Sziasztok!
A problémám a következő:
Asztalos vagyok, ezért gyakran megfordulok egy adott faipari cégnél, ahol vállalnak bútorlapszabást.
Tudni kell hozzá, hogy ennél a cégnél, ha bármilyen szolgáltatást megrendelek(pl.: bútorlapszabás), minden esetben előre kell kiegyenliteni a számla ellenértékét, a megrendeléssel egyidőben.
Ekkor adnak egy számlát, vagy blokkot, valamint egy bizonylatot a rendelésről, hogy ki van fizetve a megrendelés és rajta van a teljesítés idelye stb.
Amikor elkészül a munka ezt a papírt át kell adni az anyagkiadónak, ő odaadja az anyagot és minden rendben.
Viszont most az történt, hogy ez a bizonylat és a blokk elveszett, és azt mondták, hogy a bizonylat nélkül nem adják ki, a már előre kifizettet bútorlapot, újra meg kell rendelni.
Ez vajon mennyire jogszerű?
Hiszen az ő oldalukon nyomának kell lenni, hogy megrendeltem és kifizettem a terméket.
Mert ha azt mondanák, hogy írjak alá egy nyilatkozatok, hogy a későbbiekben az adott bizonnylattal semmilyen követelésem nem lehet, arra természetesen azt mondom, hogy rendben, de szerintem amit csinálnak az nem tisztességes.
Valamint még az is érdekelne, hogy az mennyire szabályos, hogy minden megrendelt termék esetében nem előleget kell fizetni, hanem mindig a teljes összeget.
Az ember bármit vásárol lehetősége van a megvásárolt terméket megnézni, megfogni és sok esetben kipróbálni, viszont így érdemi reklamációra nincs mód abban az esetben sem, ha a termék vagy szolgáltatás minősége nem megfeleő, mert ugyebár ki van fizetve, a vevő átvette és kész. Ha valami nem tetszik szétteszik a kezüket, és vagy elviszi a vevő, vagy nem, nekik teljesen mindegy.
... hát ezzel kapcsolatban várnék tanácsot, hozzászólást.
Előre is köszönöm!
Üdv: tiby8