Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Megtévesztő ár
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Élelmiszerek
cocka
Sziasztok!

Nem először tapasztaltam már Sparos vásárlások során, hogy a kitett árcédula és a pénztárnál blokkolt összeg nem egyezett meg. Árleolvasó készülék nincs, mivel ez csak szupermarket méretű.

Ma speciel az történt, hogy vásároltam egy a kitett árcédula szerint 719 Ft-os csokoládét és 819 Ft-ot blokkoltak. Kijövök a pénztártól kérdem a securitys kollégájukat, hogy mondom most ez hogy van?

Hátrament megnézni. Visszajön. Hát tényleg 719 van kiírva, de ettől függetlenül 819 Ft a csoki és ekkor elővett egy új árcédulát, hogy nézzem meg, az számít hogy az árcédulán és a terméken szereplő vonalkód megegyezzen.

És ezt egy laikus honnan szopja ki mégis? Természetesen nem adták vissza a 100 Ft-omat és szerintük ez így teljesen rendben van. blink.gif blink.gif

Na most itt csak 100 Ft differenciáról volt szó, de ha mondjuk ez jóval több, akkor szabad a rablás vagy mi? geek.gif Egyáltalán nem érzem jogosnak a vevők félretájékoztatását. Ráadásul a nő szerint folyamatos az árcédulák cseréje. Hát nekem nem úgy tűnik. Vagy véletlenül mindig találok olyat, ami még nem lett átárazva?

A másik mikor 2 ár van kiírva: elvileg az alacsonyabbat kéne számlázni ehhez képest mindig a többet blokkolják. Ez is marha fogyasztóbarát megoldás.
asdf
Azert nem csak az arnak kell stimmelnie, hanem a termeknek is. Ha a 719 ft-os cedulan mas vonalkod szerepelt, akkor az biza mas termekhez is tartozott. Ergo hiaba van a 99 ft-os Balaton XXL alatt 85 Ft-os arcedula, ha az a Balaton XL-re vonatkozik. Nyilvan ugyanigy a 719 ft-os, es a 819 ft-os cedula is mas termekhez tartozott. Amugy ha nincs arleolvaso, valoban a legegyszerubb modszer a vonalkod utolso 3-4 szamjegye alapjan beazonositani a termeket az arcimken szereplovel.
Amennyiben viszont a vasarolt termekhez kiirt ar feletti osszeget szamlaznak, akkor azt vissza kell teriteniuk, es a megteveszto arat helyesbiteni. Ha nem igy tesznek, irhatsz a vasarlok konyvebe.
cocka
Ja de itt nem arról volt szó, hogy más termékhez tartozott, hanem képtelenek voltak időben kicserélni. Tehát hiába bizonygatja nekem, hogy más a vonalkód. Akkor ilyen alapon joggal kérdezhetném, hogy és a 819 Ft-os árcédula hol van és miért nem lett időben kicserélve? Azt csak így mutatóba viszik oda a panaszos ügyfélnek? Hát igen érdekes.

Egy biztos. A termék neve megegyezett. Ha a vonalkód nem egyezett, arról én nem tehetek. Tehát tartoznak nekem. rolleyes.gif
asdf
Ha a vonalkod nem egyezik, akkor a termek neve sem egyezhetne... De ilyeneknel celszeru az ugyfelszolgalatrol valo lepattanas utan egybol visszamenni, vagy lefotozni, vagy ha mozdithato, akkor magunkhoz venni a problemas cimket, es azzal reklamalni egy ujabb kort. Ennel termeszetesen mar alaposan megnezni, hogy stimmel-e a vonalkod, kulonben eleg ciki lesz a helyzet wink.gif
cocka
Jaja, legközelebb lesni fogom.

Csak mondjuk akkor mi van, ha csak ár van és nincs alatta vonalkód, max. egy terméknév azt kész?

Érdekes, hogy a sok itteni embernek nem tetsző Profiban még nem nagyon ért meglepetés a pénztárnál. No sebaj, legközelebb erre is figyelek. wink.gif
lazurdeak
(cocka @ 2008.08.31, 18:11) *

Jaja, legközelebb lesni fogom.

Csak mondjuk akkor mi van, ha csak ár van és nincs alatta vonalkód, max. egy terméknév azt kész?

Érdekes, hogy a sok itteni embernek nem tetsző Profiban még nem nagyon ért meglepetés a pénztárnál. No sebaj, legközelebb erre is figyelek. wink.gif

Ha csak terméknév van, akkor a nevet kell összevetni az áruval. Arról nem feltétlenül tehet az áruház, ha mondjuk a vásárlók rossz helyre teszik vissza az árut, de ha rendszeres az eset, akkor valószínűbb, hogy megtévesztésről van szó.

Szerintem nem is kell mást ellenőrizned, mint a termék nevét. A vonalkódot nem a vásárló kötelessége olvasgatni. Ha többet számláztak, mint amennyi ki van írva, írogass a Vásárlók Könyvébe, erre kötelesek reagálni.

És ha van a közelben Profi, ahol nem vernek át, akkor tudod, mi a teendőd a következő vásárláskor...
Zsuzsa L.
Kedves Cocka!

Sajnálattal olvastam a SPAR-ra vonatkozó észrevételed.
Kérem, keress meg a panaszoddal közvetlen, vagy rögzítsd a vásárlók könyvébe.
Mindenesetre jó, hogy felhívtad a figyelmet az általad tapasztaltakra.
A SPAR szem előtt tartja, hogy a vásárlói érdekek állnak a középpontban. Hiszen a fontos vásárlói visszajelzések rejtik azokat az értékes információkat a vállalkozásról, annak szolgáltatásairól és termékeiről, amely információk egyébként nem mindig tűnnek fel. Az udvariasság, a vevő problémájának meg- és elismerése alapvető a cégnél.
Kérlek, írj és orvosolni fogjuk a problémádat.

Üdv.: Zsuzsa
SnowCat
Az egy dolog, hogy az ember visszareklamálja a pénzét, de általába a címke kint szokott maradni, és nem mindenki veszi észre/foglalkozik vele, hogy pár száz forintra lenyúlták.
Azon kívül, hogy beírunk a vásárlók könyvébe, mást nem lehet tenni? Ami talán kicsit elrettenti őket? FVF-et kihívni vagy valamit?
cocka
Kétlem, hogy az FVF bármit is tenne ezügyben. Ez nekik egy kis apróság a nagy fogásokhoz képest.

Az még nem sokat nyom a latba, ha egy-egy ember észreveszi.

Meg egyébként a pénzbírságon kívül mi más eszköz van az FVF kezében? A pénzbírságot egy ilyen nagy multi kiköhögi és megy tovább a legalizált szabad rablás.

Itt egyetlen dolog az áruház részéről a ciki: Miért nem kell IDŐBEN kitenni az emelt árat?

A SPAR szem előtt tartja, hogy a vásárlói érdekek állnak a középpontban.

Hát nekem nem így tűnik. geek.gif Azt esetleg elismerem, hogy a sarki vegyeshez képest tényleg olcsóbb, de mondjuk van pár üzlet, ami ettől jóval olcsóbb, tehát nem tudom wer spart damit? tongue.gif

Németek lehet, hogy spórolnak a Sparban való vásárlással, de mi nem vastagon. Drágaságban szerintem vetekszik a Kaiser's-szel. Egy valamit tudok a javukra írni: széles választék. wink.gif
Kriszti42
A közelünkben lévő élelmiszerlánc egyik kis üzletében szinte rendszeresen előfordul, hogy nagy piros táblával hirdetik a termék mellett, hogy akció, illetve kedvező ár,és a pénztárnál már többször pofára estem, mert a vonalkódon drágább ár volt.
Mindig azt mondta a pénztáros, hogy ez a jó ár, még nem volt idejük kicserélni a táblákat.
Jogom lenne a táblán szereplő áron kérni a terméket? Mindig az van, hogy eldönthetem, kérem-e a pénztárnál szereplő áron. Ha nem, akkor marad. Úgy érzem ,hogy lépre csalják a vevőket,mert sok vevőnek kellemetlen azt mondani, hogy annyiért nem kéri.
Ma egy süteménnyel jártam úgy,hogy sehol nem találtam a kiírt árat,és megkérdeztem egy eladótól, hogy mennyibe kerül? Azt mondta, 160 Ft,én pedig kettőt beraktam a kosaramba.A pénztáros pedig kétszer 195-öt ütött be. Mondtam, hogy úgy tudtam, "csak" 160-ba kerül. Ő azt válaszolta, felment az ára. Végül egy másik kolléganő előkotort valahonnan alulról egy 195-ös táblácskát, és azt mondta, hogy a Mancika rosszul tudta.
A múltkor egy bioáruházban kérdeztem meg néhány táplálékkiegészítő árát, mert nem volt rendesen kiírva. Ugyanis az kis-,és nagykereskedés is egyben. Mondtam, hogy magánszemély vagyok. Bepakoltam a kosárba az elfogadható árúnak ítélt termékeket, majd miután a pénztáros jóval többet ütött be, rákérdeztem. Kiderült, hogy a kolléganő nekem nettó árakat mondott, annak ellenére, hogy nem cég vagyok. Bosszankodtam, de elvittem a vitaminokat.
Szóval, milyen szabályok vannak a vevők fizetés előtti tájékoztatására?
Az egyik hipermarketben például ki van írva, hogy ha nem egyezik az ár a kasszánál, megkapom a termék árát vásárlási utalvány formájában. Két hete pont így jártam, és tényleg megkaptam az árát. Igaz, ez a kedves gesztus csak élelmiszerek esetén érvényes náluk.
Mozigépész
Ezt nevezik a vásárlók megtévesztésének, amiért keményen büntetnek. Az az ár érvényes ami fel van tüntetve, és annyi az ára. Más kérdés, hogy nem igen adják oda, viszont ez ellen nem tudsz tenni semmit, max. feljelented őket.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.