Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Ez A Magyar Vendéglátás?
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vendéglátás / Idegenforgalom
bajuszpapi
Sajnos oda jutott a vendéglátásunk, mint a mezőgazdaság, foci, egészségügy! Olyan ételek vannak, amiket a külföldi otthon is megehet! Nincs élő zene a legtöbb helyen. Ez régebben természetes, és kedvező volt. Mulatni jöttek hozzánk, és jó magyar ételeket enni. Az alapanyagokat is, legnagyobbrészt külföldről szerezzük be, ezért nem lehet csillagunk. Megszünt az igazi magyar konyha. Az EU. megszüntette a finom májas, belsőséges ételeket (vese-velő tojással, marschall máj stb!). Hol vannak a régi kiskocsmák, a szalontüdős zóna ételek. Ehelyett flambírozott gyümölcsök a hús mellé, zöldségek. Levesek helyett, saláták. Rengeteg egészségtelen amerikai típusú étel. Miért kell ez nekünk? Hol a magyar konyha dicsősége? Olyan hirdetést látok, pizzaszakácsot felveszünk!? Mi az, hogy pizzaszakács, aki hirdeti, egyáltalán ért a vendéglátáshoz? Négycsillagos szállodában a "manegger", büszkén mondja, hogy a tejbedara milyen népszerű reggelire (ez a magyar konyha?). Szégyen, hogy a régi nagy hegemóniánk elveszett! bangin.gif
biim
(bajuszpapi @ 2008.08.31, 13:07) *

Hol vannak a régi kiskocsmák.....

Sziaszttok! clap2.gif

Van még régi kocsma, pl. nekem az van, de nem is az a baj.
Hol vannak azok az italok (minőségben) amiket régen ittak az emberek? Nem megyek messzire csak a konyakhoz. Milyen minősége van annak? Nem kell megkóstolni, megmondom x..ar! Alig találok olyan konyakot amit szivesen adok az embereknek, h ne fintorogjanak. Sörökről meg nem is beszélek. Igaz, h minden sarkon vendéglátóegység van már, de közel nem fogynak úgy a sörök mint régebben. Mind egytől egyig el lett fuserálva. Mert még azt mondom, h a kaját vissza lehet állitani, de az italokat? Azokat már nem!
Emlékszem arra az időre amikor a Német ember itta a barackot mint a vizet mert imádták. Most szerinte, még a szájába nem venné még megkostólni sem mert förtelem. Csalódtak Ők is.
Mindennek elromlott a minősége...sok legyen mindenből az a lényeg! A másik pedig a pénzéhesség, mindenki 5 perc alatt akar meggazdagodni. Ez itt a fő főőőő probléma.

lazurdeak
Hasznos lenne az ilyen csevelyeket a Társalgó rovatban folytatni. (Admin át tudná tenni oda? Lécci, lécci...)
kisD
Szóval!

Én egy kollégista középiskolás diák vagyok a lengyeli Apponyi Sándor MGSZK-iskolában.
Nem tudjuk mit kellene csinálnunk a konyhásokkal, ugyanis undorító amit művelnek.
egyrészt rettenetesen alpári stílusuk van az embert lenézik a kaját jóhogy nem odacsapják elénk mint egy börtönben.másrészt a kaja amit csinálnak ehetetlen, a kenyér mindig száraz, reggelinél a párizsi széle már barnul, margarin helyett kenyérre SÜTŐ RAMA[u]-t adnak.

szóval nem tudjuk kihez fordulhatnánk ez ügyben. valaki segíthetne előre is köszi hello
Mozigépész
Ez attól függ ki üzemelteti a konyhát. De mindenképpen érdemes az iskola gazdasági felelőséhez fordúlni, neki tudnia kell a választ!

lazurdeak!
Én már régen nem láttam itt admint, sajnos! sad.gif
méhészborz

Szeretnék tanácsot kérni.

A közelünkben lévő egyik kocsma higiéniai körülményei nagyon rosszak, és érdekes módon nem a mellékhelyiséggel , hanem a kiszolgáló területtel van baj. Redves,koszos pult, lepusztult ,koszos bútorok a pult mögött, stb.
Tudom, ;nem kell kocsmába járni,vagy ha nem tetszik valami, menjek a másikba(bőven van választék,de a többi még rosszabb).
Szóval az a kérdésem, hogy hol lehet a kifogást előterjeszteni? Az ÁNTSZ elhajtott, a panaszkönyv nem játszik (már tapasztaltam,hogyan reagálnak), és azt gondolom, hogy az ide betérők jogai egyenlőek bárki máséval.
Körülbelül sejtem a reakciók szarkazmusát, de remélek érdemi reakciót is.
bradbury
megosztok veletek én is egy történetet ami kedves baráti társaságunk ebédje közben Tihanyban a Kolostor Étteremben tapasztaltunk.

Tipikus nyári nap volt. Több ezer ember Tihanyban a vendéglátóegységek ebéd közben fullon. Betértünk hát mi is a fent emíltett helyre, ahol megmosolyogtuk az embereket akik a kiszolgálókkal vitatkoztak épp , "már egy órája rendeltünk, kihozná végre az italunkat, ha már az étel nem tud megérkezni", "nem ezt rendeltem", "kávét kértem nem unikumot" és a többi...

Az egyik barátom a következőre lett figyelmes az egyébként nyitott italpultnál. Az alig huszonéves dolgos nyárimunkás kisasszony a sörcsapból kezdett sört csapolni, majd félig üres - félig teli állapotban fogta és hátat fordított a csapnak és a pult alól kibontott egy dobozos sört (tescoban 89 forint volt akkor, megnéztük). Hanyag eleganciával feltöltötte a félig üres poharat, hogy az már korsó legyen és lerakta a pincér tálcájára.... természetesen a mostmár félig üres dobozos sört a következő félig üres csapolthoz csapta... és ez így ment mindaddig míg ott voltunk.

mind a mai napig nem értem, hogy miért jött ki így nekik olcsóbban.. de így tették. a németországból érkezett asztaltársaság meg jóízűen nyakalt belőle vagy 10-12 korsóval.

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.