Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Gyártási Hiba
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
Mariska
Sziasztok!

Szüleim a gyermekem közelgő születésnapjára játékonyomdát vettek augusztus 30-án az egyik játékboltban. A születésnap tegnap, szept. 7-én volt, amikor kibontva meglepetésben volt részünk nekünk is, nem csak a gyereknek. Ugyanis a nyomdán nem tükörképek voltak, hanem azok az ábrák, amik nyomdázás után kellene , hogy látszódjanak. Ez nem is lenne, baj, csakhogy ez egy KRESZ nyomda, ahol a STOP felirat jó lenne, ha olvasható lenne nyomdázás után. Jó lenne, ha a körforgalom nem balra mutató lenne, ha már nem Angliában vagyunk, ha a parkolót jelző P betű nem fordítva állna nyomdázás után. Szóval a nyomda ebben a formájában céljára alkalmatlan, hibás áru. Próbáltam felhívni a cég egyetlen (nagy kutakodás után megtalált) telefonszámát, ahol "Jelenleg ez a szám nem kapcsolható".
Azon túl, hogy visszaviszem és búcsút intek a Kresz-nyomdáknak, tehetek még valamit? Egyáltalán 3 napon túl és ilyen hibával visszavihetem a boltba?
Blade
Ez egyértelműen hibás termék (hacsak nem tudnak egy másik módot, amivel rendes képeket nyomtat), ebben az esetben a vételárat kell visszaadniuk a boltban. Ez legalább 6 hónapig így van a vásárlás után, nem csak 3 vagy 8 napig... cool.gif
Mariska
(Blade @ 2008.09.08, 15:56) *

Ez egyértelműen hibás termék (hacsak nem tudnak egy másik módot, amivel rendes képeket nyomtat), ebben az esetben a vételárat kell visszaadniuk a boltban. Ez legalább 6 hónapig így van a vásárlás után, nem csak 3 vagy 8 napig... cool.gif

Köszönöm szépen. Ma visszavittem a boltba, egészen a boltvezető helyettesig jutottam. Még ő is bepróbálkzott a 3 nappal, vagy gondolta ő, a cserével, de a harmadik megnézett nyomdánál azt mondta, hogy a polcról szedjék le az egész 56 db-os készletet ebből és küldjék vissza a beszállítónak.
Én meg visszakaptam a pénzt. Csak sajnos így nincs nyomda. De minden nem lehet tökéletes. Pedig milyen jó lett volna. tongue.gif
lazurdeak
Megjegyzem, a játékok között annyi a gagyi (nehezen használható, alkatrész hiányzik, hibás a tájékoztató), hogy én minden értékesebb játékot előre kipróbálok, mielőtt odaadnám. Ha baj van vele, így még előre tudok reklamálni, nem okozok csalódást a gyerekeknek. Ha nincs vele baj, akkor újra becsomagolom díszpapírba (lányoknak), vagy csak egy zacsiba (fiúknak).

Egyrészt így jól eljátszhatok, anélkül, hogy a kölykök zavarnának benne, másrészt megúsztam pl. hogy nagy csinnadrattával átadjam a következőket:
- áramkör építő készlet, amelyben a csatlakozások gagyik, ezért már egy működő csengőt is kihívás összerakni belőle.
- társasjáték dobókocka nélkül, néhány hiányzó bábuval
- stb.

Persze nem mindenkibe szorult ennyi előrelátás, ezért így is épp elég gyatra játék összegyűlt már nálunk, de hát ajándék lónak...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.