Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
0 Ft-os Termék!
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
1966
Gondom a köv.
Adva van egy interneten keresztül rendelhető termék 0-azaz nulla ft-os megjelöléssel.
Megrendelés megtörtént,visszaigazolásban is 0 ft szerepel mint áru érték.
(szállitási költség van csak feltüntetve)
Aztán jön egy telefon a cégtől,hogy nem hajlandóak küldeni a megrendelt árut,mert hiba történt az internetes oldalon.
Megtehetik ezt...mik az erre való jogszabályok???
Nagyon kellene egy gyors válasz!!
Segitsen ebben nekem vki!!!
tibu
Megteheti. Többször volt már emlékeim szerint a erről szó a fórumon, kereső segítségével megtudod találni.
1966
próbáltam rákeresni,de nem találtam hasonló problémát!

Mégis hogyan lehetne kivédeni azt ,hogy az árut mégis megkapjam???
Mozigépész
(1966 @ 2008.09.11, 19:41) *

Nem veszed át!
lazurdeak

Például itt van hasonló eset és a válaszom: Pixmania fórum

A lényeg: 0 forintért még elvben sem követelheted az áru átadását, ha valamilyen hihető piaci áron rendeltél és azt visszaigazolták volna, akkor elvben jogos a követelésed, a gyakorlatban behajthatatlan.

A kérdésedet nem értem. Ha egyszer adott áron rendeltél valamit, akkor attól különböző áron történő eladás szerződésmódosítás, melyhez mindkét fél beleegyezése kellene. Ha nem fogadtad el a magasabb árat, a szerződésmódosítás nem jött létre, nem küldhetik el az árut, legfeljebb 0 forintért, annyiért meg nyilván nem fogják. Ha mégis elküldik, ne vedd át, ha mégis átveszi valaki otthon tévedésből, küldd vissza és követeld vissza az összes költségedet.

Részletesebben lásd: Önvédelmi kézikönyv, a példatár részben leírtam egy pontosan ilyen esetet, megoldással.
1966
(lazurdeak @ 2008.09.12, 09:28) *

A lényeg: 0 forintért még elvben sem követelheted az áru átadását, ha valamilyen hihető piaci áron rendeltél és azt visszaigazolták volna, akkor elvben jogos a követelésed, a gyakorlatban behajthatatlan.

A kérdésedet nem értem. Ha egyszer adott áron rendeltél valamit, akkor attól különböző áron történő eladás szerződésmódosítás, melyhez mindkét fél beleegyezése kellene. Ha nem fogadtad el a magasabb árat, a szerződésmódosítás nem jött létre, nem küldhetik el az árut, legfeljebb 0 forintért, annyiért meg nyilván nem fogják. Ha mégis elküldik, ne vedd át, ha mégis átveszi valaki otthon tévedésből, küldd vissza és követeld vissza az összes költségedet.

Én éppen szeretném az árut.
De a visszaigazolt összegért....
Mennyi az esélye hogy megkapom,ha konokul ragszkodom hozzá?
A visszaigazolás tulképpen egy hivatalos megrendelés visszaigazolása,amit ők ellenőriznek elküldés előtt.
Vagy rosszul gondolom?

Tehát én szeretném az árut,de a visszaigazolt levélben foglalt árért,azaz 0 ft+p.költség.
Én nem hibáztam,a hunyok minden szempontból ők.

lazurdeak
(1966 @ 2008.09.12, 09:52) *

(lazurdeak @ 2008.09.12, 09:28) *

A visszaigazolás tulképpen egy hivatalos megrendelés visszaigazolása,amit ők ellenőriznek elküldés előtt.
Vagy rosszul gondolom?

Tehát én szeretném az árut,de a visszaigazolt levélben foglalt árért,azaz 0 ft+p.költség.

Esélytelen, nézd meg a hivatkozott fórumban, vagy a kézikönyvben.
Mozigépész
(1966 @ 2008.09.12, 09:52) *

Vagy rosszul gondolom?

Tipikus eset, "de nekem akkor is kell". Aztán majd esetleg jönnek a garanciális, szavatossági problémák, szerinted az ilyen cég be fogja tartani kötelezettségeit? Minek ilyen céggel foglalkozni EMBEREK! Ti szeretitek magatokat becsapatni, aztán ha a sírás jön, akkor tudtok sopánkodni, "jaj, segítsetek..."!
Ilyen cégeket MESSZE kerülni KELL!
asdf
Most komolyan gondoltad, hogy egy fogyvedforumon kersz segitseget ugyeskedeshez, nyereszkedeshez? Eleg puhatestu dolognak tartom az ilyen hibak kihasznalasat, plane ilyen foggal-korommel ragaszkodom hozza modon...
Amugy nem csak az ilyen feltuno ertekaranytalansag eseten, barmikor megteheti barmelyik webaruhaz, hogy azt mondja, bocsi, megsem kapod meg a megrendelt termeket ezert vagy azert. Lehetosegeben all. Ha ebbol (termeszetesen nem a 0 ft-os ar eseten) neked pedig barmi karod szarmazott, akkor pedig lehet menni a birosagra behajtani azt.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.