Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Samsung Pixel Politika
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
petooee
Sziasztok, majdnem 3 éve vásároltam egy Samsung CRT monitort.
Nemrég tönkrement (pixelhibás lett), 3 év teljeskörű garancia volt rá, de a Samsungosok nem akarják kicserélni, mivel, ha 1 pixel rossz, akkor szerintük még jó a monitor.

Találtam is erre vonatkozó szabályt a Samsung magyar honlapján

http://ars.samsung.com/customer/ctry/jsp/f...0&PROD_ID=0

mely szerint ha ( esetemben ) 10 !!!!!! -nél kevesebb a hibás pixel a monitoron, akkor még nem cserélnek.
17"-os monitorom van.
A Samsung honlapján talált pixelpolitika viszont csak LCD-re vonatkozik, nem tudja vki megmondani véletlenül, hogy a CRT monitorok esetében mi a politikájuk?

Egyébként ha Dél-Koreában laknék, akkor kapásból kicserélnék smile.gif
http://www.engadget.com/2005/01/01/samsung...d-pixel-policy/
asdf
Hogyan lesz pixelhibas egy crt monitor? Plane 3 ev multan? Biztos amugy, hogy 3 ev teljeskoru van a garilevelen, nem 1 ev teljeskoru + 1 ev ingyen szerviz, ingyen alkatresz + 1 ev ingyen szerviz?
Mozigépész
Ilyet nem hallottam, hogy egy CTR monitor pixelhibás, hisz ott a kijelző nem pixelekből áll, hanem a megjelenítés ion lepásztázásból áll, magyarul a képet soronként vetíti ki a képernyőre.
Vagy jó a képcső, vagy rossz.
petooee
szia,

igen, biztos hogy 3 év teljeskörű van a garilevelen, rá is van írva (egyénként én is meglepődtem), másrészt a kereskedő szerint nem azért utasította el a Samsung a javítást / cserét, mert hogy nem teljeskörű a garancia, hanem mert 10-nél kevesebb a hibás pixelek száma.

Lehet, hogy nem CRT, de úgy tudtam, hogy amelyik nem LCD, hanem a régebbi típusú, az CRT, de lehet, hogy rosszul tudom.
Konkrétan ez a típus: Samsung Syncmaster 796 MB
asdf
Azert van kepponthibas monitor is. Pelda az enyem, igaz csak fullfeher kepernyon, iszonyat odafigyelve latszik. Nagyitoval, mobillal keszult kep, tehat minosegre ne szamitsatok, de azert latszik, hogy ott valami nem kerek wink.gif

petooee
sziasztok,

ha a bolt nem tud adni munkalapot, akkor a kézzel írt munkalap is megfelelő?
Ha igen, akkor miknek kell rajta lennie?

köszi előre is
petooee
rájöttem, hogy ez inkább a számítástechnika rovat, a továbbiakban ez a topic itt lesz elérhető:
http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ind...?showtopic=2346
DTF
Olyan nincs, hogy nem veszik át! Ez képtelenség!
Gondom ha CRT, akkor több, mint 10kg, tehát a forgalmazónak kell gondoskodni az el-, majd visszaszállításról!
Ha bejelented, hogy jöjjenek érte, akkor onnantól kezdődik a 15 nap + a garancia elkezd hosszabbodni!
A Samsung előszeretettel írja rá a garijegyre azt az időtartamot, amit a gép a szervizben volt, az, hogy mennyit töltött esetleg egy kereskedő polcán, már nem számít... pedig nagyon is!
Még ne állj el, meg fogják javítani! (kérdezz rá, lehet adnak csermonitort, de ez nem kötelességük)
petooee
szia,

nem adnak, már az elején rákérdeztem
vagyis ez azt jelenti, hogy csak a garipapíron lévő időszakkal hosszabbodik meg az gariidő?

Utólag azt hogy tudom bizonyítani, hogy én hétfőn felhívtam, és hogy azért hívtam, hogy szállíttassa el?
Az legális, ha rögzítem vhogy a telefonbeszélgetést?
Mikor eljönnek, akkor kell(ene) munkalapot adnia?
Mert az a baj, hogy még munkalapjuk sincs.

(DTF @ 2008.09.20, 19:39) *

Gondom ha CRT, akkor több, mint 10kg, tehát a forgalmazónak kell gondoskodni az el-, majd visszaszállításról!
Ha bejelented, hogy jöjjenek érte, akkor onnantól kezdődik a 15 nap + a garancia elkezd hosszabbodni!
A Samsung előszeretettel írja rá a garijegyre azt az időtartamot, amit a gép a szervizben volt, az, hogy mennyit töltött esetleg egy kereskedő polcán, már nem számít... pedig nagyon is!
Még ne állj el, meg fogják javítani! (kérdezz rá, lehet adnak csermonitort, de ez nem kötelességük)

egyébként azért nem vették át, mert nem hétköznap 5 előtt vittem, de ez marha nagy köcsögség

(DTF @ 2008.09.20, 19:39) *

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.