(Zsé @ 2008.09.15, 11:10)

Vettem egy sátrat még júliusban, de az első túrán eltört az egyik merevítője. Azóta már több napot töltöttünk el azzal, hogy megkeressük a számlát, de nem találjuk sehol. A sátor egyértelműen a Decathlon-ban lett véve, mert ezt a márkát csak ott árulják. A kérdésem az lenne, hogy vajon van-e valami esélyem arra, hogy a számla nélkül is kicseréljék nekem. Köszi a választ előre is!
Bizonyítanod kellene a vásárlás helyét és időpontját. Erre vonatkozóan kötelező elfogadni a pénztárbizonylatot / számlát vagy jótállási jegyet, mást tudomásom szerint nem. Elvileg banki számlakivonattal (kártyás vásárlás esetén), sőt akár tanúkkal vagy más módon is bizonyíthatsz, de a gyakorlatban ez nem szokásos, megjósolhatatlan, mit mond erre egy üzlet.
Az lényegtelen, hogy Magyaroszágon csak a Decathlonban árulják az árut, mert ettől lehetne akár öt éves is, amikor már nem jár rá szavatosság. származhat importból, amikor a magyar Decathlonnak semmi köze az ügyhöz stb.
Természetesen esélyed mindig van, mert lehet, hogy a kereskedő jó fej lesz és cseréli a hibás alkatrészt. De erre nem kötelezheted, ha nincs meg a pénztárbizonylat, számla stb. Érdemes tehát megpóbálni, a Decathlon ügyintézésére még nem hallottam panaszt (igaz, dicséretet sem).