Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Elveszett Számla
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
Zsé
Vettem egy sátrat még júliusban, de az első túrán eltört az egyik merevítője. Azóta már több napot töltöttünk el azzal, hogy megkeressük a számlát, de nem találjuk sehol. A sátor egyértelműen a Decathlon-ban lett véve, mert ezt a márkát csak ott árulják. A kérdésem az lenne, hogy vajon van-e valami esélyem arra, hogy a számla nélkül is kicseréljék nekem. Köszi a választ előre is!
lazurdeak
(Zsé @ 2008.09.15, 11:10) *

Vettem egy sátrat még júliusban, de az első túrán eltört az egyik merevítője. Azóta már több napot töltöttünk el azzal, hogy megkeressük a számlát, de nem találjuk sehol. A sátor egyértelműen a Decathlon-ban lett véve, mert ezt a márkát csak ott árulják. A kérdésem az lenne, hogy vajon van-e valami esélyem arra, hogy a számla nélkül is kicseréljék nekem. Köszi a választ előre is!

Bizonyítanod kellene a vásárlás helyét és időpontját. Erre vonatkozóan kötelező elfogadni a pénztárbizonylatot / számlát vagy jótállási jegyet, mást tudomásom szerint nem. Elvileg banki számlakivonattal (kártyás vásárlás esetén), sőt akár tanúkkal vagy más módon is bizonyíthatsz, de a gyakorlatban ez nem szokásos, megjósolhatatlan, mit mond erre egy üzlet.

Az lényegtelen, hogy Magyaroszágon csak a Decathlonban árulják az árut, mert ettől lehetne akár öt éves is, amikor már nem jár rá szavatosság. származhat importból, amikor a magyar Decathlonnak semmi köze az ügyhöz stb.

Természetesen esélyed mindig van, mert lehet, hogy a kereskedő jó fej lesz és cseréli a hibás alkatrészt. De erre nem kötelezheted, ha nincs meg a pénztárbizonylat, számla stb. Érdemes tehát megpóbálni, a Decathlon ügyintézésére még nem hallottam panaszt (igaz, dicséretet sem).
Zsé
Köszi a választ, megpróbálom, hátha! smile.gif
g.Eszter
Hasonlóan jártam, csak egy cipővel...
2008. októberben vásároltam egy csizmát a Deichmanban 13e Ft-ért, amely 3 hét hordás után használhatatlanná vált. Visszavittem, levásároltam egy másik cipőre, mely 10e Ft volt.
Két hete vettem észre, hogy a cserélt cipő mindkét talpa eltört. (valószínűleg javíthatatlan). Azonban azóta volt egy költözés, a cserélt cipő blokkja pedig egyszerűen eltűnt. A boltban minden bizonylatot és számlát összetűznek, így semmi sincs meg belőle.
Ellenben megtaláltam az eredetileg vásárolt csizma bankkártyás bizonylatát. (valamiért azt nem tűzték hozzá az első vásárláskor...)

Van valami remény arra, hogy érvényesíteni lehessen a garanciát?
Köszönöm a segítséget.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.