Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
T-mobil Fizetek A Szolgáltatásért De Nem Kapok Semmit
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
Adami
Üdv Mindenkinek!

Azért indítottam ezt a topicot mert máshol nem láttam ilyet

Az alaphelyzet:
Van egy vállalkozás aminek a T-Mobile a mobil szolgáltatója.
A cégen belül van több előfizetés 2 csomagra osztva az egyik csomagon belül ingyen hívhatják egymást a tagok. Azonban likviditási problémák miatt ennek a számlának a fizetése késett. Azonban van egy másik előfizetés is ami ezektől megbontva külön csekken van fizetve. ez a számla rendezve van rendszeresen.

A kérdés az lenne, hogy mennyi jogszerű az, hogy annak ellenére hogy a külön csomag kivan fizetve mégis letiltották a kimenő hívásokat? Hangsúlyozom annak ellenére hogy ezaz előfizetés rendszeresen fizetve van és nincs is hátralék. Mit lehet ilyenkor tenni?
asdf
Ha egy ugyfelszam alatt vannak az elofizuk, akkor tiltjak az osszeset. Nem a gipszjakab tartozik nekik, hanem a ceg, melyenk x elofizetese van, ezert az x elofizetest korlatozzak. Bar erdekes modon gaznal, aramnal velhetoen nem mennek vegig az osszes telephelyen smile.gif Mindegy, egyet lehet csinalni, fizetni, lehetoseg szerint t-pontban, vagy banki utalassal es semmikepp sem csekken.
Adami
(asdf @ 2008.09.15, 17:00) *

Ha egy ugyfelszam alatt vannak az elofizuk, akkor tiltjak az osszeset. Nem a gipszjakab tartozik nekik, hanem a ceg, melyenk x elofizetese van, ezert az x elofizetest korlatozzak. Bar erdekes modon gaznal, aramnal velhetoen nem mennek vegig az osszes telephelyen smile.gif Mindegy, egyet lehet csinalni, fizetni, lehetoseg szerint t-pontban, vagy banki utalassal es semmikepp sem csekken.

Nade szerintem az nonszensz hogyha veszel egy tv egy rádiót meg egy hűtőt és a hűtőt kifizeted de a többit nem akkor elviszik a hűtőt is :S
lazurdeak
(Adami @ 2008.09.15, 19:20) *

(asdf @ 2008.09.15, 17:00) *

Nade szerintem az nonszensz hogyha veszel egy tv egy rádiót meg egy hűtőt és a hűtőt kifizeted de a többit nem akkor elviszik a hűtőt is :S

Attól függ, hogyan vetted őket, milyen szerződés keretében. Meg kell nézni, mit írtatok alá, van-e bármilyen kapcsolat a két előfizetés között. Ha külön van szerződve a két előfizetés, akkor szerintem is jogtalan a letiltás, kivéve, ha a szerződésnek van olyan pontja, amelyik külön lehetővé teszi, hogy ha az adott ügyfél tartozik valamelyik előfizetése kapcsán, akkor a többit is letiltsák. Alapesetben valóban nincs joguk egy szerződés megszegése (nem fizetés) miatt másik szerződést nem teljesíteni. De ha ezt a jogukat kikötik a szerződésben és a cég ezt elfogadta, akkor ez van.

Más kérdés, hogy ha netán jogtalan is a szolgáltatás szüneteltetése, akkor sem sokat tehettek. Követelhetitek az adott időszakra vonatkozó díj visszatérítését, de ez nyilván jelentéktelen összeg, ennél többet csak akkor, ha kárt tudtok igazolni, amit valószínűtlennek tartok.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.