(Sz.né Kata @ 2008.10.01, 21:17)

Sziasztok! Az elmúlt közel öt hónap kálváriáját szeretném leírni.A történet:nekem van egy tulajdonom,a páromnak pedig egy igen magas jövedelme.Elindultunk együtt,hogy az ő jövedelmével és az én lakásommal felveszünk egy nagyobb összegű hitelt,a sok kis mindenféle helyett.Meg is igényeltük júniusban.A szokásos ezt hozd be,azt hozd be stb.Júliusban értékbecslés,eredmény:4,8 a piaci érték.Magas finanszírozást kértünk,kb. 4 milliót,részben kiváltásra.Minimum összegnek 3,75 milliót írtunk be.Minden oké,menni fog,azt mondták.Megköttettek egy Fundamentát,40 ezer számlanyitással.Közben könyékig vájkáltak a pénzügyeinkben,nem volt időpont a közjegyzőnél,még ez-az hiányzik.Állítólag öt különböző ember ellenőrizte a jövedelmet,hogy megfelel-e,hiszen ezen múlik már csak.Október 13.-án mentünk volna a közjegyzőhöz,és tegnap felhívott a bank,hogy sztornó az egész,3.2 M Ft a maximum,amit adhatnak.Véletlenül elkotyogta a csaj,hogy nem felelt meg a lakás.Kicsit utánajártam,és a magas finanszírozás nem kérhető ennél a banknál 5 M Ft-os ingatlan becsérték alatt.3 hónapig senki sem vette észre,pedig ez első körben ki kellett volna,hogy bukjon.Ennél a banknál egyetlen ügyintéző sem tudja,hogy mi az a termék,amit ajánlanak!Közben hónapok óta fizetem az LTP-t,és most kapkodhatok,hogy találjak valami bankot,mert augusztusra kellett volna a pénz.Teljesen kibuktam,és szeretnék valami tanácsot kérni,hol lehetne panaszt tenni,mert a párom hamarosan hazajön,és attól félek,hogy a rendőrök fogják kivinni a bankból,annyira mérges!Bocsánat,ha kicsit hosszúra sikeredett,de így kerek!
Hát először is, nem kellett volna semmit megkötnöd, ameddig nem bírálták el a hiteledet. Miután a lakástakarék egy külön szerződés, nem kapcsolódik a hiteledhez, azzal jól ráfáztál, ha előre megkötötted. A Fundamenta szerintem nagy átvágás, erről volt már korábban vita itt a fórumon, nem mindenki értett velem egyet:
Lakáskassza fórumNem értem, hogy hol sikerült utánajárnod az 5 MFt-os szabálynak. Ha ez egy belső szabályzat, akkor maximum bosszús lehetsz, de ezt nem lettek volna kötelesek közölni. Ha viszont benne van a nyilvános tájékoztatóban, és nem hívták fel rá a figyelmedet, akkor hibásan tájékoztattak, követelheted a káraid (költségeid) megtérítését.
A bank nem köteles hitelt adni, tehát ha az elbírálás alapján azt mondják, nem adnak, ez szívük joga.