Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Irreális Adatforgalom
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
Tehuta
Sziasztok!
A követlező lenne a problémánk. Sajnos korlátozott internetünk van. (3 gigáig). Júliusi számlánk 34 gigáról szólt. (22 ezer ft). A szolgáltatónál reklamáltunk, amire reagálva elküldték az adatforgalunkat, hihetelen számokkal. A hálózaton töltött idő szinte minden nap 23-24 óra volt. Mi naponta maximum 2-3 órát használjuk és csak böngészésre. Filmet, zenét, soha nem töltöttünk le...Nem értettük a dolgokat, de kénytelenek voltunk befizetni a csekket. Ma megkaptuk az augusztusi számlánkat 150 gigával (78 ezer ft)!!!! Ismét írtunk a szolgáltatónak és telefonon is beszéltünk velük. Sajnos személyesen ez ügyben nem lehet velük kommunikálni. Így meg nem az igazi ilyen ügyet intézni....
A történethez még hozzátartozik, hogy volt routerünk(már megszünettük), de nem wi-fis. Így is lophatta valaki a netünket??? Vagy hogy lehet ilyen irreális adatforgalunk???? Nem lehet ezt vhogy kinyomozni, hogy milyen Ip címről történtek a letöltések??? Mert közel 100.000 Ft-ot "lopott" tőlünk valaki......
Mozigépész
ADSL-t nem ismerem annyira (igaz nem írtad milyen net csomagról van szó), de tudtommal ott a gépen keresztül adod meg a felhasználói jelszó kombinációt. Ezt esetleg más ADSL modemen keresztül lehet e használni nem tudom, ha igen esetleg ezt tudta meg valaki, és így "lopja" a netedet. Kábel net esetén ilyen nincs, a modemben van minden beprogramozva, és itt nézi a rendszer a gerinchálózatot is, tehát hiába viszem át máshová a modemet, nem fog működni! (elvben, gyakorlatilag passzolom)
IP címet hiába próbálod megtudni, ha nem fix IP címes a szerződésed, akkor azt a szolgáltatód változtatja.
Ajánlott tértivevényes levélben felszólítanám a szolgáltatót, nézzen utána a dolgoknak.
Tehuta
ADSL a csomagunk. Mi is arra gondoltunk, hogy vki esetleg "lophatja", bár azt mondták ezt így nem lehet. NEm tudjuk, nem értünk hozzá....Írtunk a szolgáltatónak, reméljük tesznek vmit.
SnowCat
(Tehuta @ 2008.10.05, 17:11) *

ADSL a csomagunk. Mi is arra gondoltunk, hogy vki esetleg "lophatja", bár azt mondták ezt így nem lehet. NEm tudjuk, nem értünk hozzá....Írtunk a szolgáltatónak, reméljük tesznek vmit.

Ha nem WiFi-s router volt, akkor tényleg érdekes a dolog.
1 tippem lenne, bár valószínűtlen. Vannak olyan "vírusok", tárcsázók, amik a gépeden elbújva hazsnálják a netet, de ehhez persze az kell, hogy működjön a gép, vagyis ha tényleg sokszor napi 23-24 óra van írva, és nem ment éjjel-nappal valamelyik gép, akkor ez is kizárva.
Mindenképp nyaggatni kell a szolgáltatót, hogy nézzen utána.
Hajrá!
dinamikus
nem tudom hol kaphatok segitséget ide is irok hátha....
Tisztelt T-mobil!
Nagy Gábor vagyok a 06309909148 as telefonszámmal a kezdetektől t-mobilos voltam arany ill platinakártyával. Mindig hűségesen és jól fizettem a számláimat és nem volt tartozásom.
Múlt évben mikor nagy reklámja volt a mobilinternetnek , úgy gondoltam hogy bár van itthon korlátlan internet azért veszek egyet mivel néha elutazom és néha jól jön hogy van nálam mobil internet.. Elö is fizettem egy úgymond korlátlan 5gb csomagra tudva hogy én sose töltök le semmit ezért biztos nem lesz extrém felhasználásom amiért büntetés jár. Gyakran itthon is használtam a netet bár mint mondtam van itthon rendes internet is. De sose tettem mást mint levelezgettem , honlapot szerkesztettem, esetleg youtube videot vagy online ATV t stb néztem rajta. Igy is ment ez 08.szeptemberig amikor 10 napra elutaztunk igy csak 20 napig használtam a netet itthon. Ehhez képest óriási megrökönyödésemre szeptemberről olyan horribilis számla jött ki amit nem értettem. Mikor reklamáltam és kiküldték a részletes számlát akkor meg azt nem értettem hogy ez hogy lehet , hogy én éjfélkor legtöbbször alszom , mégis 3-4 alkalommal a számla szerint én több gigás forgalmakat inditottam éjfél után. Ha letölteni akarnék ott a korlátlan matáv internet de nem szoktam .Én semmi letöltést feltöltést stb nem csináltam ez tény bár bizonyitani nem tudom. Egyáltalán ez hogy ellenörizhető, vagy csak bármit beirhatnak és én nem reklamálhatok. Esetleg ezt lehet lopni? Valaki rá tud kapcsolodni a mobilnetemre?
Ahelyzet tovább bonyolodott azzal hogy én vezetés közben rosszul lettem és hetekig kórházban voltam intenzivosztályon majd simán. Feleségem próbált az 5 gyermekünk mellett teljesíteni a feladataimat de nagyon nagy keveredések lettek, nehezen birta a vállalkozásunk vezetni meg a családot ellátni. Nem tudtunk tovább lépni az ügyben mert nem tartottuk jogosnak a számlát meg pénzünk se volt rá.Igen nehezen élünk meg manapság pláne hogy én ma is fáldalmak közt dolgozom . Nem volt szándékomban felmondani a szerzödést és az internetet csak tisztázni akartam ezt a számlát. Ezért még nagyobb csapásként ért hogy 90ezer kötbért akarnak most pluszban. Tudom nem jótékonysági intézmények de kérem segítsenek valahogy helyrehozni ezt a dolgot mert én meg voltam elégedve mindennel de ez a jogtalan számla és ez a súlyos betegség most nagyon összezavarta a dolgokat. Nem tudjuk kifizetni s nem tudom a biróság mire itélne, Ha van a vállalatnál olyan hogy könyörület vagy méltányosság akkor kérem nézzenek utána hogy mi lehetett ez a túlfogyasztás és kérem segitsenek helyrehozni ezt a dolgot.
Tisztelettel
Nagy Gábor
a szám amin az elöfizetés volt 06304268361
a fő számom 06309909148 volt.
Ahol elérhetnek
06709359300
A_senki
(SnowCat @ 2008.10.09, 18:41) *

(Tehuta @ 2008.10.05, 17:11) *

Ha nem WiFi-s router volt, akkor tényleg érdekes a dolog.
1 tippem lenne, bár valószínűtlen. Vannak olyan "vírusok", tárcsázók, amik a gépeden elbújva hazsnálják a netet, de ehhez persze az kell, hogy működjön a gép, vagyis ha tényleg sokszor napi 23-24 óra van írva, és nem ment éjjel-nappal valamelyik gép, akkor ez is kizárva.
Mindenképp nyaggatni kell a szolgáltatót, hogy nézzen utána.
Hajrá!

A szolgáltatók a forgalom korlátos internetnél felhasználói jelszóra gyűjtik az adatforgalmat.

Ha volt router, akkor annak beállítása is okozhatta a 23-24 órás jelenlétet. A "Connect on demand" funkció esetén a router csak akkor tárcsáz be a modemen keresztül, ha szükség van az internet kapcsolatra.

A "Keep Alive" viszont érdekesebb: ADSL-nél a szolgáltató 24 óránként bontja a kapcsolatot automatikusan. Ezt a router figyeli, majd automatikusan betárcsáz és tartja az internet kapcsolatot. Ez generál valamekkora adatforgalmat, de semmiképpen sem GB nagyságrendűt.

Technikai oldalról két oka lehet a problémának:
a., valaki ismeri a felhnév/jelszót, azzal használta a szolgáltatásotokat: ebben az esetben viszont a szolgáltató "tudja", kinek, mikor adott "vonalat".
b., mégis csak nálatok generálódott a forgalom.

SnowCat-hez csatlakozva, ki kell szedni a listát a szolgáltatótól. Ha jól tudom 90 napig őrzik, biztonsági okokból (rendvédelmi szervek...)
A_senki
(dinamikus @ 2008.12.13, 06:20) *

... De sose tettem mást mint levelezgettem , honlapot szerkesztettem, esetleg youtube videot vagy online ATV t stb néztem rajta. ...

Nem szeretnélek megbántani, de munkámból adódóan rengeteg ilyennel találkozom... A jövőben pedig biztos egyre gyakrabban az FVF is találkozni fog ilyenekkel.

Sajnos a szolgáltató bizonyítani tudja, hogy a te számodról történt a forgalmazás. A videok, az on-line TV adások pedig iszonyú méretű adatforgalmat generálnak.

Kevesen tudják, hogy a legtöbb készüléket úgy kapják a boltban, hogy az bekapcsolt állapotban bármikor képes csatlakozni az internetre (akár 3G, akár GPRS kapcsolaton). Innentől pedig sajnos nem lehet bebizonyítani, hogy nem te nyomtad le a gombot...
Mint az előző hsz-ben is, itt is logolják, ki mikor, honnan kapcsolódott. Ez a számla részletezésben benne van. A mobil internet SIM kártyához kötött, tehát arra a számra számláznak, amelyről a behívás érkezett. Ezt lopni nem olyan egyszerű.

Ha végképp nem tudod bizonyítani az igazadat (pl. a számlában olyan tétel van, amikor épp külföldön tartózkodtál és ezt tudod bizonyítani), akkor kérj részletfizetést. Semmiképpen se várd meg, míg behajtóhoz kerül az ügy, mert onnan már nincs megállás.

gyozopapi
Nekem Vodafone mobilnetem van.Kétszer jött ehhez hasonló irreális számla két év alatt!
Persze telefonálgattam én is vadul,hogy kiderítsem a történteket,de csak tanácsokat kaptam a
Vodafontól!Először is részletes számlát kértem,majd megtudakoltam,hogy tudnám az adatforgalmat
a kereteken belül tartani ill. ellenőrizni.A válasz én sehogy nem tudom az adatmennyiséget
pontosan mérni,mert a modemprogiban az adatmérő nem hiteles,csak az ő mérőjük hiteles.
Számomra ez azt jelenti annyit számolnak amennyit akarnak!Igyhát kénytelen voltam
fenyegetőzni és befizetni a számlát!Hál istennek azóta nincs gond!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.