Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Romlott árú
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Élelmiszerek
Rob
Sziasztok !

A minap egy élelmiszer boltban akartam vásárolni a belvárosban. Kivettem fél liter üditőt a hűtőből, mikor észrevettem hogy a balack oldala penészes. Ránézve a lejárati dátumra, láttam hogy már 4 hónapja romlott az üditő. Az eladó rámszolt közbe, hogy mit nézek annyira ? smile.gif vicces, háht mondom csak azt hogy romlott és penészes üditőt árulnak...odaadtam neki, és odébtette, aztán annyival elintézte hogy vegyek másikat.
oké...vettem ki egy másikat a helyzet ugyan ez volt csak penész nélkül, ergo az is már romlott volt.
A kérdésem az lenne hogy mit lehet ez esetben csinálni ? azon kivül hogy nekem már nem volt kedvem harmadikat is választani ...

Mozigépész
(Rob @ 2008.10.05, 22:18) *

Sziasztok !

A minap egy élelmiszer boltban akartam vásárolni a belvárosban. Kivettem fél liter üditőt a hűtőből, mikor észrevettem hogy a balack oldala penészes. Ránézve a lejárati dátumra, láttam hogy már 4 hónapja romlott az üditő. Az eladó rámszolt közbe, hogy mit nézek annyira ? smile.gif vicces, háht mondom csak azt hogy romlott és penészes üditőt árulnak...odaadtam neki, és odébtette, aztán annyival elintézte hogy vegyek másikat.
oké...vettem ki egy másikat a helyzet ugyan ez volt csak penész nélkül, ergo az is már romlott volt.
A kérdésem az lenne hogy mit lehet ez esetben csinálni ? azon kivül hogy nekem már nem volt kedvem harmadikat is választani ...

ÁNTSZ-nél bejelented!
Colletus
Ilyen esetben első dolgod, hogy figyelmezteted az eladót arra, hogy a termék lejárt, hibás, fogyasztásra alkalmatlan. Ha a figyelmeztetés után nem tünteti el az összes ilyen terméket, akkor pedig elkéred a vásárlók könyvét. Leírod a problémád, kitéped a lapot... De talán azzal többet nyertél volna, ha megveszed a terméket, elteszed a blokkot, amin rajt van, hogy mikor és hol vetted mennyiért az árut és uzsgyi az ANTSZ vagy a körzeti fogyasztóvédelem! Vinni az árut meg a blokkot...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.