Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Egységárak Kiírása
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Élelmiszerek
golyavar
Nem tudom jó helyre írok-e, de engem az érdekeln, hogy az egységár feltüntetésnél mennyit kell fizetnem, ha 18,2 Ft/kg, vagy 18.2 Ft/kg van kiírva. Ez csak egy példa, a számok nem mérvadóak, aki ismeri az ilyenkorra vonatkozó törvényt, kérem írja meg-mert nem mindegy, hogy egy kg. akármi 18,2 Ft, vagy 182 ft/ kg. Előre is köszi a választ!

[
asdf
(golyavar @ 2008.10.08, 15:27) *

Nem tudom jó helyre írok-e, de engem az érdekeln, hogy az egységár feltüntetésnél mennyit kell fizetnem, ha 18,2 Ft/kg, vagy 18.2 Ft/kg van kiírva. Ez csak egy példa, a számok nem mérvadóak, aki ismeri az ilyenkorra vonatkozó törvényt, kérem írja meg-mert nem mindegy, hogy egy kg. akármi 18,2 Ft, vagy 182 ft/ kg. Előre is köszi a választ!

Es a pontot hova tuntetted? (gy.k. hogyan lesz a 18.2 ft/kg-bol 182 ft/kg???) Nyilvan mindket esetben 18 ft 20 filler per kilo a termek.
Mozigépész
,= tizedes vessző
.= jelen esetben tizedes pont
Tehát mind a kettőnek ugyan az a jelentése, mivel ráadásul tízes számrendszert használunk, és egy forint 100 fillér így mind két dolog helyes.
Bár én sem értem, hogy a fenti , . okoskodásból hogyan lett , . nélküli ár?
golyavar
(asdf @ 2008.10.08, 17:21) *

(golyavar @ 2008.10.08, 15:27) *

Es a pontot hova tuntetted? (gy.k. hogyan lesz a 18.2 ft/kg-bol 182 ft/kg???) Nyilvan mindket esetben 18 ft 20 filler per kilo a termek.

Hát ez az-ilyet még nem láttatok?-és mégis 182-őt kell fizetni érte!!
Főleg az ezres számjegy után tesznek pontot, de láttam már az egyes és a tizes után is. S, ha a magyar szabályok szerint szeretném megvenni, mármint ezen esetben 18 ft 2 fillér nem tudom, mert Magyarországon más nyelvtani szabály is helyes lehet ezek szerint.
Kérem, aki konkrétan tudja, erre a szabályozást, írjon, fontos lenne, köszi!
asdf
Ertem mar a dolgot, ugyeskedesre megy a dolog. tongue.gif
A magyar helyesiras szerint valoszinuleg ugy van, hogy 1.812 az ezernyolcszaztizenketto forint, az 1,812 meg egy egesz nyolcasztizenketto ezred forint. Delikvensunk meg ezen akar ugyeskedni, hogy nem a helyesirasi szabalynak megfeleloen irtak, es ha a tizedesvesszo helyett pontot irnak vagy forditva, akkor az nem ezreselvalasztonak minosul, hanem tizedesvesszonek, es akkor ezrede lesz a termek egysegara. De nagyon rossz helyen kopogtat, hogy ebben segitsen itt neki barki is.
golyavar
(asdf @ 2008.10.09, 10:44) *

Ertem mar a dolgot, ugyeskedesre megy a dolog. :P
A magyar helyesiras szerint valoszinuleg ugy van, hogy 1.812 az ezernyolcszaztizenketto forint, az 1,812 meg egy egesz nyolcasztizenketto ezred forint. Delikvensunk meg ezen akar ugyeskedni, hogy nem a helyesirasi szabalynak megfeleloen irtak, es ha a tizedesvesszo helyett pontot irnak vagy forditva, akkor az nem ezreselvalasztonak minosul, hanem tizedesvesszonek, es akkor ezrede lesz a termek egysegara. De nagyon rossz helyen kopogtat, hogy ebben segitsen itt neki barki is.

Mert?

Ha ténylegesen így van a jogszabály, akkor erre mi a fogyasztóvédelmi törvény?
Azokat kérdezem, akik fogyasztóvédelemmel foglalkoznak. Ugyanis a Ftv 14.§ erről szól, hogy amennyiért kiírják-érvényes magyar fizetőeszközben-annyiért kell odaadni a terméket. Tehát ez nem ügyeskedés, hanem élés a törvény adta lehetőséggel, ezért kérem az írjon aki érdemben tud valamit válaszolni, köszi!
asdf
No, mivel itthon vagyok, elokaptam a helyesirasi szabalykonyvemet. Kovetkezo a helyzet, nincs ezredes pont/vesszo.
Az ot szamjegynel nagyobb szamokat szokozzel(!) tagoljuk, tehat 12 345, a tizedesek elvalasztasara pedig vesszot hasznalunk pl: 12,345. Ergo ugyeskedesben mint mondottam ugysem segitene senki, de mint latszik, nincs is min ugyeskedni a 12.345 Ft/kg az helyesirasi hibas, igy ertelmezhetetlen smile.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.