Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Tesco Akció
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
norbeurg
A Tesco immár sokadszor téveszti meg vásárlóit, de ez alkalommal én is beleestem.
Jelen esetben a csepeli áruházban történt. Ma reggel 6 órától érvényes a fitnesz katalógusuk. Miután kinéztünk egy terméket belőle, gondoltuk délelőtt elmegyünk, hogy még esetleg nekünk is jusson, ezért 9 óra tájban már keresgéltük a bizonyos hasizom-erősítő gépet, de mivel sikertelenül jártunk, kértem egy hosszas keresgélés után meglelt alkalmazott segítségét. Azt inkább hagyjuk most, hogy mennyire volt segítőkész, de közölte, hogy ha kint nincs, akkor nincs. Erre felvettem a kérdést, miért van akkor az akciós újságban, mire ő flegmán átküldött egy másik hölgyhöz. A következő már segítőkészebb és kedvesebb volt, de azon túl, hogy ő sem találta, és információval nem látott el, hogy miért hirdetik, segíteni ő sem tudott.
Ezek után kérdem én, hogy lehetséges az, hogy mindenféle megtorlás nélkül így átverhetik a fogyasztókat, hogy meghírdetik az akciós katalógust, amiből -közben kiderült- több termék nem is kapható. A naiv vásárló pedig veszi az időt, energiát, hogy a kinézett termékért elkullog, aztán jól pofára esik. Ehhez hasonlóról pedig már sokszor hallottam a Tescoval kapcsolatban, hogy a többit ne is említsem. Lehet-e ilyenkor vmit tennit, és nem annyiban hagyni?Mert azzal még nem nyugszom meg, ha többet nem megyek az emített áruházláncba.
asdf
Vasarlok konyvebe bejegyezni, hogy nincs az adott termekbol, aztan ennek masolata + a hirdetesi ujsag ide vonatkozo resze bejelentes formajaban a Gazdasagi Versenyhivatalhoz.
ityam
Arra senki nem gondolt meg hogy nem jott meg idore a beigert szallitmany?
Teszem azt megrendelte a tesco a beszallitojatol azok igertek x idopontra. ezert az x idopontra vonatkozo akcios ujsagba beleraktak. aztan ha a beszallito kesik ami ugyebar eleg surun elofordul akkor elofordulhat konnyen hogy nincs az elso nehany napban.
persze idealis esetben egy par nappal korabbanra kerik a szallitmanyt de a keses a beszallito reszerol barmikor elofordulhat es nincs kobe vesve hogy csak 1-2 napot kesik egy beszallito.

szal ez a kerdes hogy hogy hogy tehet meg egy ilyet egy baromsag. mivel te nem tudod hogy mi van a hatterben. a szorolapok meg joval korabban mennek a nyomdaba minthogy polcon legyen minden ezert nem lehet 100%ra garantalni hogy minden lesz rogton. biztos megrendeltek es amit mondtak nekik hataridot aszerint belefer az idobe. aztan egy beszallito kesese miatt szidni egy tescot meg szerintem hulyeseg.

de persze lehet hogy nem ez a helyzet es nem a beszallito csuszasanak a hibaja de mindenesetre errol te mint vasarlo nem tudsz.de ha tippelnem kell akkor ez a helyzet.

de ha nezunk egy kissebb ceget nem egy tescot akkor nem is szandekoznak rendelni az akcios ujsagban levobol hanem csak rendelnek az ugyfelnek ha kell belole.
elozo melohelyemen is igy volt nehany dragabb dologgal.de szerintem a tesconal nem ez a helyzet ami pozitiv.
szerintem ott csak a beszallitok csusznak.

Kenderice
(ityam @ 2008.10.10, 21:26) *

Teszem azt megrendelte a tesco a beszallitojatol azok igertek x idopontra. ezert az x idopontra vonatkozo akcios ujsagba beleraktak. aztan ha a beszallito kesik ami ugyebar eleg surun elofordul akkor elofordulhat konnyen hogy nincs az elso nehany napban.
persze idealis esetben egy par nappal korabbanra kerik a szallitmanyt de a keses a beszallito reszerol barmikor elofordulhat es nincs kobe vesve hogy csak 1-2 napot kesik egy beszallito.

szal ez a kerdes hogy hogy hogy tehet meg egy ilyet egy baromsag. mivel te nem tudod hogy mi van a hatterben. a szorolapok meg joval korabban mennek a nyomdaba minthogy polcon legyen minden ezert nem lehet 100%ra garantalni hogy minden lesz rogton. biztos megrendeltek es amit mondtak nekik hataridot aszerint belefer az idobe. aztan egy beszallito kesese miatt szidni egy tescot meg szerintem hulyeseg.

de persze lehet hogy nem ez a helyzet es nem a beszallito csuszasanak a hibaja de mindenesetre errol te mint vasarlo nem tudsz.de ha tippelnem kell akkor ez a helyzet.

de ha nezunk egy kissebb ceget nem egy tescot akkor nem is szandekoznak rendelni az akcios ujsagban levobol hanem csak rendelnek az ugyfelnek ha kell belole.
elozo melohelyemen is igy volt nehany dragabb dologgal.de szerintem a tesconal nem ez a helyzet ami pozitiv.

Amit leírtál az mind igaz, viszont engem, mint vásárlót hadd ne érdekeljen már! Pontosan emiatt kaptak már nem kevés pénzbüntetést a multik és ha a GVH úgy ítéli meg, hogy ez a fogyasztó megtévesztése, akkor az az is.
Nálunk a tesco-ban az akciós árakon hirdetett termékek rendszerint az akció kezdetekor még 1-2 napig a régi, nem akciós árakon vannak számolva. Mindíg arra hivatkoznak, hogy a központban még nem állították át a gépeket. Ezt is büntetné a GVH.
ityam
az igen. akkor elfogadom hogy buntessek ha ok lustak voltak atirni az arakat. akkor azt mondom hogy jogos a buntetes, de ha nem erkezik meg a szallitmany akkor szerintem nem jogos a buntetes ha tudja igazolni hogy a beszallito hatarideje az akcio kezdete elott van es vegul az kicsuszott belole.
akkor szerintem nem jogos.

persze a vevo felhaborodasa lehet ettol jogos de a buntetes szerintem nem.
asdf

De gondolt, csak a kutyat nem erdekel. Mivel a tescot mar nagyon sokszor buntettek meg amiatt, hogy nincs keszleten az akcios aru, sokat nem kell gondolkozniuk rajta, ha ismet igy lesz, nem a parmillios buntik jonnek, hanem tizmilliotol indulnak.
Ennek megfeleloen nyilvan kelloen gondosan jarnak el akkor, amikor az akcios ujsagba felvesznek valamit )(billegos erkezesu termeket nem raknak bele), es kulonosen gondosan az akcios ujsagba fekerulo termekek szallitoja szerzodesenek megfogalmazasakor (nem szallitas eseten a kovetkezok a retorziok). Ha nem igy jarnak el, az viszont sajathibas baleset tongue.gif
norbeurg

Én személy szerint, meg gondolom még sokan mások is, rohadtul nem foglalkozom azzal, hogy ha esetleg egy beszállító késése miatt történik.
1. A beszállítás nyilván nem napra, órára pontosan történik, tehát ez esetben min. több napos késésről kell, hogy szó legyen, amit nem tudok elképzelni.
2. Ha vmiért mégis így lenne, akkor is lehet ezt normális és fair módon közölni velem ha már rákérdezek, illetve kommunikálni a vevők felé.
3. Tényleg már több büntetést kaptak ilyen esetek miatt, tehát ez már rendszeresnek is mondható.

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.