Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Buvárszívattyú Helyszíni Beszerelése.
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
frances
Búvárszivattyú helyszíni beszerelése.
Szeretném megkérni a kedves fórumozókat, hogy segítsenek eligazodni a következő történetben. Kinek mi a kötelessége.
A történet 2008 elején kezdődik, amikor is egy hétvégi házban ahol egyébként állandó jelleggel lakom, kiépítésre került egy házi víz ellátó rendszer mivel másként a vízellátást nem lehetett megoldani.
Kerestem, kutattam és sikerült találni megfelelő szivattyút, ill. kettőt.
Felhívtam a boltot ahol nagyon kedvesek voltak felajánlották a segítségüket a választáshoz, sőt még a beszerelést is vállalták.
Természetesen kapva kaptam az ajánlaton, hiszen nem építetem én még ki vízellátást.
Hétvégén ki is jöttek rendszer kiépítve. Minden szuper van víz.
Jó volt minden egészen addig, míg 3 hete egyszer csak arra érek haza, hogy kezet mosnék, de víz semmi. Nosza, irány a vízóra akna és látom ám hogy a hidrofor (egy nyomásálló, membránnal ellátott tartály egybeépítve egy szivattyúval csak pörög víz nélkül, mert a víztároló, amiből szívná a vizet üres.
A fúrt kútban levő búvárszivattyú nem töltötte fel vízzel.
A vízhiány miatt a hidrofor természetesen leéget.
Ezt ki lehetett volna küszöbölni egy szárazon futás elleni védelem beépítésével egyébként.
Jó bosszankodás egy sort, hiszen én ezt nem kértem, de nem is ajánlották fel. Nem én voltam a szakember azért fizettem, hogy megcsinálják.
A probléma keresése közben rájöttem, hogy a búvárszivattyú egyszerűen kikapcsol valamiért és ezért nem töltötte fel a víztárolót (200 l)
Ez a búvárszivattyú nem tud leégni, mert, van beépítve védelem. De esetünkben nem vízhiány miatt kapcsol, ki, hanem mert valamiért leold a biztosítéka.
Felhívtam, aki beszerelte ,hiszen 150 000 Ft-ot fizettem a gépekért és a beszerelésért hogy mi lehet a probléma. Nézem meg a biztosítékot és iktassam, ki lehet az a rossz. Megcsináltam nem az a baj. (nem vagyok villanyszerelő)
Hát hívom újra, hogy ez nem segít. Jó akkor vigyem be a szivattyút. Ennek súlya van legalább 20 kg plusz a vezeték biztosítótábla, szedjek szét mindent. Bontsam ki a csővezetékeket stb.…
3 hete kérem, hogy jöjjön ki, mert hiszen garanciális és a nem megfelelő kiépítésből adódóan károm is keletkezet és csinálja meg. Már volt, hogy a telefont sem vette fel. Legutoljára e-mailt írtam, hogy a fogyasztóvédelemhez végső esetben polgári peres úthoz fogok folyamodni erre az elfelejtett telefonszámom eszébe jutott és felhívót és megígérte, hogy kijön és megcsinálja, de hangsúlyozta, hogy neki ez nem kötelessége, de kijön mert nekem kellene bevinni hozzá.(autóm nincs.)
(Ha lenne egyébként már bevittem volna annak ellenére is hogy én személy szerint nem érzem jogosnak)
Most nekem valóban hálásnak kell lennem, hogy, kijön és megcsinálja az általa kiépítet rendszert?
Kinek van igaza?
Köszönök minden építő jellegű hozászolást.

DTF
Szia!

151/2003 Korm. rendelet 6§:(nem szó szerinti idézés)
(1) "A rögzített, illetve a 10kg-nál súlyosabb fogyasztási cikkeket az üzemeltetés helyén kell megjavítani"
(2) "Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik"
A félreértések elkerülése véget jogi értelemben beszélünk itt forgalmazóról, ő pedig nem más, mint aki fogyasztási szerződés tárgyát képező szolgáltatást nyújtja.

Ezek alapján neki kötelessége kijönnie!

Másrészt viszont a búvárszivattyúra jobb esetekben 2, ill. 3 év a garancia, de 1 év biztos, mivel értéke meghaladja a 10eFt!

üdv.
lazurdeak
1. Miután az általuk beépített szerkezet kárt okozott (másik szivattyú leégése) jogosan követelheted nem csak az elromlott szivattyú javítását, hanem az ez által okozott kár megtérítését (leégett szivattyú javítása vagy cseréje, vagy vételárának és szerelési költségének megtérítése). Ezt az igényedet is jelezd a cég felé.
2. Ne telefonon és e-mailben érintkezz vele, mert egy esetleges későbbi vitában nem fogod tudni bizonyítani, mikor jelentetted be a hibát. Tértivevényes levél, fax vagy vásárlók könyve a jó megoldás.
3. Ha nm javít ésszerű időn belül, akkor jelentős kényelmetlenséget okoz és elállhatsz a szerződéstől. Miután a ház vízellátásáról van szó, ez elég hamar bekövetkezhet. Azonban kellene tudnod bizonyítani, hogy mennyit vártál a javításra (ld. előző pont).

Részletesebben lásd: Önvédelmi kézikönyv, hibás teljesítésre, jótállásra vonatkozó fejezeteiben.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.