Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Dvd Lemez Probléma
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
nyikszi
Sziasztok! Egy barátom vett a Tescoban egy DVD-t (Asterix az olimpián) és a fejezetek 7-10-ig akadnak, kockásodnak és többnyire hang sincs. 4 lejátszón próbálta és a miénken is ki lett próbálva, mindegyiken ugyanaz a hiba. A számítógépen le tudtam játszani, de ott ugye a legújabb DVD lejátszó viszi, de ez egyébként se asztali.

Próbálta vissza vinni, de ott azt mondták, hogy jogvédett terméket nem vesznek vissza másolási probléma miatt. Jogos?
Kenderice
(nyikszi @ 2008.10.17, 00:02) *

Sziasztok! Egy barátom vett a Tescoban egy DVD-t (Asterix az olimpián) és a fejezetek 7-10-ig akadnak, kockásodnak és többnyire hang sincs. 4 lejátszón próbálta és a miénken is ki lett próbálva, mindegyiken ugyanaz a hiba. A számítógépen le tudtam játszani, de ott ugye a legújabb DVD lejátszó viszi, de ez egyébként se asztali.

Próbálta vissza vinni, de ott azt mondták, hogy jogvédett terméket nem vesznek vissza másolási probléma miatt. Jogos?

Szerintem nem jogos. Nekem pl. (igaz a madaras teszkóban) vettek vissza szoftvert úgy, hogy teljes magyar nyelvűnek írták de kb. a 40%-a volt csak magyarul.
Ha a lemez hibás, szerintem ki kell cserélniük.
asdf
Visszavasarolni nem kotelesek valoban a jogevedett anyamkinja miatt. De cserelniuk valoban ki kene, ha hibas.
nyikszi
Az a baj (ezt elfelejtettem írni), hogy náluk 2 DVD-n is simán lejátszotta sad.gif Úgy látszik a "régi" (az enyém 2 éves) lejátszókat nem kedveli. Ezért sem cserélik ki.
Kenderice
Fejlődik a technológia.
lazurdeak
(nyikszi @ 2008.10.17, 19:09) *

Az a baj (ezt elfelejtettem írni), hogy náluk 2 DVD-n is simán lejátszotta sad.gif Úgy látszik a "régi" (az enyém 2 éves) lejátszókat nem kedveli. Ezért sem cserélik ki.

Ha árulnak egy DVD lemezt, akkor annak az összes, vagy legalábbis a legtöbb DVD lejátszón mennie kell, nem csak a legújabb típusokon, kivéve, ha egyértelműen felhívták előre a figyelmet, hogy csak adott fajta lejátszóval játszható le. Ezért az általad leírt reklamáció jogosnak tűnik.

Azt meg lehet próbálni, hogy lefényképezik vagy pl. mobiltelefonnal felveszik a hibajelenséget (lehetőleg több eljátszón) és azzal reklamálnak és kérik az áru cseréjét.

Ha erre sem tágít a cég, akkor bejegyzés a Vásárlók könyvébe. Ez után elvileg jöhet az elállás és fizetési felszólítás, Békéltető Testület stb. Nem tudom, mennyibe került a DVD, de nem hiszem, hogy megérné sokat pedálozni az ügyben.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.