Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Átverés A Vásárlásnál
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
Bajbaja
Azzal a problémával fordultam ide, hogy 2007. decemberében vettem egy laptopot (Fujitsu siemens amilo li1705), 1 év garanciával, és eddig elő se lett véve a jótállási jegy, de 1 héttel ezelőtt észrevettem, hogy rossz a dvd írója. Majd a garancialapot tanulmányozva megláttam, hogy 1 giga ram-ot írnak, de csak 448as memória van a laptopban. Bár, a garancialapon nincs konkrétan odaírva, hogy memória: 1 G, de eléggé egyértelműnek tűnik mert mellette pont a processzor és a merevlemez adatai találhatóak számokban. Sajnos más bizonyítékom, papírom nincs a bizonyításra. Így kérem a segítségüket, hogy átvertek-e és ha igen, akkor lehet-e jogi úton vmit kezdeni az üggyel. Előre is köszönöm a segítséget!

Egy képet rakok, hogy világosabb legyen az egész. (1,6 Ghz a processzorom, 1 G (?), 80 G a merevlemezem)

lazurdeak
(Bajbaja @ 2008.10.23, 00:56) *

Azzal a problémával fordultam ide, hogy 2007. decemberében vettem egy laptopot (Fujitsu siemens amilo li1705), 1 év garanciával, és eddig elő se lett véve a jótállási jegy, de 1 héttel ezelőtt észrevettem, hogy rossz a dvd írója. Majd a garancialapot tanulmányozva megláttam, hogy 1 giga ram-ot írnak, de csak 448as memória van a laptopban. Bár, a garancialapon nincs konkrétan odaírva, hogy memória: 1 G, de eléggé egyértelműnek tűnik mert mellette pont a processzor és a merevlemez adatai találhatóak számokban. Sajnos más bizonyítékom, papírom nincs a bizonyításra. Így kérem a segítségüket, hogy átvertek-e és ha igen, akkor lehet-e jogi úton vmit kezdeni az üggyel. Előre is köszönöm a segítséget!

Egy képet rakok, hogy világosabb legyen az egész. (1,6 Ghz a processzorom, 1 G (?), 80 G a merevlemezem)

Nekem a képről nem világos, hogy a memóriának 1 GB-nak kellene lennie. Ezért inkább azzal próbálkoznék, hogy a vásárlás időpontjában az adott típust mennyi memóriával árulták, ha erről találsz valamilyen hirdetést tőlük, akkor nyertél.

Ha sikerül bizonyítanod, akkor temészetesen kérheted hogy javítsák a hibát, aza bővítsék a memóriát a gépben vagy cseréljék a gépet egy olyanra, amely megfelel az ígértnek. Ha erre nem képesek vagy nem hajlandók, akkor árlszállítást kérhetsz.

asdf
Mivel a memoriat takaro fedel nincsen leragasztva, egyetlen csavar kicsavarasaval barmikor hozzaferheto, igy egy ev tavolsagabol soha nem fogod tudni bizonyitani azt, hogy abban a gepben mar vasarlaskor is csak egyetlen darab felgigas modul volt, nem pedig ketto.
De gyarilag valoban 1 giganak kene benne lennie.

update: hmmm, gyarilag az is lehet, hogy nulla memoria van benne. Ekkor viszont lehet, hogy a forgalmazo tolta bele a ramot. Nincs az aljan egy feher cimke kek betukkel, magyar irassal keresztberagasztva a fedelen? Mert ha igen, es ez sertetlen, nyert ugyed van smile.gif (fuggetlenul attol, hogy ugy 3-4 ezer forintrol beszelunk, ennel nagyobb ervagas az, hogy tetulassu a gep a fel giga ram miatt smile.gif )
Bajbaja
Köszönöm a segítséget, sajnos nincs az alján semmilyen csík. Már csak azt sajnálom, hogy nem tudom bizonyítani, pedig lenne egy-két keresetlen szavam hozzájuk. Mindegy, köszönöm mégegyszer, hogy időt áldoztak a problémámra.
bradbury
(Bajbaja @ 2008.10.26, 10:27) *

Köszönöm a segítséget, sajnos nincs az alján semmilyen csík. Már csak azt sajnálom, hogy nem tudom bizonyítani, pedig lenne egy-két keresetlen szavam hozzájuk. Mindegy, köszönöm mégegyszer, hogy időt áldoztak a problémámra.

szia,

bár nem vagyok nagyon képben a laptopok terén - mégha a beírást arról teszem is:-), de én a következőt tenném.

- laptop és számla kézben,
- elmennék a gizella úti palotájukba és ott próbálnék segítséget kérni.

sajnos a magyarországi dealerek és a velük kapcsolatban álló szervizek nem igazán szeretnek az ilyennel bíbelődni és pont azzal fogsz szembesülni, hogy lerázottnak és átvertnek érzed magad.

a helyedben minél hamarabb lépnék mert ha jól értettem akkor mindössze másfél hónapnyi garanciád van még a termékre.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.