Tisztelt Fórum!
Egy családtagom résztvett egy termékbemutatón, ahol rátukmáltak egy "nagyértékű" árut. Hogy miért írta alá az adásvételi szerződést, az jó kérdés... De nem is ez most a fontos.
Az első sokk után megírtam a cég címére egy tértivevényes levélben, hogy elállunk a vásárlástól (A Fogyasztóvédelmi tv. erre 8 munkanapon belül lehetőséget biztosít.).
Néhány napon belül házhoz jött egy futár. Eredetileg a pénzért, de a csomagot bontatlanul visszavitettük vele. Közölte, mivel a szerződés x-pontjában leírtakat (Késedelmes fizetés vagy nemfizetés.) megszegtük, ezért 20% kötbért kell fizetnünk, ami nem kis összeg.
A kérdésem a következő:
Ha elálltunk a 8 munkanapon belül vásárlástól és ezt bizonyítani is tudjuk, akkor a szerződés egyéb pontjai érvényesek maradnak-e? Én nem vagyok jogász, de úgy gondolom, ha a szerződésbontás (Ez annak számít?/!) jogszerűen történt, akkor a továbbiakban nem hivatkozhatnak a szerződés egyes pontjaira.
Az ui, aminek alapján ők kötbért követelnek, nem ír arról, hogy a vásárlástól való elállás is nemfizetésnek minősül.
Várom mielőbbi (számomra) megnyugtató válaszukat.
Tisztelettel hamburger