Elmesélném a napokban milyen eset történt velem, kérem ha tudtok, reagáljatok rá!
Egy hipermarketben dolgozom, mint vevőszolgálatis. Egyik szombati napon megjelent nálunk egy úr aki az egyik "Fogyasztóvédelmi Tanácsadói Iroda" elnökének nevezte magát, hozzáteszem újságíró! Bement az áruházba és vásárolt egy 1990 forint értékű fűtőkészüléket! A pénztártól egyenesen hozzám jött és kérte a termék garanciajegyét. Én válaszoltam neki, hogy a termékhez nem tarozik garanciajegy, de a termére ettől függetlenül garanciát vállalunk! Felháborodva közölte velem, hogy ez szabályellenes és nem kért semmilyen magyarázatot. Én hívatam neki egy vezetőt, aki igazából nem tudott reagálni a dologra, így csak nagyokat hallgatott! Ezután jött csak a fekete leves! Fennhangon kérte azzonali elbocsátásomat az áruházból fegyelmi eljárással, és minden íratból másolatot is kért magának, mindezt a vásárlók előtt! Majd elsűllyedtem szégyenemben, bevallom rosszul esett!
Később a felettesemmel tisztáztam, hogy márpedig a szabályok szerint jártam el!
Hogyan lehet az, hogy egy ember aki "Fogyasztóvédelmi Tanácsadó" nem ismeri a jogszabályokat?????
Mi a hatásköre?
Köszi