Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Tankolás
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Járművek
veen
hali
nem tudom jártatok e már úgy hogy többet tankoltatok mint ami belefér a gépkönyv szerint a tankba.
nos én két literrel tankoltam többet M3 autóp.miskolc ellöti szakaszán miskolc felé a shell kúton a 9-es
oszlopnál gázoljat,pedig a saját lábán mentbe a vas,most ez hiba vagy nem nemtudom
ti mit tapasztaltatok ez ügyben?
Captain Crash
Személygépkocsink tankja 70 literes, a mai árak mellett még nem volt alkalmunk teletölteni. biggrin.gif
mistvan
Jártam már így. Vagy + 4 liter, de akkor a végét már cseppenként tették bele.
Kérdezd az Ukránba járó benzineseket. Ott megdöntik az autót, hogy ferdén álljon a tank és több menjen bele. Még több. De ezzel együtt nem árt résen lenni. Ha közel járt a csont száraz állapothoz, akkor szerintem előfordulhat.
Pjotr
Nem tudom, hogy benzin vagy gázolaj, de a téli dermedésgátlós nagyon tud habozni, ami miatt egy 70l-es tanknál, akár 10l-el kevesebb is mehete bele télen.
Csaba_20
Azt hiszem a témaindító arra akart célozni, hogy csak többet mutatott a számláló, de valójában 70 liter ment bele.

Vajon el lehet kérni, vagy ellenőrzik valahogy a számláló hitelességét?
jjanos7
Tankolás, az egy csodás téma!
Üdv Mindenkinek
Figyeljétek meg hol tankolnak a taxisok, ott talán kevésbé vesznek le. Engem az egri Shell
5-ös sz. kútjánál nyúltak le keményem. Mérve a fogyasztást átl. 5.5-6l. volt, ami az említett kútnál
történt tankoláskor rögvest 9l. lett. /1.9 sdi VW motor/ Gyanútlanul másodszor is ott tankoltam,
és a félig levő tankba, amely 44l-es, még sikerült beletankolni 48! litert. Ordítással, miszerint: szívd ki,
mérjük meg, nem mentem semmire, imigyen lenyeltem a békát. Azóta messzire elkerülöm a kutat.
A taxisok sem ott tankolnak!
Egerbúl crybaby.gif

FVF
Azért a többség mellett nem árt figyelni arra is, hogy sokszor nem arról van szó, hogy a benzinkút mérője nagyon gyenge. Mindjárt beillesztem ide a legutóbbi felmérésünket is.

A gépjárművek üzemanyagtartályát a gyártók nem pontosan adják meg. Itt az első probléma, akár több literes eltérés is lehet.

A hőmérsékleti különbségek okozta térfogatváltozások szintén okozhatnak meglepetéseket, itt fizikáról van szó.

És az átverések:
A jelentésből kiderül, hogy kevés az átverős kút. Ezeknél vagy eleve rossza a számláló (a legnagyobb eltérés 2% volt), vagy már eleve nem is 0-án áll a pisztoly levételekor.

A fő rizikót a tapasztalatok alapján az jelenti, ha nem magunk tankolunk, hanem ellenőrzés nélkül hagyjuk ott a gépet a kutasnak, s konkrét (mondjuk 30L, vagy 5000 Ft) adagot kérünk. Ilyenkor megeshet, hogy számlát annyiról kapunk, de az egy régebbi nyugta, s a kocsinkba kevesebb üzemanyag került. Sajnos ez tényleg megtörténhet, a tapaszatalatok szerint nem is gyakran.

Figyeljünk tehát, nem árt.
Pjotr
Én rendszeresen tankolok munkagépeket ott van minden a 60litertől a 350Literes tankig, de a fontos az, hogy látszik a gázolaj szintje, bele lehet látni a tankba, ott egyértelmű, hogy a gázolja habzik, télen jobban mint nyáron, egy téli tankolásnál egy 110L-es tankba ha üres először belemegy 90-100 liter között majd lassan, hogy ne habozzon még 10-20 liter.
Egy gékocsinál ez nem látszik, ott csak annyit veszel észre, hogy hiába üres a tank mégis csak 75 liter ment a 80 literes tankba.
zolika120
Szerintem az ugy lehet ,hogy a kutak be vannak allitva.A multkor a badacsonyi MOL kuton a srac nyomta a kisbuszba az anyagot.Lattam a szamlalo nem porog semmit.Aztan a srac beallt a dolgozok parkolojaba ,es valamit buheralt a kut oldalan.Kerdeztem a MOL vevoszolgalatot azt mondtak ezzel nem karosit meg .Akkor honnan van neki amit ki tud venni szamlalo mozgasa nelkul?
Pjotr
Az, hogy az a számláló, amit te látsz a kúton, ami kiirja az árat meg a litert neked nem pörgöt az még nem azt jelenti, hogy a kút nem rögzítette a kiadást.
Amennyire én tudom ezekben a kútoszlpokban van egy nem nullázható számláló is.
Falco
Sziasztok! Ha megfogadtok egy tanácsot, mihamarabb "elgázosítjátok" az egyébként benzinüzemű kocsotokat. Én 7 éve szántam rá magam. Akkor egy Astrám volt. Igaz 200-ba került, de azóta bőven behozta. Azóta azt a szettet már a harmadik kocsinkba rakattam át. Olyankor az átszerelés 30-30e.-be került. De mit érdekelt két benzintankolás ára, amilor a PB-gáz ára mindig egy százassal olcsóbb, mint a 95-ös. Az sem érdekel, ha benzinár emelés van. A gázáremelés mindig jóval utána történik, és mindig sokkal kissebb mértékban. Azt mondják, kevésbé hüz vele a gép, meg hogy többet fogyaszt. Egyrészt 120 lóerő körül nem érzek különbséget, másrészt elhanyagolható 1-2 literrel nagyobb fogyasztás. ha alig 100 (!!!!) Ft fölötti áron veszed a gázt (svarcban). De psssssz!!! Kúton egyébként 145 Ft/l. Azt is mondják (persze olyanok akiknek soha nem volt ilyen, meg az ismerősük ismerősének a nagynénjétül hallották (aki amúgy műszakilag nagyon ott van) hogy jobban károsítha amotort, mint a benzi. Az előző kocsimat 350e.-rel adtam el, a mostaniban 270e. Km van, és magasan a környezetvédelmi határérték alatt van a károsanyag kibocsájtása. Múltkor a zöldkártyánál kérdezték is, hogy hogy csinálom? Motorgenerál volt? Én meg csak röhögtem. biggrin.gif
Falco
Na és még egy kis számítgatás. Ha 100 Km-en 150Ft-os árkülönbözetnél 10l.-es fogyastásnál (110-ért kapom a gázt) akkor ugye 1500 Ft-ot takarítok meg, akkor évi 30.000 Km-en mennyi a megtakarításom? ....... Na? ........
100Km-en 10 liter a fogyasztásom, (azaz 1500Ft megtakarítás).
1000Km-en 15.000Ft,
10.000Km-en 150.000 Ft,
30.000 Km-en (ennyit megyek évente) 450.000 Ft. Igen, bizony!!! tongue2.gif
4 éve használom ezt a kocsit. az pedig, kapaszkodj!!!! 1.800.000 Ft. !!!!!!!! nuke.gif
Több mint amennyit most adnának a kocsiért. Ez nem szemfényvesztés, nem manipuláció, egyszerűen ennyivel tudok tübbet félretenni a családomra. És akkor érdekel engem, hogy nem 8-at, hanem 10-et eszik 100-on??? bangin.gif Ezen talán érdemes elgondolkozni!!!. Nem??? dry.gif
Csaba_20
Én nem tudok műszakilag hozzászólni a témához, az autókhoz ezen a szinten nem értek. De érdekelne, hogy a forgalmi engedély meglétét ez miben befolyásolja. Ugyanis abba, ha jól tudom szerepelnie kell, hogy benzin üzemű autóról van szó. Végezhető jogsértés nélkül az említett átalakítás?
toreki
Vizsgáztatni kell rá, ha jól emléxem. Egyetlen hártánya, hogy néhány helyre nem mehetsz be vele pl. parkolóházak, mege nem mindenhol van gáz. De tényleg sokkal olcsóbb a fenntartása.
Egy ismerős használ egy Wartburgot így. Benzinessel indít, aztán átkapcsol gázra. Ha meg elfogy a gáz, vissza benzinre. Egy mozdulat...
Falco
Valóban műszakiztatni kell, úgy hogy ha erre kalkulálunk, érdemes a beköttetést a műszaki lejárta előtt elvégeztetni. A ciklust a gázüzem a későbbiekben nem befolyásolja.

Valóban mindig gázzal indul a kocsi, de egy automata szelep 2500-res fordulatnál átváltja a rendszert gázúzemre, és amíg le nem állsz, az azzal megy tovább. Ha akarod, (vagy épp kifogy a gáz), egy kis kapcsolóval felülvezérelheted az egészet, így kikapcsolhatod az egész gázüzemet, visszaállítva a gyári eredeti állapotra a kocsidat.

Ha a biztonság a kérdés: Abszolut biztonságos, még akár baleset esetén is, mert 3 ponton van a rendszer leszelepelve (gáztank előtt, gáztank után és a motor előtt). Gyakorlatilag nem kerül ki a rendszerből gáz. Sőtt!!! Míg a bentin folyik, és gyúlékony, a gáz elillan. Még soha nem hallottam olyat, hogy autógáz tartály robbant volna. Gondolom lenne bőven sajtóviszhangja.

A tartály 40-70 liter méretű lehet. Ez a csomagtétből foglalja a helyet, de találtak már ki erre is megoldást. A pótkerék helyére is lehet olyan alakú tartályt beszereltetni, ami oda pont befér. Annyi, hogy az csak max 40 l.-es lehet. Ma, meg el kell felejtened a pótkereket. De mond csak? Milyen gyakran haszmálod a pótkereket? Van aki egy kocsi élethosszog soha nem is veszi ki azt onnan. Mindegy.
Mélygarázyba meg tényleg nem engednek be, mert a gáz nehezebb mint a levegő. Egyszerűen előírás, hogy biztonságban tudják magukat. Hát parkolok a felszínen. Eggid éltemben 4-5 ilyen kiírást láttam mélygarázsnál.

Érdekesség képpen: olaszországban 10%; Hollandiában 20% a vegyes üzemű kocsik aránya. Dél amerikában meg a kocsik majdnem fele földgázzal megy. Igaz az egy kicsit más. De alternatív özemanyagnak tökéletes.

Túl sok hibám volt az előbb. Ne haragudjatok!!! Itt van a szöveg helyesen!!!

Valóban műszakiztatni kell, úgy hogy ha erre kalkulálunk, érdemes a beköttetést a műszaki lejárta előtt elvégeztetni. A ciklust a gázüzem a későbbiekben nem befolyásolja.

Valóban mindig gázzal indul a kocsi, de egy automata szelep 2500-res fordulatnál átváltja a rendszert gázüzemre, és amíg le nem állsz, az azzal megy tovább. Ha akarod, (vagy épp kifogy a gáz), egy kis kapcsolóval felülvezérelheted az egészet, így kikapcsolhatod az egész gázüzemet, visszaállítva a gyári eredeti állapotra a kocsidat.

Ha a biztonság a kérdés: Abszolút biztonságos, még akár baleset esetén is, mert 3 ponton van a rendszer leszelepelve (gáztank előtt, gáztank után és a motor előtt). Gyakorlatilag nem kerül ki a rendszerből gáz. Sőt!!! Míg a benzin folyik, és gyúlékony, a gáz elillan. Még soha nem hallottam olyat, hogy autógáz tartály robbant volna. Gondolom lenne bőven sajtóvisszhangja.

A tartály 40-70 liter méretű lehet. Ez a csomagtétből foglalja a helyet, de találtak már ki erre is megoldást. A pótkerék helyére is lehet olyan alakú tartályt beszereltetni, ami oda pont befér. Annyi, hogy az csak max 40 l.-es lehet. Ma, meg el kell felejtened a pótkereket. De mond csak? Milyen gyakran használod a pótkereket? Van aki egy kocsi élethosszig soha nem is veszi ki azt onnan. Mindegy.
Mélygarázsba meg tényleg nem engednek be, mert a gáz nehezebb mint a levegő. Egyszerűen előírás, hogy biztonságban tudják magukat. Hát parkolok a felszínen. Eddig éltemben 4-5 ilyen kiírást láttam mélygarázsnál.

Érdekesség képpen: Olaszországban 10%; Hollandiában 20% a vegyes üzemű kocsik aránya. Dél Amerikában meg a kocsik majdnem fele földgázzal megy. Igaz az egy kicsit más. De alternatív üzemanyagnak tökéletes.
Csaba_20
(Falco @ 2006.03.25, 08:58) *
Valóban mindig gázzal indul a kocsi, de egy automata szelep 2500-res fordulatnál átváltja a rendszert gázüzemre, és amíg le nem állsz, az azzal megy tovább.

Ahhaaa...tehát gázzal indul, majd át vált gázra...full logikus, csak a váltás mibenlétét nem értem akkor. biggrin.gif biggrin.gif
schcsabi
(Falco @ 2006.03.25, 08:58) *

A tartály 40-70 liter méretű lehet. Ez a csomagtétből foglalja a helyet, de találtak már ki erre is megoldást. A pótkerék helyére is lehet olyan alakú tartályt beszereltetni, ami oda pont befér. Annyi, hogy az csak max 40 l.-es lehet. Ma, meg el kell felejtened a pótkereket. De mond csak? Milyen gyakran használod a pótkereket?

Csak egyszer legyen rá szükséged, hidd el, marhára fog hiányozni.

Van aki egy kocsi élethosszig soha nem is veszi ki azt onnan.

A magyar utakat figyelembevéve ez vagy úgy fordulhat elő, hogy alig használod a kocsit ( ekkor viszont felesleges átalakítani ) vagy rövid életü az ótó.

Egyébként jó ötletnek tartom, csak kár, hogy sok helyet foglal a tartáj.

Csak nekem volt de ja vue érzésem Falco írása után ?
Csak nekem volt de ja vue érzésem Falco írása után ?
kaktusz
(Falco @ 2006.03.24, 09:53) *

Na és még egy kis számítgatás. Ha 100 Km-en 150Ft-os árkülönbözetnél 10l.-es fogyastásnál (110-ért kapom a gázt) akkor ugye 1500 Ft-ot takarítok meg, akkor évi 30.000 Km-en mennyi a megtakarításom? ....... Na? ........
100Km-en 10 liter a fogyasztásom, (azaz 1500Ft megtakarítás).
1000Km-en 15.000Ft,
10.000Km-en 150.000 Ft,
30.000 Km-en (ennyit megyek évente) 450.000 Ft. Igen, bizony!!! tongue2.gif
4 éve használom ezt a kocsit. az pedig, kapaszkodj!!!! 1.800.000 Ft. !!!!!!!! nuke.gif
Több mint amennyit most adnának a kocsiért. Ez nem szemfényvesztés, nem manipuláció, egyszerűen ennyivel tudok tübbet félretenni a családomra. És akkor érdekel engem, hogy nem 8-at, hanem 10-et eszik 100-on??? bangin.gif Ezen talán érdemes elgondolkozni!!!. Nem??? dry.gif

A gáz nem 110.-Ft-ba kerül tudomásom szerint. Ha ez az összehasonlító ár, akkor a benzinnek is a fekete árát kéne alapul venned összehasonlításkor és akkor mindjárt nem ilyen fényes mutatók jönnének ki.

Ha a legális, kútnál tankolható, tölthető árakat nézzük és ha a gáz belekerül manapság 150.-Ft-ba, a benzin pedig 270.-Ft-ba szerintem.

Az a gázos autó, ami 10 liter gázt fogyaszt, benzinből általában 8 liter elég neki.
10 liter gáz = 1500.-Ft, 8 liter benzin = 2160.-Ft.
A kettő között a különbség 660.-Ft 100 km-en.
30.000 km-ren ez 198.000.-Ft.

A gázüzemű autó fogyasztásának számításában nincs benne az a benzin, amit a gáz mellett indításkor fogyaszt, mivel az minimális szerintem. (Tudomásom szerint a régi autókat kell csak 10 %-ban benzinüzemben járatni.)

Azt gondolom, mégha az egységárakban nem is vagyok teljesen naprakész, a legális árakat összehasonlitva szerintem 600-800.-Ft-os megtakarítás várható el 100 km-ren egy 8 liter átlagfogyasztású, benzinüzemű autóval szemben.

Természetesen ez is sok pénz!

Ez a megtakarítás gondolkodtatott el engem is azon, hogy érdemes -e gázüzeműre szereltetni az autónkat. Az is mellette szólt, hogy a gázos autó lényegesen környezetkímélőbb, mint a benzines, vagy dízel.

Ellene szólt az, hogy ismerettségi körömben - akiknek gázos autója van - ha az arányokat nézzük, négyből egy azt mondta: soha többé gázos autót. (Persze azon lehet vitatkozni, hogy mert biztos a szereléskor verték át, vagy nem olyan volt a Hold állása .... stb) Ellene szólt az is, hogy a csomagtérből nagy helyet vett volna el a tartály, valamint az, hogy annyit megyünk az autóval, hogy kb. két év alatt térült volna meg a beszerelés költsége.

De mivel nem ellenkampánynak szántam a hozzászólásom, azt mondom, nosza rajta, aki mer az nyer! smile.gif

Ha valahol logikai vagy számítási bakit vétettem, szóljatok, és futok a szerelőhöz! smile.gif

schcsabi
Akiket érdekel a téma : -->LINK<--
Falco
Köszönöm a hozzászólásaitokat mindannyiótoknak. Különösen schcsabinak, ezt a linket én sem ismerem, de a lényeget onnan tényleg velősen, objektíven, ténysuerűen ki lehet olvasni. A meglátásaitok jók, még a Kaktuszé is. Egyébként a szkepticizmus óv meg bárkit attól, hogy elhamarkodottan beleugorjon olyan dolgokba, melyekről csak fél igazságokat tud, s aztán úgyis csak megbánná. Én, igy visszanézve az időben, csak azt tudom bánni, hogy nem méghamarabb "szédültem meg a gáztól". Mindenkinek azt mondom, évi 25000 Km felett, minél hamarabb, annál jobb.

Ja, és még annyit, hogy továbbra is 110 ért nyomattatom bele, s kis utánajárással mindenki megtalálhatja a módját ennek szűkebb pátriájában.

Egyábként meg ukrán benzin sincs már (ami szar) 220 alatt sehol. Ha meg van, a fináncok úgyis leveszik mostmár miatta alólad a kocsit.

Sziasztok! Találkozunk másik lapon!!! geek.gif
Csaba_20
Idézet a linken található írásból:
6. Érezheto-e gázszag az átalakított jármuvekben ?

Általában azt mondják a szkeptikusok, hogy a gázautó mindig büdös. Egy megfeleloen átalakított jármu esetében nem érezni gázszagot sem az utastérben sem a gépkocsi körül. A gépkocsik az átalakítás után minden esetben egy kötelezo szivárgásellenorzésen esnek át, melyrol hivatalos okirat is készül, az úgynevezett TANUSÍTVÁNY mely garantálja, hogy gépkocsi nagynyomású rendszere gáztömör, szivárgásmentes. Azonban ha a gépkocsit - jogszabályellenesen - háztartási PB gázzal töltik fel (akár palackról, akár telepített tartályról), akkor még szivárgásmentes gépkocsik is lehetnek gázszagúak. Ennek oka, hogy a háztartási PB gázokba sokkal nagyobb mennyiségu illatosító anyagot (etilén-merkaptán) töltenek. Az elobb említett TANUSÍTVÁNY további fontos információkat is tartalmaz : feltüntetik a beszerelt alkatrészek típusát és engedélyszámát, valamint az átalító muhely engedélyszámait is. Így ha ilyen TANUSÍTVÁNY-t kapunk a gépkocsihoz nyugodtak lehetünk, hogy az átalakítás során képzett szakemberek engedélyezett terméket építettek be.

Aranyos indoklás. biggrin.gif Tudomásom szerint az illatosító anyagot pont azért töltik bele, hogy érezni lehessen a "gázszagot", mert alapjában véve szagtalan gázokról van szó, így nem éreznénk, ha lenne is gáz az utastérben. Először a TANUSÍTVÁNY-ra hivatkozik, mely állítólag azt garanáltja, hogy szivárgásmentes a rendszer, aztán meg azzal jön, hogy azért lehet érezni, mert több benne az illatosító anyag? Könyörgöm, ha kevesebb lenne benne, akkor csak kevésbbé lehetne érezni, de pont azért lehetne érezni, mert szivárog a gáz. Ha tényleg szivárgásmentes lenne a rendszer, akkor nem lehetne érezni egyáltalán, akármennyi illatosító anyagot raknak is bele. Vagy ezt csak én, laikus látom így? rolleyes.gif
schcsabi
Hát én is csak laikusként tudok hozzászólni, csak előveszem a sezlonyból a józan paraszti eszemet.
( kotor..kotor..keres..á! megvan! betesz. boot.... Ready .)
Naszóval :

A háztartási gázban azért van sok szagosító, mert ha valami oknál fogva ( műszaki hiba, rongálás, kontárok, földmunka ) el kezd szivárogni, akkor az addig jön, mig az oroszok el nem zárják.

Ótóba meg elég masszív szerelési anyagokat alkalmaznak a nagy nyomás miatt, több helyen biztonsági szeleppel,ezért kisebb a meghibásodás esélye , de ha mégis van valami szivárgás, azt sokkal kisebb helyen kell hogy észleljük ( utastér ), valamint korlátozott a gáz mennyisége is.

Így első nekifutásra ennyi. De nem gáz amit írtam, ugye ? smile.gif
Joooe
Hát legfeljebb a töltö lecsatlakoztatásakor szabadulhat ki egy pici, és jelentkezhet a különbség, hogy melyik büdösebb ... nem? rolleyes.gif
Csaba_20
Nem azt akartam megvitatni, hogy miért szagosabb az egyik a másiknál, hanem hogy akkor most van-e szivárgás, vagy se. Ha nem szivárog(tanusítvány csupa nagybetűvel), akkor lehet akármilyen szagos, nem érezhetnénk. Tehát az az indoklás, hogy azért érezhetjük a háztartási gázt, mert az szagosabb, nem állja meg a helyét annak fényében, hogy azt állítják, nem szivárog semmi.
schcsabi
Off
Ha szagos, szivárog, ha nem, nem. biggrin.gif
On
A tanusítvány többek között arról tanuskodik, hogy szagemberek smile.gif szerelték be szakműhelyben, célszerszámokkal, eredeti gyári cuccokból, amit gondosan le is nyomáspróbáltak, és eme tanusítvánnyal garantálják a biztos működést. Ezek után a kiválló minőségü utjaink okozta rázkódás ellenére is kicsi az esélye egy esetleges szivárgásnak.

Bár még közelről nem láttam ilyen tanusítványt, de gondolom rajta kell lenni bizonyos adatoknak, hogy ki szerelte és miért, kipróbálva, bepasszintva, leellenőrizve, ekkor meg akkor, meg ilyenek.

( elég sietősen nyomogattam a billentyüzetet idő hiányában, úgyhogy lehet, hogy néhol nem tul magyar felyeztem ki magam, de ha lesz kicsi időm folyt.... )
Ercsike
Helló!
Picit idevág amit akarok mesélni és picit nem, de azért nem nyitok új fórumot. Nekem nincs jogsim, de a páromnak van és van hozzá egy mazdánk. Na a lényeg az az hogy amikor a gyáli Mol kúton tankoltunk régen mindig leállt az autó. Elsőre azt mondaná az ember hogy nem a benzin, de amikor már huszadjára történik ez kicsit felháborít az eset. Igaz már 1,5 éve nem lakunk ott csak tájékozódás végett kérdezném meg hátha valakinek jól jön hogy ebben az esetben mi az eljárás? Amúgy egyszer Pesten a Kőbányi út és a Könyves Kálmán kereszteződésében állt le az autó és hát kicsit azért veszélyes. Amúgy meg amióta elköltöztünk és nem ott tankolunk semmi baja az autónak.
toreki
Ha a Kősösi útra gondolsz, mi is tankoltunk néha ott, de nekünk nem volt problémánk. Ennek ellenére lehetett vizes a benzin, vagy alacsonyabb az oktánszáma, mint általában. Ezt viszont nehéz bizonyítani. Az is lehet, hogy összegyűlt a víz a tankod aljában, és ha szerencsétlenségedre egyfolytában azt kapja a motor, akkor előforfulhat ilyen hiba. Így látatlanban nem is akarok mondani rájuk semmit, biztosan ezer más dolog is okozhatta ezt a hibát.
yoli1023
A segítségeteket kérném a lenti ügyben.
A múltkor tankoltam az egyik miskolci kútnál normál 95-ös benzint. Majdnem üres volt a tank kb 40 liert tankoltam. Utánna nem sokkal már éreztem hogy valami nincs rendben mert a kocsi teljesítménye érezhetően visszaesett, a benzinre gyanakodtam de nem vagyok szerelő nem tudtam mi a gond, aztán 80 km után a motorhiba jelző lámpa kigyulladt és leállította a kocsit. Bevontattuk a szakszervízbe (az autó még garanciális), majd egy nap múlva szóltak hogy mehetünk az autóért, azt mondták az volt a gond hogy a tankban nem 95-ös benzin volt, igazából ők se tudták pontosan mi volt.
Visszamentünk a kútra ahol elzákóztak mindenféle párbeszédtől, végül beírtam a panaszkönyvbe. (először azt mondták hogy rajtunk kívűl senki nem tett panaszt de az azért egyértelmű volt összekevert minket valakivel akivel már telefonon beszélte ezt a problémát)
Most kaptam tőlük egy levelet, hogy náluk még sosem volt ilyen probléma most sem lehetett ez a gond.
Ilynkor mi törénik? Megírták, hogy rendben van minden és lezárult az ügy? Vagy tudok csinálni valamit az ésszerüség határain belül? A javítás meg a leengedett "benzin" összesen 30000 ft volt bíróságra nyílván nem fogok menni, csak bosszantó nagyon az eset.
Mozigépész
Érdemes volna bevizsgáltatni azt a benyát, Vámosok utánna biztos rávetnék magukat az ügyre.
Illetve a helyi lapnál érdeklődj, megírnák e a sztorit
yoli1023
Köszi a segítséget. A bevizsgáltatást megkérdeztem a szervízben azt mondták elég drága, és nem vagyok benne biztos hogy az a pénz nekem már visszajönne valahonnan.
A pénzügyőrség az tényleg jó ötlet, lehet hogy beviszem hozzájuk a mintát, hátha.
kiru
Sziasztok.
Üdvözlök minden eddigi tagot.Egy általam még nem ismert átverés miatt regisztráltam ebbe a Fórumba.Megszeretném osztani veletek az esetet,és örülnék véleményeteknek,hozzászólásaitoknak.A minap tankoltam,Bekecsen,egy maszek kúton,a37-es sz.Főút mellett,Szerencs szomszédságában.Évek óta itt tankolok,ha csak tehetem.Főleg a Bioetanol végett.Ez úttal is betértem hogy 50-50%arányban tankolok,de csak 95-ös volt,gondoltam nyomok bele 3000 Ft-ért.2040Ft-nál meg állt a szivattyú.A feleségemmel voltam,ő bement,hogy fizet.Közben a kutas nő kikiabált hogy tegyem vissza a pisztolyt,én csak kézzel meg nyomkodtam.Körülbelül 20-30mp eltelte után újra indult a szivattyú .2040Ft-tol folytattam 3999Ft-ig.A kutas nő pedig kiadott egy 2040Ft és egy 2999Ft-os számlát.Itt kezdődött a bonyodalom.Tudván hogy az autóban 9,2l benzint tankoltam,igazolva a tank mérő állása is ,mivel majdnem üres tankkal álltam be, és a jelző közelebb volt a 10l álláshoz,mint a 20l-es jelzéshez,nem akartuk ki fizetni az5000Ft-ot.Ráadásul a nő úgy beszélt a feleségemmel,mintha a kocsmába lett volna.A nevét sem volt hajlandó elárulni,és a vásárlók könyvét sem adta ide,hanem helyette egy másik hasonló könyvet akart ideadni. Mi a véleményetek?Találkoztatok e már hasonló esettel?
Üdv:kiru.
P Judit
A LUKOIL M3-as Hatvan fele vezeto felen tankoltam augusztus 23-an. A tankban egynegyedig volt a benzin. A tank 40 literes. Ennek ellenere a kut szerint 42 liter benzint toltottem az autoba. Felhaborodva mentem be fizetni. Keso este volt igy csak egy fiatal lany es fiu volt. Egybol vilagos volt hogy ezt a tortenetet nem eloszor halljak. Mivel a fonokot mar eppen nem lehetett elerni felajanlottak nekem hogy irhatok a Vasarlok Konyvebe amit meg is tettem. A Vasarlok konyve nem tartalmazott: szamozott oldalak szamat, pecsetet, alairast stb viszont egyertelmu volt hogy mar eleg sok oldalt kiteptek de a maradek 2 reklamacio gyakorlatilag ugyanarrol szolt mint az enyem. A sajat peldanyomat elhoztam. Mondanom sem kell hogy eddig semmi nem tortent. Amikor probaltam odatelefonalni hogy miert nem kerestek akkor a fonok eppen nem volt ott. Kerdeznem hogy mit lehet tenni hogy mast ne erjen hasonlo eset? Es persze meg vagyok dobbenve hogy mar nem is 1-2 liter hanem komoly mennyiseg a tet teljesen egyertelmuen es nyiltan.
Mozigépész
A Vásárlók könyvébe tett panaszra 30 napjuk van válaszolni, ha nem teszik a helyileg illetékes jegyzőnél kell panaszt tenni, ő szankcionálhat.
Hitelesítve kell leni a kútfejeknek is, ezt egy igazoló matrica és dátum jelzi az oszlopon. Ennek ellenőrzése és a felmerült probléma talán a Vám és Pénzügyőrségre tartozik, érdemes őket megkérdezni.
pppp_
Szerbusztok!

Problémám: erőszakos kutasok, avagy mit lehet tenni, ha eldurvul a keresztértékesítés?

Egy régi Pólóm van. Útjaim függvényében változik, hogy éppen melyiknél tankolok, de összesen talán 5-6 kúthoz járok rendszeresen. Ezek a Shell budapesti kútjai.

Néhány hónapja, de lehet, hogy már egy éve, szinte minden tankolásom kaland – a szó negatív értelmében. Smart-pont akció címen szabályos zaklatás folyik, mind a kútkezelők, mind a pénztárosok részéről. Seregnyi sztorim lenne (ennyi idő alatt összejött) arról, ahogy megnehezítik akár a tankolásra, akár a fizetési folyamatra való odafigyelést.

Attól tartok, az ilyen ügyek miatt egyszer nyitva felejtem a tankot, vagy valami hasonló bajt okozok.

Tegnap eladtak nekem valamit (később kiderült, egy katalógust), amit nem kértem, nem tudtam róla, hogy kifizetem, és mellesleg meg sem kaptam. A blokkot utólag (az én hibám, tudom) megnézve jöttem rá, hogy a fizetendő összeghez több mint háromszáz forintot hozzáadtak ezen a címen.

A dolgokon változtatni szeretnék. Talán mégis lehet csak benzint venni a benzikútnál. De a kút vezetőjét kérni hasztalan; a Shell Magyarország CallCenter -én túljutni lehetetlen. A Póló ezt a benzint szereti, de át fogok térni egy másikra, ha így megy tovább. Az is lehet, hogy bennem van a hiba…

Szíves tanácsotokat kérem – ez az utolsó reményem. Kösz előre is!
Üdv,
pppp

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.