Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Használt Dvd Lejátszónál Hiba!
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
Biriboy
A történet a következő:
10. 17.-én elcseréltem a hordozható dvd-met egy asztali dvd íróra! A készülékeken nem volt garancia!
A mai napon kaptam egy levelet a cserepartneremtől, hogy állítólagosan hétfői napon a készülék elromlott, nagyon zajosan játszik le és a szerelő 2 papírgalacsint talált a készülékben ami támasztékként szerepelt - a hibát nem azok okozták -. Kéri, hogy cseréljük vissza az egészet, mert az nem jó és őt én nagyon átvertem.
Azt még el kell mondanom, hogy a csere alkalmával én közöltem az úrral, hogy próbáljuk ki, de ő ezt nem akarta. Elmondása szerint hétfőig semmi baja nem volt a készüléknek, az tökéletesen működött. A cseréről papír nem készült.
A válaszom természetesen elutasító volt.

Nem tudom, jól tettem-e ezt!? Erre kérnék egy felvilágosítást, hogy csere esetén mennyi és milyen időintervallum van a javíttatás, visszacserére!

Az általam cserélt készülék értéke 8.000 Ft volt amit korábban vásároltam egyik ismerősömtől.
Blade
Szerintem ilyen esetben nem köt téged semmiféle garanciális kötelezettség.
Egyrészt azért, mert magánszemélyek között történt a csere, másrészt meg
mert cseréről van szó, nem eladásról.
Az illető jobban tette volna, ha kipróbálja, amit kap...
lazurdeak
(Biriboy @ 2008.10.31, 15:00) *

A történet a következő:
10. 17.-én elcseréltem a hordozható dvd-met egy asztali dvd íróra! A készülékeken nem volt garancia!
A mai napon kaptam egy levelet a cserepartneremtől, hogy állítólagosan hétfői napon a készülék elromlott, nagyon zajosan játszik le és a szerelő 2 papírgalacsint talált a készülékben ami támasztékként szerepelt - a hibát nem azok okozták -. Kéri, hogy cseréljük vissza az egészet, mert az nem jó és őt én nagyon átvertem.
Azt még el kell mondanom, hogy a csere alkalmával én közöltem az úrral, hogy próbáljuk ki, de ő ezt nem akarta. Elmondása szerint hétfőig semmi baja nem volt a készüléknek, az tökéletesen működött. A cseréről papír nem készült.
A válaszom természetesen elutasító volt.

Nem tudom, jól tettem-e ezt!? Erre kérnék egy felvilágosítást, hogy csere esetén mennyi és milyen időintervallum van a javíttatás, visszacserére!

Az általam cserélt készülék értéke 8.000 Ft volt amit korábban vásároltam egyik ismerősömtől.

Ha a szerződés másképpen nem szól, fél év a szavatosság a Ptk. szerint.
"308. § (1) A jogosult a teljesítés időpontjától számított hat hónapos elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági jogait. Ha a dolog használhatóságának legkisebb időtartamát hatósági előírás vagy kötelező műszaki előírás határozza meg (kötelező alkalmassági idő), és ez hat hónapnál rövidebb, az igény érvényesítésére ez a határidő irányadó."

Ez magánszemélyekre is vonatkozik, használt árukra is. Természetesen a vásárlónak kell bizonyítania, hogy a hiba már átvételkor is megvolt a készülékben.

A vásárolt árut a vevőnek ajánlatos átvételkor kipróbálnia, de ez nem kötelező. Ha később veszi észre a hibát, akkor is reklamálhat. Kivéve, ha erről a jogáról szerződésben lemondott.

Biriboy
Az oké, de szerződést nem irtunk, átadtuk egymásnak és mentünk a saját fejünk után. biggrin.gif
lazurdeak
(Biriboy @ 2008.11.08, 11:03) *

Az oké, de szerződést nem irtunk, átadtuk egymásnak és mentünk a saját fejünk után. biggrin.gif

Az ciki, akkor elvileg szerintem köteles vagy jótállásra. Tehát ha jogszerűen akarsz eljárni, akkor kérd meg őt, hogy bizonyítsa be (pl. szakértői igazolással), átvételkor is megvolt már a hiba és utána Neked kell javíttatnod, vagy ha erre nem vagy hajlandó, akkor joga van elállni (visszacseréltek mindent). Más kérdés, hogy ha szemét vagy, akkor nem lesz neki könnyű az igényét érvényesítenie, de elvileg még a bíróságra is elmehet vele. (Jó eséllyel nem fog.)
Biriboy
grog.gif

Köszönöm a választ!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.