Több éve vagyok internet előfizető, az előfizetésemen már évek óta nincs hűségszerződés. ADSL internet kapcsolattal rendelkezek a TvNetWork-nél, de az áraik nagyon magasak ezért elhatároztam, hogy T-Home-ra váltok. Sajnos a váltás enyhén szólva nem megy zökkenőmentesen, és jelenleg a várható megtakarítás helyett csak plusz költségem merült fel.
Amikor első ízben kiséreltem meg a szünetmentes szolgáltatóváltást megigényelni telefonon, akkor több mint fél órás beszélgetés, adatfelvétel után kiderült, hogy a váltás nem lehetséges. Az indoklás: a TvNetWork-nél 4 Mbit/sec sebességű előfizetésem van, ezt a sebességet a T-Home jelenleg nem kínálja, és a szünetmentes szolgáltatóváltás csak azonos sebesség mellett lehetséges. Az ügyintéző azt javasolta módosítsam a jelenlegi szolgáltatónál a sebességet és ezután kérjem a váltást. Ez megtörtént, természetesen a magasabb sebesség még drágább, de úgy gondoltam egy-két hétig ez nem okoz problémát, hiszen úgyis szolgáltatót váltok. Október 16-án ismét igényeltem a T-Home ügyfélszolgálatán a szünetmentes szolgáltatóváltást. Fel is vették az igényemet, és arról tájékoztattak a váltás 11 napon belül meg fog történni. Október 31-én érdeklődtem hogy áll az ügy, mert a 11 nap már eltelt. Ekkor közölték, hogy az igényem el lett utasítva! Kérdésemre elmondták, hogy az elutasítás oka az, hogy annak idején évekkel ezelőtt nem úgynevezett "csináld magad" akció keretében történt az internet bevezetése, hanem a T-Com szakembere hozta ki és kötötte be a modemet. Számomra ez az indoklás teljesen elfogadhatatlan! Mit befolyásol egy szolgáltató váltásnál az, hogy évekkel ezelőtt ki tett egy dobozt egy polcra és ki dugott bele egy drótot? És ha befolyásolja, akkor ezt miért nem közölték előre? Előzőleg arról tájékoztattak (mindkét szolgáltató ügyfélszolgálatán), hogyha lemondom a régi előfizetésem, akkor 3 hónapig nem létesíthetek újat ugyanazon a telefonvonalon. Mivel minden lehetséges ügyemet az interneten keresztül intézem, már egy-két napos kiesés is komoly problémákat okozhat. pl. nem tudom kifizetni a számláimat). Most azonban úgy tűnik nincs más módom megszabadulni a drága (és sokszor nagyon lassú) szolgáltatómtól. A legutóbbi ügyintéző tájékoztatása szerint ugyan már nem él ez a három hónapos korlátozás, de új szerződés esetén 30 napos határidővel vállalják az internet bevezetését, ami számomra szintén elfogadhatatlanul hosszú idő.
esetleg egy olyan megoldast erdemes csinalni hogy bekotteted a t-homet es miutan bekotottek lemondod a tvneted

es akkor viszont mar nem kell a lemondas utan 3 honapig varnod mert mar bent lesz az uj internet

csak meg az lehet most a problema hogy mivel megemelted a netsavszelesseget a tvnetworknel nehogy uj husegszerzodes is legyen emiatt.
mi anno ugyanezt csinaltuk a monornetnel. igaz ott nem valtottunk szolgaltatot csak 2 szolgaltatast csereltunk meg. ott is az lett volna hogy atterni nem lehetett az egyikrol a masikra mert kellett volna 3 honapot varni. aztan a tesom kitalalta hogy megrendeli az ujat es miutan az mar elt utana lemondta a regit. es nem szoltak(nem is szolhatnak semmit).
egyebkent felhaboritonak tartom ezt a varj 3 honapot. de ezzel a modszerrel kijatszhato.
mindenesetre kerdezd meg a tv networkot hogy most lett e husegszerzodesed ujra vagy sem. mert altalaban savszelesseg emelesnel a legtobb helyen uj husegszerzodes lep eletbe. Ha nem lett uj husegszerzodes akkor szerintem hasznald az en tanacsom.
remelem nem lesz vele problema.de kerdezz ra mind2 ceg ugyfelszolgalatan hogy mi van akkor ha te ezt probalod meg.esetleg ha a t-homet nem tudjak bekotni addig amig van masik neted akkor lehet problemas. de miert ne tudnak bekotni?elvileg nem kellene hogy akadalyozza egymast a ketto. miert ne lehetne valakinek 2 netje 2 kulombozo cegtol.
Hűségszerződés nincs az új sávszélességen (ezért is baromi drága), de nem kivitelezhető a tanácsod, ugyanis a TvNetWork a Matáv (most már T-Home) alvállalkozója, tehát a T-Home ügyfélszolgálata pontosan látja, hogy nekem mi van a telefonvonalamra beüzemelve. A legutolsó tájékoztatás szerint már nincs ez a 3 hónapos kényszerszünet, csak az új megrendelés teljesítési ideje "max. 30 nap". Ez lehet akár egy hét is, de nekem FOLYAMATOS internetre van szükségem! A legnagyobb baj persze az, hogy félretájékoztattak! Ha van valamilyen idétlen szabály, arról az összes ügyintézőnek illene tudnia. Az meg más kérdés, hogy értelmetlen korlátozásokkal miért nehezítik a szolgáltató váltást.
es a t-homeot nem lehet bekottetni ha van masik neted? szerintem azert kerdezz ra.
I k r e k
2008.11.02, 01:11
Üdv Petika!
Szerintem sem lehet egy vonalra 2 ADSL egyidőben. Esetleg új vonalra...

Hallottam/olvastam már ilyen trükkről, de bevallom én nem köttetnék be ezért még egy telefonvonalat.
Én is kellemetlen helyzetben vagyok ADSL ügyben. Majd leírom én is a problémámat, mert szerintem
hasonló megoldást kell alkalmaznunk.A Te eseted is ékes példája annak, hogy Magyarországon minden fordítva működik.
1. Nem hogy örülnének az új ügyfélnek, de inkább hátráltatják,
2. A régi/jelenlegi szolgáltató nem becsüli a régi hűséges ügyfeleket, ill. az a "jutalom" hogy folyamatosan emelik az árat, addig amíg az el nem menekül egy másik szolgáltatóhoz, vagy felmond,
3. Az új "kétes" ügyfeleknek meg kinyalják a valagát az alacsony árakkal (kétes=lehet nem fizet rendesen)
Egyébként én is pipa vagyok, mert nem olyan egyszerű a szolgáltatóváltás, mint ahogy a szolgáltatók reklámozzák a honlapjukon. Hiába az új megállapodás. (ja és az enyém pedig "szereldmagad")
E megállapodás szerint az ügyfélnek csak az új szolgáltatónál kell megrendelni a váltást, az intézi a váltás dolgait. Két kitételt emlegetnek. Egyik a hűségidő lejárta, másik hogy ne legyen az ügyfélnek tartozása.
Én már két hónapja próbálok így szolgáltatót váltani, de állandóan visszadobja a szolgáltatóm a kérést, hivatkozva arra hogy tartozásom van. Pedig nincs, én már csak tudom, mivel én mindig rendesen fizetem.
Hát így is meg lehet akadályozni a váltást.
Most már én is a felmondást fontolgatom. Felmondok a régi szolgáltatónál - az még kb egy hónap - majd megrendelem az újat a következő hónapra. Egy-két nap kiesést kibírok. Majd minden nap b*szogatom őket hogy siessenek a rákötéssel. Így talán kiesésmentesen lehet váltani.
Itt egy jó cím, ahol új szolgáltatót lehet keresni:
Szolgáltatáskeresés
azt oldjak meg ok hogy bekossek. ha uj vonalat huznak be akkor ujat huznak be. a regit lemondasnal vagy kikotik vagy nem de csak nem kell kulon a vonalert fizetni ha az bent marad(a regi szolgaltatoe).
Szia Ikrek!
Úgy látom tényleg hasonló a helyzetünk. Az általad ajánlott linket megnéztem, de ott is van egy olyan kérdés, hogy az elmúlt 3 hónapban volt-e élő ADSL kapcsolat a telefonvonalon. Tehát nem tudom tényleg megszűnt-e már ez a korlátozás. Aminek egyébként semmi értelme! Mert ha volt rajta ADSL akkor mi van? (Talán ki kell szellőztetni a régi impulzusokat a drótból?

) Ez az egész úgy van kitalálva, hogy minél jobban megnehezítsék a szolgáltatóváltást
I k r e k
2008.11.02, 15:26
(Petika @ 2008.11.02, 13:11)

Szia Ikrek!
Úgy látom tényleg hasonló a helyzetünk. Az általad ajánlott linket megnéztem, de ott is van egy olyan kérdés, hogy az elmúlt 3 hónapban volt-e élő ADSL kapcsolat a telefonvonalon. Tehát nem tudom tényleg megszűnt-e már ez a korlátozás. Aminek egyébként semmi értelme! Mert ha volt rajta ADSL akkor mi van? (Talán ki kell szellőztetni a régi impulzusokat a drótból?

) Ez az egész úgy van kitalálva, hogy minél jobban megnehezítsék a szolgáltatóváltást

Szia!
Itt egy régebbi, de érdekes cikk. Olvasd el!
http://adslakciok.blog.hu/2008/01/28/regi_ugyfel_fizessA 3 hónap, az egy mágikus szám. Az ügyfelek be vannak kategórizálva aszerint, hogy hányadán állnak a nettel. Van-e, esetleg volt-e internet bekötve, mikor, milyen, stb. Ez lényeges, mert az (új) ügyfél havidíját ez is befolyásolja.
A legnagyobb kedvezményt az új ügyfelek kapják. Nekik a legalacsonyabb a havidíj. Egy alap csomag valahol 1-2 ezer forint havonta! Belépési díjat nem kérnek, ha éppen akció van! (szinte állandóan akció van)
Új ügyfélnek számít, akinek a telefonvonalán a megrendelést megelőző 3 hónapban nem volt ADSL szolgáltatatás. Persze az egy év hűség vállalása itt is feltétel.
Tehát, ha 3 hónapon belül volt valahol neted, akkor nem lehetsz új ügyfél. (csak /ki/használt

)
Egyébként én is jó megoldást akarok, ezért most komoly "nyomozásba" kezdtem. Először is a jelenlegi szabályozásokat kell átnézni. Talán sikerül majd valami egérutat találni.
I k r e k
2008.11.02, 16:42
Szia!
Nah, elkezdtem kutakodni, olvasgatni az ADSL váltásról.
Hát elég rossz hírem van! A szolgáltatás rendes felmondása nem tanácsos!
Felmondás után (nem kiesésmentes szolgáltató váltás) ha 3 hónapon belül újra meg akarjuk
rendelni a szolgáltatást, nagyobb árat kell fizetni (un. listaárat), plusz a belépési
díjat, ami nem ritkán 20-30 ezer forint.
Vagy ha nem sikerül a szünetmentes szolgáltatóváltás:
Amennyiben 5 munkanapon belül nem valósul meg a felmondás és a megrendelés összevezetése a
hálózati alapszolgáltatónál, akkor automatikusan a normál szolgáltatóváltás díja lép érvénybe, amiről az előző bekezdésben is írtam.
Ezekből azt lehet leszűrni, hogy ha valaki felmond és tud várni 3 hónapot, úgy hogy nem köt netet sehol,
utána mint "új ügyfél" az összes kedvezményt igénybe veheti. Tök olcsó havidíjas net, belépési díj nélkül, plusz néhol adnak valami ajándékot is. Ehhez vállalni kell, hogy nem lesz neted min 4 hónapon kersztül.
Persze, ha lejár a hűség minden kezdődik elölről. Dehát ki tudja mi lesz mondjuk egy év múlva?
Viszont ha felmondás után kell a net 3 hónapon belül, akkor szívás a vége. Legalábbis anyagilag.
Remélem jól értelmeztem?
Azért segíts, ha valamit rosszul látok!
Majd még folytatom...
I k r e k
2008.11.02, 17:20
Szia!
Megint írok...
Az előbbi kommentemben kiderült hogy a rendes felmondás egyikünknek sem jó.
Marad a szolgáltatóváltás.
Akinek van élő internet szolgáltatása, de váltana másikra, abból lesz a szolgáltatóváltás.
Itt megint speciális feltételek vannak:
- Az akciós szolgáltatóváltás csak abban az esetben lehetséges, amennyiben jelenleg is "szereld magad" konstrukciójú ADSL előfizetés van. (NA, EZ A GOND NÁLAD!)
- A váltásnak még két feltétele van: jelenlegi szolgáltatójánál ne legyen díjtartozása, illetve érvényben lévő hűségnyilatkozata. (EZ MEG AZ ENYÉM!)
- Váltáskor csak ugyanarra a csomagra lehet váltani, ami a (régi) szolgáltatónál van (itt a sávszélesség dominál) Van szolgáltató aki - kérésre - váltás után azonnal más csomagot szolgáltat, de a csomagváltás díját ki kell fizetni. (3-5 ezer péz)
Persze az 1 év hűségnyilatkozat itt is alap.
Ragaszkodsz a T-Home-hoz?
Most azt kellene megnézni, hogy hol, vagy melyik szolgáltató nem foglalkozik ezzel a ténnyel, hogy neked szakember szerelte be a netet, és nem "szereldmagad". Kérdés: A modem legalább a Te tulajdonod?
A régi módszer szerint (Te intézed) nem tudnál váltani? Lehet az új rendszer a szereldmagad neteseknek van, de a korábbival Te is tudnál váltani.
Felmondás "kiesésmentes szolgáltatóváltás" megjelöléssel, felmondási időpont megadásával.
Erre a régi szolgáltatód küld egy igazolást, miszerint lejárt a hűségidőd, és nincs tartozásod.
Ezt az igazolást el kell küldeni az új szolgáltatónak, meg persze a felmondási időpontot egyeztessétek.
Lehet nekem érdemes ezt választanom, legalább kiderül a turpisság. Ez a tartozás dolog.
Tegnap ismét felhívtam a T-Home-ot is és a TvNetWork-ot is. A T-Home ügyintézője többször is megerősítette, hogy náluk a 3 hónapos korlátozás szeptember óta nincs érvényben, egyetlen hátrány ami érhet az, hogy az esetemben nem biztosítják az ingyenes "próbahónapot". Ha ennek ellenére valami nyűgjük lesz, akkor már nyugodtan perelhetem

őket kártérítésért, mert a telefonbeszélgetést rögzítik. Szóval holnap megyek felmondani a TvNetWorknél. Így persze lehet, hogy egy hónapig (ennyi a vállalási határidő a T-Home-nál) nem lesz internetem, de néhány napig biztosan nem lesz. Bár ez az új telefonvonal + új internet is megfontolandó, akkor nem lenne kiesés. Az meg, hogy megváltozik a telefonszámom nem érdekel, úgyis nagyon ritkán használom :-) Még gondolkozok rajta.
I k r e k
2008.11.04, 03:15
Nah, az ingyenes próbahónappal nem sokat vesztesz, mivel egy másik fórumon írták, hogy ebből voltak gondok. Például a hűségidőbe nem számolták bele. Mikor az ügyfél távozni akart, derült ki hogy még egy hónapot rá kell húznia és így az 13 hónapos lett.
Végre valaki (T-Home) elkezdte egységesíteni az internet árakat? Ugyanannyi a havidíj a régi ügyfélnek, az új ügyfélnek, a szolgáltató váltó ügyfélnek.
Orülök hogy kezd megoldódni a gondod!
Én is felhívtam ma a T-Home-ot meg az Externetet is, hogy mondják meg miért dobják folyton vissza a szolgáltatóváltásos kérelmemet - állítólagos tartozásomra hivatkozva.
Érdekes volt. Mindegyik csodálkozott, mert egy vas tartozásom sincs egyiknél sem.
EZ ÉRTHETETLEN!
Most megint szóltam az új szolgáltatónak, hogy intézze már a váltást. Kiváncsi vagyok most mi lesz?
Szerintem ezek összejátszanak, hogy tejeljen még az ügyfél egy kicsit. Havonta kb 1400 Ft-al húznak le!
Ugyanaz a szolgáltatás - a váltás után - ennyivel lenne olcsóbb.
Az ADSL-lel az a gond, hogy a vonalak még mindíg a MATÁV kezében vannak, az ő szerelőik
intéznek mindent, ők számláznak a szolgáltatóknak is, ezért abszolut ők diktálják a feltételeket.
Amíg ez meg nem váltzoik, addíg az előfizetők érdekei nem fognak érvényesülni.
Jó jel a hurkátengedéses szolgáltatás, mert ott legalább jogilag nincs már helyzetben a MATÁV; sajnos
ez korántsem megvalósított annyi helyen, mint az ADSL.
Marad a kábel, ahol van, illetve a mobil internet, megint csak ahol értelmes a jelerősség.
Megjegyzem, hogy a "modern" országokban a legtöbb lakásba be van húzva a fénykábel, azon megy
a digitális TV, meg az internet...
Tegnap lemondtam a szolgáltatást a TvNetWorknél. 8 napos határidővel vállalták, azaz 12-ig még ők szolgáltatják a netet. (Tegnap este nagyon gyenge volt, alig tudtam kifizetni nekik a tört hónapra eső számlát

) Érdekes módon a modemről egy szót sem szóltak! Én kérdeztem meg, hogy azzal mi lesz, szinte úgy kellett kikönyörögnöm, hogy visszaadhassam nekik. Mivel 12-ig még használni akarom a netet, úgy állapodtunk meg, hogy utána visszaviszem. Útközbe hazafelé betértem egy T-Pontba megrendelni az új Internetet. Érdekes módon annak ellenére, hogy jeleztem a szünetmentes szolgáltatóváltási igényemet 30 napos határidővel vették fel a megrendelésem. Az ügyintéző hölgy fele annyira sem volt barátságos, mint a másik hölgy, akinél a felmondást intéztem. (Ő nagyon barátságos, kedves volt, pedig tőlük eljöttem.) Valahogy azt várná az ember, hogy jobban megbecsüljék a szolgáltatók az ügyfeleiket akikből élnek, hiszen ezeket az ügyfélszolgálatos hölgyeket és urakat abból a pénzből fizetik, amit én mint ügyfél fizetek a szolgáltatásért!
Kíváncsian várom az eredményt, hány napig leszek internet nélkül, és hogyan fog lezajlani a bekötés.
Nemtom, de te ha lemondtad a netedet, akkor abbol nehezen lesz szunetmentes szolgaltatovaltas... Ket szek kozt a padlon leszel, meg 3 honapig net nelkul. Szerintem...
I k r e k
2008.11.07, 00:46
Petika! Alakul, alakul, mint púposgyerek a prés alatt! Ezek szerint a megrendelést már felvette a T-izé, de csak 12-ig lesz régi neted, az új meg kitudja mikor. Tényleg nem biztos, hogy így ez egy kiesésmentes szolgáltatóváltás lesz.
Kiváncsian várom a végét, és sok szerencsét!
(asdf @ 2008.11.05, 22:17)

Nemtom, de te ha lemondtad a netedet, akkor abbol nehezen lesz szunetmentes szolgaltatovaltas... Ket szek kozt a padlon leszel, meg 3 honapig net nelkul. Szerintem...
Úgy mondtam le, hogy jeleztem a szünetmentes szolgáltatóváltási igényem. 3 hónapig biztos nem leszek net nélkül legfeljebb 30 napig, de mondjuk nekem 3 nap is sok lenne. Majd meglátjuk mi lesz. Mindenesetre várom a fogyasztóvédelem válaszát is!
tesom ugy oldotta meg hogy ne maradjon net nelkul amig nem kotik be neki hogy a HSDPAt tudo telefonjara elofizetetett egy mobil netre es azt osszekototte a geppel. nem kell ahhoz husegido ha nem akarsz modemet/telefont venni.
persze ha nem tudja a telod a HSDPAt akkor sajnos nem az igazi. mert 20K egy olyan telo ami tudja.
Megtörtént a szolgáltató váltás! :-)
13-án kora reggel még működött a TvNetWork, aztán valamikor a délelőtt folyamán kikapcsolták. Késő délután pedig már rá tudtam csatlakozni a T-Home hálózatára!
Egyedül a Modem átvehetőségéről nem kaptam még értesítést, de addig használom a régit :-)
Szóval így, hogy személyesen elmentem mindkét szolgáltató ügyfélszolgálatára eltöltve ezzel egy délutánt és eltömegközlekedve pár száz forintot, minden további nélkül megtörtént a szünetmentes váltás. Most már csak azt nem értem miért nem tudtam mindezt telefonon keresztül elintézni egy hónap alatt ....
A lényeg azonban a Happy End! :-)
I k r e k
2008.11.18, 18:55
Petika! Gratula a váltáshoz!
Nekem ma jött a mail, hogy használhatom az új Adsl szolgáltatást.
Most még mind a kettő kapcsolat működik.

Két hónap alatt sikrült szolgáltatót váltanom. Hát ez szomorú, mivel napok alatt meg lehetett volna oldani. Dehát ez Magyarország!
Számítógépes üdvözletem és jó szörfözést kívánok!
Sziasztok!
Nekem is hasonlóan kacifántos problémám van. A T-home-hoz szeretnék menni az Inviteltől, DE a t-home csak annak a nevére tudja megcsinálni a szünetmentes váltást akié a telefon előfizetés (nálunk ez 2 külön személy), az invitel pedig nem tudja átírni az előfizető nevét új hűségidő vállalása nélkül. Most ezzel szerintetek mit lehet tenni? Nem lenne köteles a t-home elvégezni a szolgáltatásváltást??
Petya
(Ppetya @ 2009.01.05, 16:57)

Sziasztok!
Nekem is hasonlóan kacifántos problémám van. A T-home-hoz szeretnék menni az Inviteltől, DE a t-home csak annak a nevére tudja megcsinálni a szünetmentes váltást akié a telefon előfizetés (nálunk ez 2 külön személy), az invitel pedig nem tudja átírni az előfizető nevét új hűségidő vállalása nélkül. Most ezzel szerintetek mit lehet tenni? Nem lenne köteles a t-home elvégezni a szolgáltatásváltást??
Petya
Közben újabb fejlemény: végre sikerült elérnem, hogy az én nevemre felrögzítsék a szünetmentes ISP váltási igényt