Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Nyílászáró
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Építőipar
Ombre
Sziasztok!

Az alábbi ügyben szeretnék tanácsot kérni.
Nyílászárót rendeltem egy forgalmazó cégnél, a szerződést október 20-án írtuk alá, körülbelül 30% előleget befizettem (120 ezer). A szállítási határidő 8 hét. Sajnos időközben úgy alakult - nem részletezem - hogy néhány tételt vissza kell mondanom a rendelésből. A mai napon november 3-án (+2 hét) jeleztem az Eladó felé ebbéli szándékomat, aki elzárkózott arra hivatkozva, hogy gyártásban vannak a termékek. Mit tudok tenni? Ha visszamondom az egész rendelést, akkor bukom az előleget? Vagy még többet is?

Előre is köszönöm a segítséget,
Ombre
Mozigépész
Ebben az esetben ez van. Sajnos csak egyezkedni tudsz a céggel!
lazurdeak
(Ombre @ 2008.11.03, 10:29) *

Sziasztok!

Az alábbi ügyben szeretnék tanácsot kérni.
Nyílászárót rendeltem egy forgalmazó cégnél, a szerződést október 20-án írtuk alá, körülbelül 30% előleget befizettem (120 ezer). A szállítási határidő 8 hét. Sajnos időközben úgy alakult - nem részletezem - hogy néhány tételt vissza kell mondanom a rendelésből. A mai napon november 3-án (+2 hét) jeleztem az Eladó felé ebbéli szándékomat, aki elzárkózott arra hivatkozva, hogy gyártásban vannak a termékek. Mit tudok tenni? Ha visszamondom az egész rendelést, akkor bukom az előleget? Vagy még többet is?

Előre is köszönöm a segítséget,
Ombre

A ptk. világosan rendelkezik az elállásról, olvasd el. Emlékezetem szerint a lényeg az, hogy bármikor elállhatsz, de a másik fél felmerült kltségeit meg kell térítened. Magyarul, ha már beszerezte az alapanyagokat, akkor azt ki kell fizetned (persze az anyagokat megkapod cserébe). Ha már a rendelés egy részét legyártotta, akkor azokat át kell venned. Tehát az előlegnél akár többet is követelhet.

A baj az, hogy a gyártó azt hazudik, amit akar, nem ogod tudni ellenőrizni, hogy milyen készültségben vannak a termékek. Ha nagyon akarsz ugrálni, követeleheted, hogy mutassa meg, mit gyártott le, és ha nem tudja bizonyítani, hogy már elkezdte pont a Te nyílászáróid gyártását, akkor max. az anyagköltséget vonhatja le. Hát nem fognak szeretni, ha ezt megléped, de legalább várhatóan soron kívül elkészülnek a cuccaid, ha kell, ha nem.

Ha viszont nem szállítanak a szerződés szerinti időben, akkor villámgyorsan szabj meg póthatáridőt, ha akkor sem teljesít, akkor már legálisan elállhatsz a szerződéstől.

Szerintem....
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.