(balekpetya @ 2008.11.04, 11:27)

Igen igazad lehet abban amit mondtál! De eddig is 2 szer volt náluk egyszer bevizsgáláson, másodszor javításon, és sem garancialevelet sem számlát nem kértek hozzá régebben. Az örökgarancia köznapi nyelven van, az élettartam garancia jogi nyelven. És általában 25 évet jelent. Szerintem ugyanazt jelenti mindkét fogalom. Számlát nem tudok felmutatni mert már rég kifehéredett az írás rajta. Garancialevelet nem kaptam pedig eredeti a toll amikor vásároltam nem is volt rá szükség. Amit olvastál a honlapon az valóban úgy van de csak az új tollakra vonatkozik, mivel a Parkert egy amerikai cég felvásárolta. Másik dolog viszont az, hogy manapság semmit nem csinálnak szivélyességből, úgyhogy jogalapja lehet a dolognak, csak az a gyanúm el akarják hárítani az anyagi következményeket.
Én is határozottan emlékszem arra, hogy évekkel ezelőtt volt élettartam garancia a Parker tollakra. A vásárláskori feltételek az érvényesek, függetlenül attól, mit mond a honlap most. Ha a cég nem szűnt meg, akkor a jogutódra átszállnak a garanciális kötelezettségek.
Marad tehát az a kötelezettséged, hogy bizonyítsd, mikor vásároltad a tollat és akkor mi volt a feltétel. Nincs joguk tetszőleges ideig javítani, nem okozhatnak jelentős kényelmetlenséget, márpedig a több hónapos javítás annak számít. Tehát szerintem teljesen jogosan követelhetnéd a cserét (azonos tollra), vagy a vételárat vissza. Azonban ehhez kellene tudnod bizonyítani, mikor mennyiért vetted, amit ha jól értem, nem fogsz tudni. Azért próbáld meg legalább a régi garancia szöveget előkotorni (pl. korabeli reklám az intenetről), akkor lehet esélyed.