Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Parker Drága Töltőtoll
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
balekpetya
Sziasztok!

Speciális dologgal zavarlak titeket, kérlek segítsetek. Vásároltam sok évvel (kb 10) ezelőtt egy nagyon drága kb 45 000 Ft. Parker töltőtollat. Örökgaranciával. 2 év múlva elromlott. Akkor a Parker szervizben azt mondták leejtettem. Badarság mondtam, csak íróasztalon használtam, nem hordoztam magammal. Végül megjavították ingyen. Mostanában megint elromlott. Közölték az örökgarancia megszűnt, de még az is lehet hogy nem is volt, mert amióta itt dolgoznak (kb 4 év) ilyen nincs. Felmentem a nemzetközi honlapra, azt írták kapok 2 év garanciahosszabbítást ha regisztrálok. Regisztráltam. Leadtam javításra 2008.aug.25-én a tollat. Mai napig 2008.11.03 javítás alatt van, azt mondták, hogy Angliában. Nem jogszerűtlen ez? Mit csináljak? crybaby.gif
ityam
Szerintem olvasd el hogy mi van a te jotalasi jegyeden mert olyan hogy orok garancia olyan nincs szerintem es meg ha lenne is akkor is erdekes lenne 2 evvel meghosszabbitani .(hasznalnak elettartam garanciat sok helyen de az sem orok garanciat jelent es annak is le vannak irva a feltetelei)

amit en talaltam:
Az Ön által vásárolt PARKER® írószer garanciája anyaghiba vagy a megmunkálás
hiányossága esetén a vásárlás napjától számított két évig érvényes. Ha a garancia
időtartama alatt a PARKER® termék meghibásodik, azt ingyenesen megjavítják vagy
kicserélik. E garancia kiterjeszthető, ha regisztrálja PARKER® írószerét a
www.parkerpen.com weblapon .

Forras: Parker honlap
szal ha 10 eve vetted ilyen feltetelek mellett akkor nem nagyon kotelezo szerintem semmit csinalniuk. szivesseg alapon megcsinalhatjak hogy megiscsak egy markas cuccrol van szo es meg akarjak orizni a ceg johiret.ha szivesseg alapon csinaljak meg akkor meg gondolom nem kotelesek idoben megcsinalni.

de aztan lehet hogy rosszul gondolom.
balekpetya
Igen igazad lehet abban amit mondtál! De eddig is 2 szer volt náluk egyszer bevizsgáláson, másodszor javításon, és sem garancialevelet sem számlát nem kértek hozzá régebben. Az örökgarancia köznapi nyelven van, az élettartam garancia jogi nyelven. És általában 25 évet jelent. Szerintem ugyanazt jelenti mindkét fogalom. Számlát nem tudok felmutatni mert már rég kifehéredett az írás rajta. Garancialevelet nem kaptam pedig eredeti a toll amikor vásároltam nem is volt rá szükség. Amit olvastál a honlapon az valóban úgy van de csak az új tollakra vonatkozik, mivel a Parkert egy amerikai cég felvásárolta. Másik dolog viszont az, hogy manapság semmit nem csinálnak szivélyességből, úgyhogy jogalapja lehet a dolognak, csak az a gyanúm el akarják hárítani az anyagi következményeket.
lazurdeak
(balekpetya @ 2008.11.04, 11:27) *

Igen igazad lehet abban amit mondtál! De eddig is 2 szer volt náluk egyszer bevizsgáláson, másodszor javításon, és sem garancialevelet sem számlát nem kértek hozzá régebben. Az örökgarancia köznapi nyelven van, az élettartam garancia jogi nyelven. És általában 25 évet jelent. Szerintem ugyanazt jelenti mindkét fogalom. Számlát nem tudok felmutatni mert már rég kifehéredett az írás rajta. Garancialevelet nem kaptam pedig eredeti a toll amikor vásároltam nem is volt rá szükség. Amit olvastál a honlapon az valóban úgy van de csak az új tollakra vonatkozik, mivel a Parkert egy amerikai cég felvásárolta. Másik dolog viszont az, hogy manapság semmit nem csinálnak szivélyességből, úgyhogy jogalapja lehet a dolognak, csak az a gyanúm el akarják hárítani az anyagi következményeket.

Én is határozottan emlékszem arra, hogy évekkel ezelőtt volt élettartam garancia a Parker tollakra. A vásárláskori feltételek az érvényesek, függetlenül attól, mit mond a honlap most. Ha a cég nem szűnt meg, akkor a jogutódra átszállnak a garanciális kötelezettségek.

Marad tehát az a kötelezettséged, hogy bizonyítsd, mikor vásároltad a tollat és akkor mi volt a feltétel. Nincs joguk tetszőleges ideig javítani, nem okozhatnak jelentős kényelmetlenséget, márpedig a több hónapos javítás annak számít. Tehát szerintem teljesen jogosan követelhetnéd a cserét (azonos tollra), vagy a vételárat vissza. Azonban ehhez kellene tudnod bizonyítani, mikor mennyiért vetted, amit ha jól értem, nem fogsz tudni. Azért próbáld meg legalább a régi garancia szöveget előkotorni (pl. korabeli reklám az intenetről), akkor lehet esélyed.

vahúr
(ityam @ 2008.11.03, 19:35) *

Szerintem olvasd el hogy mi van a te jotalasi jegyeden mert olyan hogy orok garancia olyan nincs szerintem es meg ha lenne is akkor is erdekes lenne 2 evvel meghosszabbitani .(hasznalnak elettartam garanciat sok helyen de az sem orok garanciat jelent es annak is le vannak irva a feltetelei)

amit en talaltam:
Az Ön által vásárolt PARKER® írószer garanciája anyaghiba vagy a megmunkálás
hiányossága esetén a vásárlás napjától számított két évig érvényes. Ha a garancia
időtartama alatt a PARKER® termék meghibásodik, azt ingyenesen megjavítják vagy
kicserélik. E garancia kiterjeszthető, ha regisztrálja PARKER® írószerét a
www.parkerpen.com weblapon .

Forras: Parker honlap
szal ha 10 eve vetted ilyen feltetelek mellett akkor nem nagyon kotelezo szerintem semmit csinalniuk. szivesseg alapon megcsinalhatjak hogy megiscsak egy markas cuccrol van szo es meg akarjak orizni a ceg johiret.ha szivesseg alapon csinaljak meg akkor meg gondolom nem kotelesek idoben megcsinalni.

de aztan lehet hogy rosszul gondolom.

Hát kedves ityam rosszul gondolod a dolgokat. Egy tollat 45e-ért eladni nyílván csak úgy lehet, ha azt ígérik, élettartam garanciát vállalnak. Na én ezt most betonkeményen leverném rajtuk.
Az a baj, hogy ebben az országban mindenki így gondolkodik. Csak a pénzt akasztják le rólunk, aztán tesznek a vevőre. Én személy szerint kattanok az ilyen dolgokra. Bulldogként akaszkodom arra a cégre, amelyik hülyének néz. Általában sikerrel járok. Ajánlom mindenkinek a módszert. Csak kitartás.
balekpetya
Tisztelt Fórumozók!

Nagyon köszönöm a sok hasznos hozzászólást!
Még folyik az ügy. Hívtam a márkaképviseletet, azt mondták kb. még egy hónap és visszajön a toll. Úgy gondolom nem halok bele ha még egy hónapot várnom kell. De ha visszajön a toll és valami gond lesz, pl. nem javították meg, vagy az angliai szállítást és raktározás költségét rám akarnák verni (jelenleg ilyenről szó sincs), de ha bármi fennakadás lenne. Akkor élni szeretnék jogaimmal és, pl. a hosszú javítási idő miatt rájuk verném a balhét. Erős okom van feltételezi sajnos a legrosszabbakat, mert nem igazán helyes szerintem a hozzáállásuk a dolgokhoz.

Kérlek titeket kedves válaszadók, néha még nézzetek vissza erre a témára mert fejlemények várhatók, és szükségem van a tanácsotokra.

Üdv:Balekpetya
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.