Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
T-com Ászf Változás és Szerződésbontás
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
basesoft
A Magyar Telekom szeptember 8. -án módosította a szeződési feltételeket amely több előfizetésemet érintette.
A változásokról közlemény tett törvényi előírás miatt közzé és tájékoztatott ilyen módon : Tájékoztatjuk továbbá tisztelt ügyfeleinket, hogy amennyiben a jelen módosításokat nem kívánják elfogadni, úgy az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 132. § (4) és (5) bekezdéseiben foglaltak szerint élhetnek 8, illetve15 napos felmondási jogukkal.

Természetesen 8 napon beül írásban jeleztem , hogy a szerződéseimben bekövetkező változásokat nem kívánom elfogadni és éltem az elállás jogával.Ennek ellenére mivel hűségidő volt szerződésbontási díjat akarnak kiszámlázni.Én úgy értelmeztem a helyzetet hogy közétételtől számított 8 napon belül jogkövetkezmény nélkül élhetek az elállás jogával.

Ezzel kapcsolatban szeretnék felvilágosítást kérni.
asdf
Eloszor is el kene olvasni, hogy mi van a 2003. évi C. törvény 132. § (4) és (5) bekezdéseiben, mert csak ugy leszunk okosabbak wink.gif
lazurdeak
(asdf @ 2008.11.06, 16:26) *

Eloszor is el kene olvasni, hogy mi van a 2003. évi C. törvény 132. § (4) és (5) bekezdéseiben, mert csak ugy leszunk okosabbak wink.gif

(4) Ha a szolgáltató az általános szerződési feltételekben meghatározott esetekben jogosult az általános szerződési feltételeket egyoldalúan módosítani, köteles a módosításról a hatálybalépését megelőzően legalább 30 nappal az előfizetőket e törvényben foglaltak szerint értesíteni, az előfizetőket megillető felmondás feltételeiről szóló tájékoztatással együtt. Ebben az esetben az előfizető jogosult a módosítás tárgyában megküldött értesítést követő 8 napon belül a szerződés azonnali hatályú felmondására.

(5) Amennyiben a módosítás az előfizető számára hátrányos rendelkezéseket tartalmaz, az előfizető az értesítéstől számított 15 napon belül további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani az előfizetői szerződést. Nem mondhatja fel az előfizető az előfizetői szerződést ilyen esetben azonban akkor, ha kötelezettséget vállalt arra, hogy a szolgáltatást meghatározott időtartam alatt igénybe veszi és az előfizetői szerződést az ebből eredő kedvezmények figyelembevételével kötötte meg, és a módosítás a kapott kedvezményeket nem érinti. Amennyiben a módosítás a kapott kedvezményeket érinti, és az előfizető felmondja az előfizetői szerződést, a szolgáltató az előfizetőtől nem követelheti a szerződés felmondását követő időszakra eső kedvezmény összegét.

Nekem ebből az derül ki, hogy tájékoztatniuk kellett volna arról, milyen következményekkel jár a felmondás. Azt viszont nem ltom benne, hogy a szerződésbontáért jogosultak-e számlázni, ha az előfizető hátrányára módosítják a feltételeket.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.