Sziasztok!
Egy internetes könyvvásárlás kapcsán szeretném megtudni a véleményeteket, illetve tanácsot kérni. Az lesz a legegyszerübb, ha a legutóbbi panaszlevelem, amit elküldtm az Alexandrának idemásolom:
A panaszom a következő:
Tisztelt Pécsi Direkt Kft.!
Megrendeltem önöktől a Harry Potter és a Félvér Herceg c. könyvet (ISBN: 9639563757), miután megtudtam, hogy Önök 4 690 Ft-ban jelölik meg a kötet árát az interneten, mínusz a 20% a szokásos online kedvezmény. Ezután megtudtam, hogy a valódi, bolti ár csupán 3980 Ft. Ezért írtam Önöknek e-mailt, hogy a kedvezményt véletlenül nem az eredeti árból vonták le. Telefonon azt a választ kaptam, hogy rosszul láttam, a kiadó ennyiért adja őket. Ezután megnéztem az ISBN szám alapján, hogy mi az igazság, ebből kiderült, hogy a kiadó révén meghatározott ár 3980 Ft, és minden más üzletben is ennyiért árulják.
Újabb megkeresésemre azt válaszolták, hogy felvették a kiadóval a kapcsolatot, akik elmondták, hogy újra kiadták a kötetet, így megváltozott az értéke, ezt elfogadtam, bár különösnek találtam az Animus honlapja alapján, és azért is, mert Önöknél is 2006-os kiadás volt feltüntetve. Most megkapva a könyvet kiderült, hogy - minden jóindulatom ellenére azt kell mondanom- hazugság volt az információ amit Önöktől kaptam. A könyvet nem adták ki újra, ez a borítón rajta van a valódi ár. Miközben önök azt tüntetik fel hogy 20% kedvezménnyel adják a köteteiket, csakhogy X%-al való felárazás után. Ez a fogyasztók megtévesztése, amennyiben a kérdés nem rendeződik kénytelen leszek a fogyasztóvédelemhez fordulni, nem elsősorban az én 1000 Ft károm miatt, hanem más vásárlók érdekében.
Ez volt a legutóbbi levelem számukra, de nagyon úgy tűnik, hogy ragaszkodnak ahhoz, hogy ezt ők megtehetik. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a boltjaikban is elkezdték felcimkézni a 2006-os kiadásokat az 1000 Ftal magasabb árra, noha a könyv továbbra is a régi áron szerepel mindenhol. Tehát a régi könyvet elkezdték 30%-al felárazni, ezekután már az internetes 20% kedvezmény a könyv piaci árához képest megtévesztő szerintem.
Szerintetek nem reklamálok joggal

? Előre is köszönöm!