Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Webáruház
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > E-Kereskedelem
hatiti
Rendeltem az egyik ismert hazai webáruházból egy műszaki cikket. Arra való hivatkozással, hogy az ár tévesen jelent meg nem szállítják ki. Illetve hajlandóak kiszállítani, de egy olyan áron, ami viszont már engem nem érdekel. Kötelezhetőek-e arra, hogy a hivatalosan e-mailben visszaigazolt, alacsonyabb áron kiszállítsák nekem a megrendelésemet?

Köszi szépen a választ!
Hatiti
Mozigépész
Nem.
De őszintén, egy ilyen link cégtől szeretnél vásárolni? Garanciális probléma esetén szerinted készségesek lesznek?
lazurdeak
(hatiti @ 2008.11.11, 20:14) *

Rendeltem az egyik ismert hazai webáruházból egy műszaki cikket. Arra való hivatkozással, hogy az ár tévesen jelent meg nem szállítják ki. Illetve hajlandóak kiszállítani, de egy olyan áron, ami viszont már engem nem érdekel. Kötelezhetőek-e arra, hogy a hivatalosan e-mailben visszaigazolt, alacsonyabb áron kiszállítsák nekem a megrendelésemet?

Köszi szépen a választ!
Hatiti

Nem kötelezhetők. Viszont a szerződés a visszaigazolással létrejött köztetek. Ha károd származik abból, hogy nem teljesítik a szerződést, akkor azt tudod rajtuk követelni. Az adott esetben ez nem valószínű. Ha a másik félnek nincs kára, akkor nincs jogkövetkezménye a nem teljesítésnek.
L_Matyi
Szerintem se, ráadásul te tisztában voltál vele, hogy el lett írva az ár, így még jóhiszeműségről se beszélhetünk, vagy megtévesztésről a cég részéről, vagyis én még azt is kétlem, hogy ha kárd származott volna belőle azt kötelesek lennének megtéríteni.
Eleskanyar
Sziasztok!

Egy internetes könyvvásárlás kapcsán szeretném megtudni a véleményeteket, illetve tanácsot kérni. Az lesz a legegyszerübb, ha a legutóbbi panaszlevelem, amit elküldtm az Alexandrának idemásolom:
A panaszom a következő:

Tisztelt Pécsi Direkt Kft.!
Megrendeltem önöktől a Harry Potter és a Félvér Herceg c. könyvet (ISBN: 9639563757), miután megtudtam, hogy Önök 4 690 Ft-ban jelölik meg a kötet árát az interneten, mínusz a 20% a szokásos online kedvezmény. Ezután megtudtam, hogy a valódi, bolti ár csupán 3980 Ft. Ezért írtam Önöknek e-mailt, hogy a kedvezményt véletlenül nem az eredeti árból vonták le. Telefonon azt a választ kaptam, hogy rosszul láttam, a kiadó ennyiért adja őket. Ezután megnéztem az ISBN szám alapján, hogy mi az igazság, ebből kiderült, hogy a kiadó révén meghatározott ár 3980 Ft, és minden más üzletben is ennyiért árulják.

Újabb megkeresésemre azt válaszolták, hogy felvették a kiadóval a kapcsolatot, akik elmondták, hogy újra kiadták a kötetet, így megváltozott az értéke, ezt elfogadtam, bár különösnek találtam az Animus honlapja alapján, és azért is, mert Önöknél is 2006-os kiadás volt feltüntetve. Most megkapva a könyvet kiderült, hogy - minden jóindulatom ellenére azt kell mondanom- hazugság volt az információ amit Önöktől kaptam. A könyvet nem adták ki újra, ez a borítón rajta van a valódi ár. Miközben önök azt tüntetik fel hogy 20% kedvezménnyel adják a köteteiket, csakhogy X%-al való felárazás után. Ez a fogyasztók megtévesztése, amennyiben a kérdés nem rendeződik kénytelen leszek a fogyasztóvédelemhez fordulni, nem elsősorban az én 1000 Ft károm miatt, hanem más vásárlók érdekében.

Ez volt a legutóbbi levelem számukra, de nagyon úgy tűnik, hogy ragaszkodnak ahhoz, hogy ezt ők megtehetik. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a boltjaikban is elkezdték felcimkézni a 2006-os kiadásokat az 1000 Ftal magasabb árra, noha a könyv továbbra is a régi áron szerepel mindenhol. Tehát a régi könyvet elkezdték 30%-al felárazni, ezekután már az internetes 20% kedvezmény a könyv piaci árához képest megtévesztő szerintem.

Szerintetek nem reklamálok joggal crybaby.gif ? Előre is köszönöm!
Mozigépész
Ezt a kérdésedet feltetted más fórumban is, akkor ide minek? Ha minden fórumba beteszed nem kapsz előbb választ.
Azt nem tudom, hogy a könyv szabadáras e, ha igen akkor nyugodtan adhatta annyiért amit kiírt, és az hogy a leértékelés után az eredeti ár jött elő, ez ismétlem ha szabadáras a könyv akkor megteheti.
Ha nem szabadáras, akkor feljelentést tehetsz a megfelelő szerveknek, akik büntethetik a céget.
Mila
Rendeltem egy telefont a T-mobile-tól...megadtam minden adatot,amit kért az űrlap (többek közt a szem. ig. számomat is) és vissza is igazolták a rendelésemet...10perc múlva hívott egy hölgy,hogy azonnal faxoljam el a személyi igazolványom másolatát...nem szabályellenes ez? Mondtam,hogy nem faxolom,inkább töröljék a megrendelést...azért rendelek interneten,mert nincs kedvem mászkálni,de azért egy postára még menjek el?
Lehet,hogy rosszul emlékszem vagy lemaradtam valamiről,de úgy rémlik,törvényellenesnek minősítették a mobilszolgátatók személyi-másolását...nem?
bash.gif
A_senki
(Mila @ 2008.12.12, 13:55) *

Lehet,hogy rosszul emlékszem vagy lemaradtam valamiről,de úgy rémlik,törvényellenesnek minősítették a mobilszolgátatók személyi-másolását...nem?
bash.gif

Idézet az Adatvédelmi Biztos állásfoglalásából:
"Magánszemély ügyfelek személyi igazolványáról és más okmányairól csak abban az esetben készíthetnek fénymásolatot, ha ahhoz az érintett hozzájárult."

Nem tilos, de hozzá kell járulnod. Amúgy pedig a fénymásolat nem ér semmit, hiszen nem hitelesített másolatról beszélünk.

Nem járultál hozzá, ennyi.
hexion
----------------
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.