Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Szociális étkeztetés
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
rokkantnyugdijas
Tisztelt Olvasó !

Én csak annyit szerettem volna megtudni, hogy hol tehetek panaszt a szociális ebédek minőségi, higéniás állapotáról.
Nem egy agyvérzéses, feledékeny, mindenben hibát kereső öregember vagyok. Pszihés állapotom is megfelelő, tehát tisztában vagyok magammal és a problémámmal. Ezt csak azért szögeztem le, mert az az általános emberi hozzállás a rokkantnyugdijasról, hogy aki rokkant az már értelmi fogyatékos is.
A kerületemben 2008. április 1-től a szociális gondozottak (többsége idős, beteg, szegény ember) más Kft-től kapják az ebédet. Ez a kft megfelelt az összes kritériumnak, amit a közbeszerzési törvény előirt. Aranytálcás bemutató ebédet is tartottak az Önkormányzat vezetőinek. Igen ám, de mi gondozottak nem azt a minőséget és mennyiséget kapjuk, amit beigértek. Itt a kerületben már többször felszólaltunk, de azt a választ kaptuk, hogy már több évre megkötötték a szerződést a céggel, alacsony áron szállitanak, kitünő papirjaik vannak, a heti jelentésekben, meg az étlapokon egészen jó dolgokat főznek. Igen a papirok rendben vannak, de mi izetlen, kevés, állagában gusztustalan, a dobozon lévő felirattal nem egyező ételt kapunk.
Hol és milyen formában tehetek bejelentést?

Üdvözlettel : Marton Judit rokkantnyugdijas
Mozigépész
ÁNTSZ az illetékes ilyen ügyben.
L_Matyi
Amennyiben az étel minősége kifogásolható (nem erre fizettek be, nem ebben állapodtak meg), akkor a fogyasztóvédelem az iletékes, ha az étel romlott, vagy káros az egészségre akkor az ÁNTSZ. Biztos, hogy fogyaztóvédelmi kérdés, ha például a dobozon más lett feltüntetve, mint ami belekerült, ez például az allergiások miatt se mindegy, így erre gondolom inkább reagálnak, mint mondjuk az étel fura állagára.
Blade
Azt hiszem én az önkormányzatnál kezdeném, ugyanis ők "szolgáltatják" ezt a juttatást.
Könnyen lehet, hogy nem is tudnak róla, hogy a vállalkozó, akit ők fizetnek a főzésért,
nem megfelelő munkát végez.
Ha ők nem tesznek semmit (nem lennék meglepve...), akkor tanácsos az állami szervekhez (ÁNTSZ) fordulni.
Ha veszek egy liter tejet a boltban, és az romlott, akkor sem az ÁNTSZ-hez megyek először, hanem a boltba viszem vissza, hogy adjanak helyette egy másikat...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.