Így kell a 4/2004. (I.19.) GKM rendeletb?l wc papírt csinálni:
Újonnan épült (nem nagy érték?) lakásomhoz Hajdúnánáson szerettem volna bekötni a gázt (4m3/h-nál kisebb fogyasztáshoz).
Az ingatlan egy hoszabb körút mellett fekszik. A szomszédomban, (az én lakásomtól 5m-re!) nyáron kötöttek rá, 40E ft-ért. (az egy nagy érték? lakás)
Akkor én is megígényeltem a Tigáznál: a Nagy Lajos nev? Úriember és csapata kemény 4 hónapig kotlott rajta Debrecenben.
Aztán többszöri sürgetés után méltóztattak küldeni egy szerz?dést, hogy áfával 368E ft-ba fog kerülni, merthogy 15m-nél hosszabb a távolság. Pontosan 18m a tervrajz szerint, ? szerintük 19.
A körúton sehol senki nem fizetett még ilyen szép, kvázi félmilliós összeget ki.
Megreklamáltuk szóban, kiderült, hogy a városban nem mi vagyunk az egyetlenek.
Szerz?désmódosítást kértem írásban, és erre csak kurtán annyit válaszolt Nagy Lajos úr és Kéki Sándor üzemvezet? úr, hogy a rendelet "F" pontja szerinti (ködös) képlet alapján "állapították" meg.
Mert a +4m szerintük "nagy beruházásnak" min?sül.
Az én értelmezésemben a 4m3/h-nál nagyobb fogyasztás kiépítése min?sül annak.
Ha arányosan számítjuk, a 15m:19m-hez: 50667+áfa díjjba kerülne.
(mert ezen felül semmilyen díjj nem fizettethet?)
Ezek szerint +4m vezeték (és a behúzása) 244E Ft-ba kerül egy kisfogyasztónak.
míg 15m csak 40E. NEM SEMMI KÉPLET!
Persze nem közölték a hozzá tartozó paramétereket, pedig fontos lenne.
Kérdésem, hogy van e valami mód arra, hogy reális áron megoldható legyen a rákötés, mert ezt én képtelen vagyok kifizetni és egyébként is pofátlanságnak tartom.
Illetve kihez lehet fordulni, hogy ezek az urak és az általuk vezetett társaság ügyei felül legyenek vizsgálva mihamarabb?
(Tudomásom szerint az EU-ban ez a legmagasabb összeg amit 4m vezetékért kérnek, nem csoda, hogy virágzik a korrupció)
kortsnoi@freemail.hu