Sziasztok!
Sajnos én egy átlag állampolgár vagyok aki úgy tűnik, nincs teljesen tisztában a lehetőségeivel,
de hihetetlenül felháborítottak.
Ha valaki szívni akar hitellel, akkor bátran ajánlom bárkinek a SANTANDER nevű bűnbandát.
A nevezett társulat simán kenterbe veri a kocsmai verekedések stílusát a meglévő ügyfelekkel szemben, ezenkívűl JOGSÉRTŐ magatartású és SZERZŐDÉSSZEGŐ.
Említett cégnél van sajnálatos módon egy 500 000-es hitelem, fennmaradó része 150 000,- Ft nagyjából. A szerződás szerint 3 hónap nemfizetés után bonthatják a szerződést vagy alkalmazhatnak retorziót.
1,5 hónap kényszerű nemfizetés után verőlegény stílusú telefonos fenyegetést kaptam telefonon, megemlítve hogy ha kövektkező napig (!) nem fizetek, akkor elveszik az autót amire a hitel fel lett véve, és elárverezik, a házammal együtt.
Ezt követően még vagy 8-10 hívást kaptam azzal a kezdettel hogy "a beszélgetést rögzítjük" mindenféle kérdés nélkül hogy egyáltalán hozzájárulok-e (érdemes elolvasgatni adatvédelmi és ehhez kapcsolódó törvényeket, főleg a zaklatás fogalmával kapcsolatosan).
A tartozást pár nap múlva tudtam csak befizetni, de ekkorra már egy zugügyvéd küldte a levelét benne hogy 6000 Ft postaköltségét (????) és a munkadíját is fizessem, illetve hogy a szerződésem felbontják.
Feltételezem hogy a szerződést ők nem akarják valójában felbontani és lemondani az egyébként busás kamatokról, de én igen. Javaslom ugyanezt mindenkinek akinek ezzel a bűnbandával van kapcsolata, illetve mindenki gondolja meg kétszer is hogy szerződik-e velük, mert csak egyszer történik baj vele, megszűnik a munkahelye, vagy lebetegedik, stb, és tuti hogy azonnal megy a kivégzőosztag, és kérdés nélkül fognak és visznek mindent.
Tartok azonban tőle hogy a szerződés megszűnését mindenféle plussz költségekkel akarják megterhelni, mint ahogy az eddigi tolvajlós levelükből kiderült, ezért lenne pár kérdésem (hátha tud valaki segíteni):
Milyen jogos követelésük lehet a szerződés megszűnésekor?
Ha tudom bizonyítani hogy nem maradtam el 3 hónapot (márpedig tudom) akkor követlehetnek ilyen irreális mértékű büntetést?
Ha nem akkor hogyan tudom megvédeni magam ezen követelésükkel szemben? (gondolok itt törvényekre, jogszabályokra)
Mivel ez egy svájci frank alapú hitel, törvény szerint van jogom ezen valutában/devizában kifizetni a fennmaradó összegeket?
Milyen hatóságoknál tudok eljárni az elkövetett jogsértések ügyében? (gondolok itt rendőrségre, ombudsman, netán adatvédelmi biztos, illetve hogy ha igen akkor milyen módon?)
Ha objektíven nincs igazam, akkor az olyan véleményeket is elfogadom megfelelő indoklással.
Köszönöm előre is!