Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
T-online Vagy T-home Internet Szolgáltatás Probléma
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
b-sys
Sziasztok!

Van egy cég ahol rendszerkarbantartást végzek.
Sajnos csak a T csoport mint internetszolgáltató van jelen.
Évek óta a cég a T csoport előfizetője. Volt egy ADSL 3000 csomagunk ezt felbővítették kb. 4000-re.
Remekül működöt. Jelenleg rendszer átállásunk van és szükségünk volt még egy adslre.
Megrendeltük. Közölték port hiány miatt várnunk kell.
Megcsinálták. Csak épp nem működött megfelelően, ugyanis állandóan megszakadt.
Bejelentetük a hibát, közölték a 8000es sávszélesség nem fog menni. Lebutították 4000re.
Így már annyiszor nem szakad, csak épp a sávszélesség szinte a 0-ra esik le.
2 hónapja minden héten emailbe bejelentjük a kapcsolat tartónknak, mivel KIEMELT PARTNEREK vagyunk.
Ma betelt a pohár.
Van egy routerünk a 2 db adsl be van dugva és a letöltési sebesség reggel 4-8000 között mozog. Viszont dél körül 30 és 1500 között mozog.
Az a baj, hogy a régi stabil adslünket is elszúrták. Jelenleg 2 db használhatatlan adslünk van.

Ez fogyasztóvédelem szempontjából mennyire állja meg a panaszunkat?

Köszönettel

Bálitn Gyula
Blade
Az ügy sajnos több szempontból is bonyolult. alien.gif
Először is két cég közti szerződésről van szó, ami még lehet fogyasztási szerződés, ha a cég nem továbbítja a szolgáltatást - de ez rögtön egy kötekedési alap.
A másik az, hogy a mai internet szolgáltatási szerződéseknél nem definiált, hogy miért is fizeted az előfizetési díjat. blush.gif
Ezzel azt akarom mondani, hogy nincs korrektül definiálva, hogy mi tekinthető még éppen a szerződés szerint elfogadható szolgáltatási minőségnek: ha van is minimális sávszélesség feltüntetve, nincs megadva, hogy az idő hány %-ban lehet a sebesség a maximum és e között; nincs megadva, mennyi ideig lehet "üzemszünet", amikor vagy egyáltalán nincs kapcsolat, vagy a minimumot se éri el... magyarul úgy kötünk szerződést, hogy "becsszóra" elhisszük a szolgáltatónak, hogy tisztességesen fog szolgáltatni. MINDEN szolgáltatónál ez a helyzet (nem hülyék...), tehát maximálisan ki vagyunk szolgáltatva nekik.
Harmadszor pedig ha még vannak is bizonyos korlátok a szerződésben a szolgáltatás minőségére, igen nehéz a szolgáltató illetve a bíróság felé bizonyítani, hogy ezt nem tartotta be a szolgáltató. Úgy is mondhatnám, lehetetlen.

Mindezekmellett az ADSL szolgáltatásokat kivétel nélkül a T* által felbérelt alvállalkozók kötik be, és üzemeltetik, akiknek a szaktudása és a hozzáállása... hogy úgy mondjam "nem európai szintű". Vagy úgy is fogalmazhatnék, hogy a Matáv által kirúgott telefonszerelők alvállalkozóként végzik az ADSL beszereléseket és az üzemeltetést.

Ezek után talán nem meglepő, hogy én is ugyanúgy jártam, mint az említett cég: én is 8M-ás vonalra fizettem elő, természetesen nem ment csak 4M-val. Mértem, bejelentettem, mértem a Matáv alig működő sebességmérőjével... majd végül közölték, hogy "Egész Budapesten sehol sem alkalmas a vonal 8M-ás adatátvitelre: igazából felkapcsolhatnák nekem 8M-ra, de úgyse fog menni, inkább visszaveszik egy kicsit, nehogy valami probléma legyen.". És visszavették 3M-ra, tehát még annyit se kaptam a pénzemért, mint annak előtte.
Hiába néztem át a szerződésemet, az ÁSZF-et, semmit se találtam benne, ami biztosítékot adna nekem a szolgáltatás minőségével kapcsolatban.

Kénytelen voltam elkönyvelni, hogy megszívtam: ugráltam, panaszkodtam, és ezt megtorolták rajtam a Matáv "szakemberei". Pont mintha ötven éve a telefonommal kapcsolatban lett volna panaszom (és persze nem a párttitkár öccse vagyok....).

Ezek után talán érthető, ha nem tudok a cég ügyében sem segíteni. Én jövőre kipróbálom a kábelnetet (ugyan azt is a T* csinálja, de talán egy másik banda, ahol némi esélyem van, hogy nem húzom a rövidebbet... mesélhetnék arról is, amikor kb. 8 éve az első kábelnetemet kötötték be...). A cégnek is azt tudom javasolni, nézzen valami alternatív megoldás után (bérelt vonal fénykábelen, mikrohullám...), mert az ADSL-ének a minőségére semmilyen garancia nincs. banned.gif
apaszka
Először is segítséget szeretnék kérni a téollájn-nal kapcsolatban! Rengeteget telefonálok,és levelezek velük. Nem hajlandóak békénhagyni,és elismerni,hogy szerződést szegtek,és fejezzük be a kapcsolatot. Idézek pér levélből:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Üzenet* ":" Ezt a levelet postán is küldöm! D...la ... MT..Tisztelt T-online! Panaszommal bombázom önöket, mióta átkötötték a régi csomagot az új T-Home-ra! Minden nap telefonáltam ,hogy nem tudok fizetni utalvánnyal,mint ezidáig! Azt a tájékoztatást kaptam ,hogy ne izguljak ,majd lehet újra ,csak rossz a rendszer! Aztán tegnap már azt mondta a kezelő ,hogy gond van ,mert nem is lehet idén fizetni ,mert új előfizetőnek számítok! Hoppá ,mondom ,még nem is írtam alá semmit ,és nem is fogok! Mikor bekötötte a szerelő ,azt mondta ,hogy ne csodálkozzak ,hogy nem tájékoztattak több dologról ,de ő nem tehet róla! És elment! A bekötést követően egyből telefonáltam ,hogy vigyék vissza a cuccot ,és nem leszek ügyfelük! Évekig nem volt probléma ,de most elég volt!Azt mondták nincs gond megoldják! HÁT NEM! Egy mail-re azt a válasz kaptam ,hogy kivizsgálják az ügyet! De ennyi! Tehát kérem ,hogy a szerződést tekintsék érvénytelennek ,hiszen nem tájékoztatnak arról ,hogy nem lehet fizetni önöknél internet utalvánnyal! Amit eldobhatunk sok ezren ,hiszen lejár az év végén! Ebből azt hiszem sok per lesz! És gondolom a fogyasztóvédőknek is lesz tömeges munkájuk! A személyes gondom ,hogy a munkahelyemen is sokat rábeszéltem a csomag módosításra ,aminek lincselés lesz a lége! Hogy állok eléjük kérem!? A kezelőnek mondtam ,hogy találjanak alternatív megoldást ,pl: beviszem az utalványt személyesen a központba ,vagy Fehérvárra az üzletbe ,és fizetünk vele! Ez nem lehetséges mondta! Tehát ,kérem ,hogy tekintsék így a szerződést létre nem jöttnek, és vigyék vissza a modemet! Nézünk más szolgáltatót! A hűségidőm amúgy is már nagyon régen lejárt !!! Telefon meg nem kell ,azt sem sajnálom! Mivel önök miatt szűnt meg a szerződés ,így nem én mondom fel ,és nem is fizetek felmondási pénzt!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 hónap múlva ezt írták!:_
Ha Ön 2008. szeptember 8. után közös számlát igényelt a vezetékes/kábel, illetve internet szolgáltatásairól, vagy internet díjcsomagját módosította, a számlázás módja az Egységes Előfizetői Szerződés értelmében módosításra került (utólagos számlázás). Ezáltal régi internetes ügyfélazonosítója érvényét veszítette, így az ezt megelőző időszakban kiállított számlát sajnos nem tudja Internet utalvánnyal befizetni.
________________________________________________________________________________
____
Mint azóta már leírtam hosszan a problémáimat,kérem vigyék vissza az egészet! Már sok helyre írtam önökhöz,és postáztam is levelet!
Nem lehet fizetni már utalvánnyal,mi számonra nem elfogadható,és ami évekig elfogadott volt most felrúgták! Már nem lehet! Így nem tartok igényt az önök szolgáltatására!
...................................................................................................................................................
Aztán a sok telefonálás,kb 6-8 óra volt,ahol hümmögnek! Aztán postai úton is próbáltam,mire a válasz az volt,hogy megcsinálták,és elnézést kért egy góré! Persze fizetni nem lehet! A szervizes telefonba lehülyézte a kommunikációs igazgatót! Aki a levelet ajánlottan küldte,és állította ,kész a rendszer! Holott sok ismerősöm járt így és nem tudunk mit tenni! box.gif box.gif box.gif box.gif box.gif box.gif box.gif box.gif box.gif Tehát ki tud segíteni? A sok leveélből csak ezt idéztem,de rengeteget írtam nekik. 2001 óta vagyok itt,de már nem akarok téonlájnos lenni! bangin.gif
elküldtem a fogyasztóvédőkhöz is panaszomat 2 hónapja kb,de válasz semmi!
www.velemeny.com
(b-sys @ 2008.11.26, 12:35) *

Sziasztok!

Van egy cég ahol rendszerkarbantartást végzek.
Sajnos csak a T csoport mint internetszolgáltató van jelen.
Évek óta a cég a T csoport előfizetője. Volt egy ADSL 3000 csomagunk ezt felbővítették kb. 4000-re.
Remekül működöt. Jelenleg rendszer átállásunk van és szükségünk volt még egy adslre.
Megrendeltük. Közölték port hiány miatt várnunk kell.
Megcsinálták. Csak épp nem működött megfelelően, ugyanis állandóan megszakadt.
Bejelentetük a hibát, közölték a 8000es sávszélesség nem fog menni. Lebutították 4000re.
Így már annyiszor nem szakad, csak épp a sávszélesség szinte a 0-ra esik le.
2 hónapja minden héten emailbe bejelentjük a kapcsolat tartónknak, mivel KIEMELT PARTNEREK vagyunk.
Ma betelt a pohár.
Van egy routerünk a 2 db adsl be van dugva és a letöltési sebesség reggel 4-8000 között mozog. Viszont dél körül 30 és 1500 között mozog.
Az a baj, hogy a régi stabil adslünket is elszúrták. Jelenleg 2 db használhatatlan adslünk van.

Ez fogyasztóvédelem szempontjából mennyire állja meg a panaszunkat?

Köszönettel

Bálitn Gyula

Nálunk is volt ilyen, levelezéssel nem oldódott meg semmi. Végül megszereztem az egyik műszaki gyerek telefonszámát, és vele online a központban megoldottuk a problémát. Részben az ő oldali modemjük volt rész, részben beázott a vonal, úgyhogy elég macerás volt. Próbáld Te is direktben valahogy és adj egy üveg bort ajándékba clap2.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.