Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Nyílászárók
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Építőipar
andrasp
Tisztelt Fórum!

Kb. egy hete szerelték be új, thermoüveges ablakunkat, mely minden nap bepárásodnak olyan mértékben, hogy a belső párkányra folyik a víz az ablakról. Az üveg típusa vagy márkája: Veka Euroline (3 kamrás).

Kérdésem, hogy egy ilyen hőszigetelésű (k=1,0W/m2) ablak párásodhat -e ilyen mértékben és ha nem akkor mit tehetünk, ha az üveges cég normálisnak nevezi a jelenséget?
Üdv
a
Mozigépész
(andrasp @ 2008.11.27, 12:14) *

Tisztelt Fórum!

Kb. egy hete szerelték be új, thermoüveges ablakunkat, mely minden nap bepárásodnak olyan mértékben, hogy a belső párkányra folyik a víz az ablakról. Az üveg típusa vagy márkája: Veka Euroline (3 kamrás).

Kérdésem, hogy egy ilyen hőszigetelésű (k=1,0W/m2) ablak párásodhat -e ilyen mértékben és ha nem akkor mit tehetünk, ha az üveges cég normálisnak nevezi a jelenséget?
Üdv
a

Nem vagyok szakértő, de azt tudni kell, ha teljesen le van zárva a lakás szellőzése, akkor sajnos csak a nyílászáróba beépített szelep segíthet, ami friss levegőt enged be a lakásba.
Egy ismerősnek volt ilyen gondja, ráadásul neki a gáz is kialudt az átfolyómelegítésű bojlerben!
Lujo
starwars.gif Hol párásodik? A két üveg között, vagy a belső üvegen kívül?
Szerintem:
ha a két üveg között: már nincsen benne gáz-hőszigetelésnek annyi
ha belül: az a Te hibád, nem elégséges a szellőzés/légcsere a helységben
Rovarevő

(andrasp @ 2008.11.27, 12:14) *

Tisztelt Fórum!

Üdv
a

toreki
(Lujo @ 2008.11.28, 05:59) *

starwars.gif Hol párásodik? A két üveg között, vagy a belső üvegen kívül?
Szerintem: ha a két üveg között: már nincsen benne gáz-hőszigetelésnek annyi ha belül: az a Te hibád, nem elégséges a szellőzés/légcsere a helységben
Rovarevő
Nem teljesen így van. Nálam is thermoüveg van, viszont az ablak egyáltalán nme zár. Becsukás után kb 1 cm-re ki lehet nyitni, mert csak az alsó és felső pántok zárnak, az oldalsók nme érnek össze. Ennek ellenére (bár oylan légcsere van, hogy érezni a huzatot) az ablak párásodik.

Ha a lakásban a ráóópáratartalom normális, ennek ellenére párásodik, akkor a szigetelése, tömítése nme megfelelő, ezért az egész ablak lehül belül is. Ezért van rajta páralecsapódás.
andrasp
Belül párásodik, mégpedig a széleken, illetve a zsanérok egy részén(!) is lecsapódik lakás páratartalma. És ez az igazán gyanús, mert ez azt jelenti, hogy bizonyos zsanérok igenis hőhidat képeznek és bevezetik a hideget míg mások nem.
A szobában amúgy nincs fűtés, meg semmi, ami párát képezne, nem lakik benne senki pl.
Én úgy látom, hogy itt nem egyszerűen egy "túl jól záró" műanyagablakról van szó hanem egy olyanról, ami ennek ellenére bevezeti a hideget a belső acélszerkezetén keresztül.
Kérdésem, hogy ezt vajon érdemes -e ügyként kezelni vagy ez normális tulajdonsága a thermoablakoknak.
Kenderice
(andrasp @ 2008.12.01, 12:00) *

Belül párásodik, mégpedig a széleken, illetve a zsanérok egy részén(!) is lecsapódik lakás páratartalma. És ez az igazán gyanús, mert ez azt jelenti, hogy bizonyos zsanérok igenis hőhidat képeznek és bevezetik a hideget míg mások nem.
A szobában amúgy nincs fűtés, meg semmi, ami párát képezne, nem lakik benne senki pl.
Én úgy látom, hogy itt nem egyszerűen egy "túl jól záró" műanyagablakról van szó hanem egy olyanról, ami ennek ellenére bevezeti a hideget a belső acélszerkezetén keresztül.
Kérdésem, hogy ezt vajon érdemes -e ügyként kezelni vagy ez normális tulajdonsága a thermoablakoknak.

Én azzal kezdeném, hogy (ha nem kaptam volna) kérném az ablak minőségi bizonyítványát a beszerelő cégtől. Ha ilyen nincs, már gyanús. Ha van, akkor a gyártóval venném fel a kapcsolatot elsősorban.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.