Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Ikea Minőség
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Bútorok
lalatoth
Sajnos Ikea-ban vásároltam bútorokat, többek között egy gardrób szekrényt.Összeszerelés utolsó fázisában
derült ki hogy az egyik ajtón rossz helyen vannak a furatok ezért nem lehet felszerelni.Ráadásul a szállítónál
hagytam a számlát,aki valószínű elhagyta.Egyetlen bizonyítási alapom maradt a vásárlásra,hogy bankkártyával fizettem.Az ügyfélszolgálat szerint ez nem elfogadható.Valóban így van ?
Köszönöm a választ !
lazurdeak
(lalatoth @ 2008.12.02, 09:59) *

Sajnos Ikea-ban vásároltam bútorokat, többek között egy gardrób szekrényt.Összeszerelés utolsó fázisában
derült ki hogy az egyik ajtón rossz helyen vannak a furatok ezért nem lehet felszerelni.Ráadásul a szállítónál
hagytam a számlát,aki valószínű elhagyta.Egyetlen bizonyítási alapom maradt a vásárlásra,hogy bankkártyával fizettem.Az ügyfélszolgálat szerint ez nem elfogadható.Valóban így van ?
Köszönöm a választ !

Szavatossági illetve jótállási igény érvényesítéséhez tudnod kell bizonyítani, kitől és mikor vetted az adott árut.

A jogszabály csak arról rendelkezik, hogy mi az, amit muszáj elfogadnia a kereskedőnek. Ez szavatossági igény esetén pénztárbizonylat, jótállás esetén jótállási jegy. Tehát ha ez megvan, akkor mást nem kérhetnek. De elvileg bármilyen egyéb módon is bizonyíthatsz, csak ha az eladó ezt nem fogadja el, akkor nem fogtok tudni megegyezni. Ekkor elmehetsz bíróságra, ahol előbb-utóbb (inkább utóbb) majd döntenek valamelyik fél javára.

Konkrtan a bankkártyás kérdés többször felmerült már, de nem emlékszem olyanra, aki megpróbálta volna a peres utat. E nélkül viszont marad a szép szó, a megegyezés.

Egyébként az új bútorok 10.000 forint vételár felett a kötelező jótállás alá esnek, ezért a kereskedő köteles jótállási jegyet adni hozzájuk. Ha ilyet nem kaptál, követeld (pl. vásárlók könyvébe írj be vagy küldj nekik faxot). A jótállási jeggyel aztán mehetsz reklamálni.
lalatoth
Köszönöm válaszod ! Ezek szerint marad az asztalos na meg a tanulság:az Ikea sem jobb,mint a többi.
lalatoth
Ezt kaptam a követelésemre clap2.gif

Tisztelt Vásárlónk!

Áruházunkban vásárolt termékeinkre a garancia minden esetben az
eredeti pénztári bizonylat. Ezt Ön a pénztárnál megkapta a termék
kifizetésekor. Reklamálni ezzel az eredeti pénztári bizonylattal tud a
1/460-3160-as telefonszámon, 6-os mellék.
Blade
Kötelesek elfogadni más bizonyítékot is, ha bizonyítja a vásárlást.
Én megpróbálnék másolatot szerezni a számlából a banki átutalás alapján az Ikea ügyfélszolgálatán, és az alapján mennék aztán a minőségi ügyet intézni.
Mozigépész
(Blade @ 2008.12.02, 14:50) *

Ezt hol olvastad? blink.gif
Szerinted ha odaviszek egy bankkártya papírt mi lesz rajta?? Egy összeg, vásárlás helye, de az amit vettél? Ár összejöhetett több más árúból is!
Tanulság a számlát a szállítótól mindig el kell kérni!!!
lalatoth
Nem mintha sokat változtatna a helyzeten de azért adtam a számlát a szállítónak mert külön autóval közlekedtünk,távolra történt a szállítás és tudja igazolni az árut .Útközben hagyta el.
kaktusz
(Blade @ 2008.12.02, 14:50) *

Én megpróbálnék másolatot szerezni a számlából a banki átutalás alapján az Ikea ügyfélszolgálatán, és az alapján mennék aztán a minőségi ügyet intézni.

Hasonlóan jártam. Az Intersparban felejtettem a vásárolt műszaki cikk garlevelét és számláját is. Egy hét után jutott eszembe. A bankkártyás fizetéskor kapott bizonylat terminálkódja és a dátum alapján visszakeresték a vásárlást, és kaptam a számláról egy hitelesített másolatot, sőt, kaptam egy másik jótállási jegyet is.
A legmegdöbbentőbb az volt, hogy ezt a segítséget ők ajánlották fel. Szeretek ilyen kellemesen csalódni. smile.gif
A te esetedben én írásban kérnék tőlük a bankkártyás bizonylat adatainak megadásával egy hivatalos számlamásolatot. Nem kerülne semmibe...
vcarter
Ha már IKEA, akkor ide írom, lenne egy elméleti kérdésem!
Van nekik a weboldalon egy "remek" raktárkészlet infó szolgáltatásuk, amit használva szerettem volna tegnap megvásárolni a budapesti áruházban egy akciós terméket! Odaérve üres polc fogadott és azt mondták a termék elfogyott.
Ha már ott voltam, akkor (elveimet feladva) vásároltam egy drágább terméket, mivel szükségem volt rá.
Este otthon újra leellenőrizve ismét azt mutatta a rendszer, hogy van még 42 db, sőt még most ebben a pillanatban is!
Írtam nekik egy levelet, amire válaszként azt írták, hogy sajnálják, Budaörsön még van belőle, vegyem meg ott, persze a problémát kikerülték a válaszadásban...
Nekem ez olyannak tűnik, mint a vásárlók megtévesztése, ráadásul szerintem nem csak engem érint a probléma, aki meg már elment, az úgyis venni fog valamit.
Létezik az ilyenekre szabályozás?
Mozigépész
Mivel nem online rendelted meg, nincs mit tenned. Ráadásul oda van írva (most néztem meg egy ajtónál): "A grafikon a keresett termék elérhetőségének valószínűségét mutatja. Az egyes oszlopok megadják a várható készletállományt, az adott napra. Figyelem! Az adatok a napi eladás és a szállítások függvényében bármikor változhatnak, ezért kérjük, hogy mindig a tervezett vásárlás napján ellenőrizd a raktárkészletet.
AZ ADATOK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK."
Tehát sajnos ez van, nincs mit tenni!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.