Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Bluefish
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Számítástechnikai eszközök
1, 2, 3
skuvik
2004.05.30-án rendeltem neten egy videokártyát a Bluefish Teréz körúti üzletéből. a kártya típusa:

Videokártya Canyon ATI Radeon 7000 64MB /64bit,DVI, TV-out/ (a honlapon még mindig fenn van, a cím: http://www.bluefish.hu/ujoldal/eshop/index...ártya&varos=bp)

Megkaptam a visszaigazolást e-mail-en. Amikor kimentem a boltba (átutaztam a fél várost, mivel a többi budapesti üzletükben ilyen típus nem volt feltüntetve) hiába mondtam, hogy neten rendeltem, azt mondták, az mindegy, mondjam be, milyet akarok. Közöltem az igényeimet, azt mondták, ez a típus nincs, csak Videokártya Club3D ATI Radeon 7000 / 32MB DDR, TV / -t tudnak adni.

Kérdem, akkor miért van a neten külön regisztrálási lehetőséggel rendelési honlap, miért küldenek visszaigazolást, hogy minden rendben az adott típusra és miért bánnak velem úgy a boltban, mint aki nem tudná miről beszél és engem néznek hülyének...

Végül kénytelen voltam megvenni a készleten lévő kártyát, de nem ezt rendeltem, nem ezt akartam és ami a legfőbb bajom, nagyon kifogásolom a bánásmódot.

Írtam egy levelet a külön panaszokra fenntartott e-mail címükre, de semmilyen választ nem kaptam.

A kárty, amit kaptam, drágább volt, fela akkora memóriával.

Ha internetre kiteszik, online meg lehet rendelni, visszaigazolnak, hogy O.k. akkor miért nem kapom meg azt , amit kértem. A netre kitett árlista és nyugtázás nem tekinthető ajánlatnak?

Kérem, segítsenek, önök szerint mia a helyzet ezzel kapcsoltban?
FVF
Az elektronikus kereskedelemmel, az ott megrendelhető árukkal és a reklámokkal (azok valóságtartalmával) a Főfelügyelőségünk Reklámfelügyeleti és E-kereskedelmi osztálya foglalkozik. Nyaralások miatt éppen csappant létszámmal, de az észrevételedet mindenesetre továbbítottam nekik.
bob007
üdv.

szept. 3.án visszavittem Samsung tipusu vincseszteremet. (120gigas 8mb cache ata 100) a bluefishbe (terez körút). a probléma az volt vele, hogy nagyon lassan ment (40000 helyett 1000 kb/s)semmi más. a szakember a szervizben felfigyelt arra, hogy egy rézlab be van nyomva az ide csatlakozón. jo azt mondta a pasas, hogy feltételes gari es beveszi aztan 1-2 hónap!!! (azt is mondtak rohogve hogy a samsungtol nem jott meg vissza termek 1honapon belul)... na erre én beintettem, mondván térjenek már magukhoz. elvittem a vincsit a samsung markaszervizbe ahol sajna csak tv-ket javitanak, de az ottani hapsi adott 1 tel szamot vmi kozpontja a samsungnak. otthon felhivtam oket mire kozoltek, hogy ezt a termeket a samsung nem javitja a bluefishnek azonnal cserelnie kell!!!. meg aznap penteken visszamentem, de hiaba mert megint kikosaraztak...
ugy döntöttem elviszem 1 jo samsung szervizbe. hetfon elmentem ott azt mondtak hogy ezt a termeket nem javitjak es irtak egy azonnali visszaaru lapot, es azt mondtak, hogy erre a bluefishnek cserelni kell... hat ez nem tortent meg. mire elobanyasztam az uzletvezetot aki oda adta a lapot a szervizesek fonokenek. majd az kialitotta azt a lapot amit nem akartam... felteteles gariban bevettek szept. 6.-an. ma azaz okt. 7. telefonaltam mondtak hogy visszajott a cucc, persze a gyarto cseret mondott... a termeket majd holnap veszem at

kerdesem: élhetek e azzal hogy a panaszkonybe irok, elmondvan mi tortent es hogy a bluefish tudatlansaga miatt 1 honapig mellozni kellet a hattertarolot... (egy ceg eseteben 1 honap komoly kiesés). vagy lehet e vmi rovast tenni a bluefishre mert ez az eljaras elfogadhatatlan... azonnal kicserelhettek volna, de vagy nem akartak dolgozni, vagy csak azt gondoltak "ahh minek ugral a gyerek".

elore is koszonom valaszat.

bob007
TheElf
Cég esetén nem vagy fogyasztó, nem illetnek meg a fogyasztkra vonatkozó előjogok, így maximum GVH vagy polgári per lehet az irány...
Trippla
A soproni bluefishben vásároltam egy Samsung 19" monotort(997df) és 3 hónap múlva visszavittem(december közepe), mert nem volt jó a képcső. A hibát ők is észlelték és elküldték a központi szervizbe, de azóta sincs monitorom. Mindig volt valami problémájuk, először a garanciajegyről hiányzott a pecsét, most meg azt mondják, hogy a garanciajegyen a gyári szám, a típus minden stimmel, csak 17"-os van ráírva és ezért a szerviz nem fogadja el. De én erről nem tehetek és szívjam ennek a levét? Ez a garijegy nyomtatott volt, már így volt a dobozban. immáron 2 hónapja várok a monitoromra, de még meg sem nézték a szervizben.
Mit lehet ilyenkor tenni?

Köszönöm
Blackman
Hell!

1. Nam szabad a Blue Fish nél SEMMIT sem venni! Bár késő bánat...

2. Én a AMD Athlon XP 2800+ -os procival jártam így. 2004 nov elején azóta semmi!

3. A gyárból tuti, hogy jó papirokkal jött ki mert az ilyeneket a buzi kis koreszok ellenörzik. (onnan tudom,hogy a nővérem ott dolgozik!)

4. A Blue Fish mindig arra pájázik, hogy a vásárló járjon rosszul és ők jól!

5. mivel ők adták el ezért a felelősség az övék!=> neked semmi közöd ahoz, hogy ők mit tárgyalnak a szervízzel. Te vettél egy monitort és ahoz jogod van. Keress olyan okokat amiért beperelheted őket. ilyessz rájuk!

6. Ne feledd! 15nap után cserekészülék és 30 nap után a vásárlót kártalanítani kell! Állítólag ha a arra a papírra amit akkor adnak amikor a javítandó alkatrészt beviszed szervízbe nem írják rá, hogy mikor kapod legkésőbb vissza akkor az lopásnak minősül. Ebből nem tom mi igaz. De ha igaz akkor ezzel vágj nekik oda!
kola
Az említett cégnél vettem egy vga-t.Árlistában 3 év gari volt feltüntetve,amit telefonon az eladó is megerősített.Elmentem megvettem.Fizetéskor a kezembe nyomott garjegy 1 évről szólt.Eladó azt mondta,hogy erre csak ennyi van.De a termék dobozán is 3 év van írva.
Mit tehetek?
Panasz fvf oldalán segít?
FVF
A reklámban állított tényekért ma már kötelező felelősséget vállalni. Őrizd meg a reklámot, a csomagolást. Most ne perelj velük, bár azt lejegyezhetnéd a vásárlók könyvébe, hogy nem egyezik a reklám és a jótállási jegy tartalma. Bízz benne, hogy nem lesz baj a készülékkel. Ha a bejegyzést is megteszed, akkor jogilag Te rendben vagy. Őrizd meg a bizonyítékokat (doboz, reklám, számla, bejegyzés, stb), s nem lehet baj.
FVF
A fentebb bemásolt 151/2003 kormányrendelet alapján a fogyasztó jogait nem érinti, ha a jótállási jegy szabálytalanul lett kitöltve, vagy átadva.
kola
Ok.
Ma panaszt tettem a megyei FVFnél .
kola
Ok.
Ma panaszt tettem a megyei FVFnél .
Captain Crash
(Blackman @ 2005 Feb 24, 09:55 AM)
3. A gyárból tuti, hogy jó papirokkal jött ki mert az ilyeneket a buzi kis koreszok ellenörzik. (onnan tudom,hogy a nővérem ott dolgozik!)

A nővéred buzi kis koresz?
Shia-ko
Gratulálok. wacko.gif
Pjotr
Egyáltalán mi az a koresz?
Blackman
Nem koresz!!
Magyarok vagyunk kb születésünk óta. A koreszokat nagyon utálja. Pattogó kis köcsögök! A Samsungban dolgozik irodába. Ott vannak koreszok mert ők a főnökök, de mindenki más magyar. 5koreai főnök és kb 40alkalmazott.
Joooe
jaaaaaaaaaaaaa KOREAI biggrin.gif Akkor már én is értem mi is az a "koresz" biggrin.gif
Captain Crash
Szeritnem az ellenőrzés nem hovatartozás kérdése. dry.gif És azt gondolom, hogy erkörcstelen mást nemzeti hovatartozás alapján megítélni. De mivel ez egy fogyasztóvédelmi fórum, így szerintem koncentráljunk erre, találj más fórumot, ha a koreaikakkal szembeni nézeteidet szeretnéd terjeszteni!
Trippla
Már hat hónapja nincsen monitorom, a szervíz kétszer javította, de még m indig nem jó. Mi a teendő? Követelhetem az árát, ha nem képesek kijavítani azt a k..va monitort?

Köszönöm
Shia-ko
Kérheted, de nem kötelesek. Gyakorlatilag annyiszor javíthatják, ahányszor akarják, illetve amíg gar van rá. Arra figyelj, hogy minden javítás alkalmával, a javítás időtartamával megnő a garancia ideje.
Joooe
A vásárlót ért jelentős kellemetlenségre hivatkozva szerintem kötelesek, de ha jól tudom nincs még kialakult bírói gyakorlat hogy mi számít JELENTŐS kellemetlenségnek. Azért én kétlem hogy épeszű bíró azt mondaná, hogy hat hónap használaton kívül az nem jelentős...
Captain Crash
Emlékeim szerint valamikor tavaly nyáron vásároltam egy merevlemezt a Bluefish-ben, amely a múlthéten megadta magát. A jelenség egy eleinte nem induló operációsrendszer, majd egy működésképtelen termék, melyet nem ismernek fel az alaplapok és a fej folyamatos félre pozíciónálása hallatszik.
E-mailt írtam a Bluefish-nek, amiben leírtam, hogy sajnos nincs meg a számla a termékről, csak serial number-rel rendelkezem, hogy bizonyítani tudjam, náluk vásároltam.
Az e-mailre nem érkezett válasz, ezért újból megkíséreltem elektronikus formában érdeklődni, amire szintén semmilyen válasz nem érkezett. A levelem az értékesítési osztályra küldtem.
Ma meguntam, hogy nem kapok választ a levelemre, még annyit sem, hogy bikmak, így hát felhívtam őket. Nem sikerült megtudnom kivel beszéltem, mert annyi volt a bejelentkezés, hogy "Bluefish", de az illető elmondta, hogy a szervízbe fáradjak be, ők tudnak segíteni, a személyemet kell hitelt érdemlően bizonyítanom és a termék alapján megpróbálnak megkeresni az adatbázisukban.

A történet egyelőre ennyinél tart. Azért írtam le, mert kiváncsian várom a fejleményeket, amennyiben lesz folytatása a dolognak (remélem mihamarabb) ugyanígy le fogom írni.
Ariadne
Hátha több szerencsével jársz, mint én... Óvakodj a szervizvezetőtől (idősebb fickó), de a többiek velem is normálisak voltak. clover.gif

szerk: Azt a smileyt komolyan gondoltad a topic címénél? blink.gif Egy pirossal vastagon áthúzott kék hal jobban illene oda...
Roland
Sziasztok!

Kedves Captain! Először is bocsánatot kell kérjek amiért nem érkezett még válasz a leveledre, ha gondolod külld el nekem is, én garantáltan válaszolni fogok. (takacs.roland@bluefish.hu)
Ha jól értem az a probléma, hogy elvesztetted a papírjaidat? Nos írj nekem és megoldjuk!

Kedves Ariadne!
Jólgondolom, hogy a Teréz körúti szervizzel akadt problémád? Nos április 1-től személyi változások történnek e helyen, gyakorlatilag egy szervíztechnikus kivételével senki sem dolgozik ott a "régi" gárdából. Az új személyzet garantáltan vevőcentrikus, gyors, pontos, precíz és rugalmas, bátran merem ajánlani ;-)

Ha valakinek problémája, kérdése van címezze nyugodtan, amennyi tőlem tellik megpróbálok segíteni.

Roland.
Ariadne
OK, lássuk! Eddig nem nagyon akart szóba állni velem senki tőletek, hiába jártattam rojtosra a számat, szaladgáltam be a Teréz körúti üzletbe, hanta szövegekkel próbáltak ott etetni mindig... Én minden áron megpróbáltam megegyezni, de nem ment, és az a hozzáállás minősíthetetlen volt.

Kedves Roland, ha esetleg Berdó Rolanddal is kapcsolatba lehet lépni, talán lenne még egy utolsó megegyezési lehetőség az ügyemben. Az ügyvezető nyilván tudja, miről van szó, ha annyit írok, hogy egy Rio Volt SP150 mp3 lejátszó ügye, és pár hete kaptatok egy fizetési meghagyást a PKKB-tól... Én még mindig kész vagyok megegyezni, ahogy az elmúlt 6 és fél hónap során sem rajtam múlt a dolog...

szerk: (Hozzáteszem félreértések elkerülésére: a cégadatok, így az ügyvezető neve is, nyilvánosak, sőt van egy marasztaló tartalmú békéltető testületi határozatom is a Bluefish Computers Kft. ellen...)
Roland
(Ariadne @ 2006.03.17, 09:36) *

OK, lássuk! Eddig nem nagyon akart szóba állni velem senki tőletek, hiába jártattam rojtosra a számat, szaladgáltam be a Teréz körúti üzletbe, hanta szövegekkel próbáltak ott etetni mindig... Én minden áron megpróbáltam megegyezni, de nem ment, és az a hozzáállás minősíthetetlen volt.

Kedves Roland, ha esetleg Berdó Rolanddal is kapcsolatba lehet lépni, talán lenne még egy utolsó megegyezési lehetőség az ügyemben. Az ügyvezető nyilván tudja, miről van szó, ha annyit írok, hogy egy Rio Volt SP150 mp3 lejátszó ügye, és pár hete kaptatok egy fizetési meghagyást a PKKB-tól... Én még mindig kész vagyok megegyezni, ahogy az elmúlt 6 és fél hónap során sem rajtam múlt a dolog...

szerk: (Hozzáteszem félreértések elkerülésére: a cégadatok, így az ügyvezető neve is, nyilvánosak, sőt van egy marasztaló tartalmú békéltető testületi határozatom is a Bluefish Computers Kft. ellen...)

Kedves Ariadne!

Borzasztóan sajnálom, hogy eddig fajultak a dolgok...Még a mai nap beszélek az illetékessel az ügyedben és tájékoztatlak, hogy mire jutottam!

Üdv
Roland

Azt azonban előrebocsájtanám, hogy a fórumot mint magánember látogatom, nem mint a cég hivatalos vagy megbízott képviselője.
Ariadne
Kedves Roland!

Köszönöm szépen. smile.gif Nem szeretem a vitát, remélem megoldásra tudunk jutni anélkül, hogy legközelebb a bíróságon kellene a cég képviselőjével találkoznom - azt hiszem, ez senkinek sem lenne jó.

szerk: Természetes, hogy itt mindenki magánemberként van jelen - még kiváló FVF-ünk is. wink.gif
crix
Off

állam padlón

On

Minden boltnak látogatnia kellene a fórumot. Azt hiszem lehert, hogy mégis megnézem ezt a kékhal dolgot. Természetesen szigorúan inkognítóban.
Teréz krt. megjegyeztem smile.gif
Roland
Kedves Ariadne!

Küldtem neked privát üzit!

Üdv

Roland
Ariadne
Válaszoltam, köszi. smile.gif
Captain Crash
Roland: Mondj egy időpontot, amikor a Teréz krt.-i üzletben meg tudjuk beszélni a továbbiakat, én viszem, amit tudok: az elromlott merevlemezt, személyemet igazoló okmányokat. smile.gif

Este 6-7 után érek rá hétközben, mert napközben én is dolgozom. Ez az elsődleges problémám is ezzel kapcsolatban, ami miatt nem tudtam eddig sem személyesen megjelenni a szervizetekben. Remélem mihamarabb találkozunk.
Joooe
Be kell vallanom, úgy tűnik, tévedtem, amikor a Bluefisht afféle második mistralnak gondoltam, legalább a cég nemhivatalos képviselőjének hozzáállásában nagy a különbség van. Ha megnyugtatóan rendeződik az ügyetek Captain Crash és Ariadne, talán kijelenthetjük, hogy ez a különbség nem merül ki formaságokban ermm.gif
Roland
Kedves Captain Crash!

Kaptál privát üzenetet!

Üdv

R.
Joooe
Nocsak, nocsak nem látom az érintettek örvendezését, a kezdeti pozitív csalódás után most elbizonytalanodtam. ermm.gif Kíváncsi vagyok lesz-e ebből valami rolleyes.gif
Ariadne
Na azért az én ügyem a "meglehetősen elmérgesedett" kategóriába tartozik, így békéltető testületen és fizetési meghagyáson túl, aminek nem olyan hipp-hopp a megoldása - mindenesetre vannak időkorlátok, amelyeken belül remélem megoldásra jutunk. Optimista vagyok. biggrin.gif
Roland
(Joooe @ 2006.03.20, 14:01) *

Nocsak, nocsak nem látom az érintettek örvendezését, a kezdeti pozitív csalódás után most elbizonytalanodtam. ermm.gif Kíváncsi vagyok lesz-e ebből valami rolleyes.gif

Várjuk ki a végét ;-)

R.
Captain Crash
Nos, máris leírok a legutóbbi fejleményekről egy kis beszámolót röviden, hogy Joooe is lásson örvendetes dolgokat. smile.gif
Azzal kezdeném, hogy Roland jelenlétének a fórumon nagyon örülök. Privátban kérte, hogy adjam meg a termék azonosításához szükséges serial number-t, és a címemet, ahova elpostázhatja a számla és a garjegy hiteles másolatát. Ezt Ő már ma postázta is ajálnva, elsőbbséggel. A többi a postán múlik.

Mondanom sem kell, hogy véleményem szerint számla és garjegy hiányában nem lett volna kötelező ez az egész. Egyetlen szó elmarasztalásban nem részesültem, holott tudom, hogy ennek elvesztéséért én vagyok felelős.
Amint megérkezik a számla és a garjegy, egy késői időpontban el fogok fáradni a Bluefish-be. smile.gif

U.i.: huh.gif Most jut eszembe, hogy a Teréz krt.-i szerviz a honlap szerint k-sz-cs csak 15-ig van nyitva én pedig legalább 17-ig dolgozok, így este 18 óra előtt nemigen érek oda, akárhogyan igyekszem.
Captain Crash
Sikeresen megérkezett a Bluefishtől a számla és a garanciajegy hiteles másolata. Munkahelyemre indulva vettem észre, hogy a postaládából kilógott egy boríték csücske, gondoltam megnézem kitől jött. Hát a Bluefish-től.
Humoros ember ez a Roland smile.gif Egy mosolygós arcocskát rajzolt a borítékra, meg felírta rá, hogy "fogyasztovedelem.hu". biggrin.gif Tetszik, különösen tetszik. (Igaz .com, de ebből a szempontból lényegtelen)
A terméket 2005.05.10-én várásoltam egy billentyűzettel együtt, ami mai napig működik mellesleg. smile.gif Megpróbálom elintézni, hogy még a mai napon eljussak a Teréz krt.-i üzletükbe.

Takács Roland: Neked pedig nagyon szépen köszönöm ezt a gyors intézkedést. sorcerer.gif
Ariadne
De jó! clap2.gif Remélem én sem ijesztettem el Rolandot, mikor legutóbb közöltem vele a keserű tényeket... Talán néhány hét múlva én is boldogan jelenthetem, hogy rendeződött az ügyem. Hátha kapok smileyt is... blush.gif

Joooe
Egy pirospontot azt hiszem elkönyvelhetünk, a szimpatikus hozzáállásért sorcerer.gif

(OFF: jó avatar, Captain smile.gif )
Roland
Kedves Captain!

Örülök, hogy örülsz :-) Remélem a továbbiakban minden simán megy majd!

Kedves Ariande!

Nem ijesztettél el sőt...;-) Rajtam nem fog múlni a siker ezt megígérhetem!

Szép napot mindannyiótoknak!

R.
Captain Crash
Már csak annyi van, hogy a szerviz a Teréz krt.-n a honlap szerint 15-ig van nyitva én meg leghamarabb is csak 17-kor szabadulok, és talán ha 19-ig odaérek. smile.gif
Ariadne
Hétfőn és pénteken 19-ig vannak. smile.gif
Captain Crash
Tudom, de ma szerda van... smile.gif
Ariadne
Na ez határozottan így van. biggrin.gif
Captain Crash
Csütörtökön miután vége volt a munakidőmnek elindultam a Bluefish-be, hogy jótállási ügyemben hátha foglalkozik valaki. Bevallom próbának szántam, hiszen a jogszabály is kimondja, hogy oda kell visszavinnem, ahol vettem, javítás esetén vihetem a megjelölt szervizbe is.
Nem ért nagyon meglepetés, azon érveimre, hogy a szerviz bőven munkaidőn belül tart nyitva és pénteken én nem érek rá, egyszerüen annyi volt a válaszuk, - 3-an tartózkodtak a pult mögött - hogy ők nem vehetik át, jöjjek pénteken, sőt szombaton is, mert akkor is nyitva van a szerviz.
Persze, ez is érv, én megértek sokmindent. Testvérem jelezte, - látván a pathelyzetet a két érv között - hogy az megoldás-e, ha ő hozza el. Mondták, hogy persze. Másnap úgy alakult, hogy ezt nem tudtuk megtenni, mert nálam maradt a számla. Így hát nehezen, de beletörődtem, hogy nekem munkaidő után, este, pénteken ezzel kell foglalkozzak.

Pénteken este fél 7-kor sietve odaértem a szervizbe, ahol nagy pangás fogadott. Úgy látszik ilyen kései időpontban ez így megy. Kijött a szervizes, majd elmondtam mi a problémám. Erre ő elkezdett kézzel írni egy papírfecnire, amit lepecsételt és elémrakta és vitte volna is el a terméket.
Jeleztem, hogy én nekem a jótállási jegyzőkönyvre van szükségem, amit ilyenkor ki kell állítani. A válasz először rövid volt: ott van. Mondtam, hogy hát ez nem az, mivel azon ennél jelentősen többmindennek rajta kellene lennie, példának okáért annak, hogy mi a jótállási igényem, javítás, vagy csere. Megkérdezte, hogy na mi? Mondtam, hogy csere. Mondta, hogy ezt nem nagyon lehet javítani, úgyis csere lesz belőle, úgyhogy nem érti mit akarok. Mondtam, hogy ha kell elmagyarázom. Erre mondta, hogy de gyorsan, mert rengeteg munkája van, és amúgy is már hatkor el akart menni, és nem ér rá.
Mondtam, hogy én nekem is rengeteg dolgom van, meg megértem, hogy ő már otthon szeretett volna lenni, de én nekem pedig ez a problémám és különben is 7-ig vannak nyitva. Mondtam, hogy ha gondolja meg is tudom mutatni, mert nálam volt a laptopom, hogy a jogszabály szerint ilyenkor milyen jegyzőkönyvnek kell készülnie, amin rajta kell lennie többek között az igényemnek, a hiba leírásának...stb. ha megoldható, akkor nyomtathatunk is.
Na végül arra jutottunk, hogy menjek fel, és beszéljem meg fenn, hogy nyomtathassak. Gondoltam remek, szebben le se rázhatott volna, mert mire felérek, és vissza, ő arra hivatkozva, hogy elmúlt 7 bezár. De felmentem, mert én bízok alapjában véve az emberekben, és abban, hogy ha a vevőnek problémája van, akkor segítenek.
Fenn is elmagyaráztam, hogy ez egy hibás merevlemez, amit szerenék, ha cserélnének, vagy javítanának. Mondta, hogy forduljak a szervizhez. Felvilágosítottam, hogy onnan jövök, csak az a baj, hogy a szerviz nem tud nekem jegyzőkönyvet adni. Felhívta a szervizt, majd a diskurzus után kérdezte, hogy miről is lenne szó? Mondtam, hogy ha van rá lehetőség, akkor itt a laptopom, meg tudom mutatni, hogy minek kellene ilyenkor készülnie, és már raktam is a pultra a laptopot, amin megmutattam a jogszabályt és a jegyzőkönyvet.
Értetlenkedtek egy sort, hogy ez ugyan miért számít, mert hát ők vállalják, hogy cserélik, akkor cserélik. Mondtam, hogy én megbízom, és elhiszem, hogy cserélik, de csak a jogszabályok szerint szeretnék eljárni, nem kérek mást, csak hogy legyen egy jegyzőkönyv, ahol ezt leírjuk. Ekkor - így utólag úgy érzem - kimondtam a kulcsmondatot. Mondtam, hogy én Takács Rolandnak is jeleztem, hogy a jegyzőkönyvet fogok kitöltetni, mert a jogszabályok szerint fogok eljárni és hogy köszönöm, hogy a számlát és a jegyzőkönyvet elküdlte nekem, mert ez koránt sem lenne kötelessége és hogy amint ennek az egészneka végére járunk, a 280 Ft-os postaköltséget meg fogom téríteni, mert így érzem fair-nek.
Kaptam egy pendrive-ot amire átmásoltuk a jegyzőkönyvet, majd kinyomtatták és kitöltötték. Majd közölték, hogy hát már a szerviz csukva van. Ezért nem tudják hogyan vegyék át, de hátha meg van a szervizes jelszava, vagy meg tudják kérdezni...stb. A lényeg, hogy átvették a terméket, a fogyasztó által érvényesíteni kívánt igény: csere, a kifogás rendezésének módja: garanciális időn belüli csere.

Aztán mondtam, hogy akkor átvételi elismervény is kellene. Mondták, hogy azért majd holnap jöjjek mert már zárnak. Mondtam, hogy hát nem biztos, de jó, akkor jövök majd. Másnap nem tudtam menni, de ma el fogok menni munka után, ha sikerül időben szabadulnom.
Úgyhogy most várok arra, hogy csereterméket kapjak. Kérdés már csak az, hogy nekem kell mennem kérdezgetni, vagy valahogy cserélnek. smile.gif

Utólag néztem, javításnál kell átvételi elismervény, cserénél nem?

Most van jegyzőkönyvem, amiben cserét kértem, és cserét vállaltak, úgyhogy a cseretermékre várok.
Ariadne
Azért tudok mondani egy adu ászt: a szabályos, GKM rendelet mellékleteként szereplő jegyzőkönyv egy példánya ott van az üzletben, papír mivoltában: a vásárlók könyve lapjai között - láttam, amikor a vásárlók könyvébe kellett bejegyzést írnom... ermm.gif

szerk: Azt hiszem, az ígéretes fejlemények ellenére kezdek megint aggódni... Roland nevének említése nélkül továbbra sem mennek normálisan a dolgok?!

szerk2: Jut eszembe, én annak idején még "rendes" átvételi papírt kaptam a szervizben, szerepelt rajta a termék megnevezése, a hiba leírása, a vállalási dátum (két hétre), vásárlás dátuma, meg az, hogy garanciális javításról van szó. Neked másmilyet akartak adni, Kapitány? wacko.gif
Captain Crash
Én cserét kértem, a kérdés az, hogy jogszabály (49/2003) szerint javításnál kell átvételi elismervény. Őszintén megmondva, nekem a szervizes srác egy kézzel írt papírt adott volna át, amin én nem véltem felfedezni azt, hogy mi a fogyasztó által érvényesíteni kívánt igény. Gondolom ez az, amit szombaton átadtak volna, csak úgy alakult, hogy nem tudtam elmenni, s ez nem az ő hibájuk.

Én bízom benne, hogy a nehézségek ellenére működni fog minden rendben. Rendesek voltak végig, inkább csak úgy vettem észre a jogszabályokkal nem voltak teljesen tisztában. Majd este megyek, és akkor megbeszéljük szerintem, hogy hogyan tovább. Nem voltak modortalanok, mint a Mistral-ban, sőt.
A szervizes srácnál éreztem csak, hogy semmibe veszi a problémám és egy cseppet nyers, de az ő modora is biztosan csak a kései időpont miatt volt ilyen. Találkoztam már vele korábban is, normális ember. Meglátjuk, remélem mihamarabb lesz cseretermék. De ugyan, ki nem érti meg azt, ha valaki pénteken este 7-ig benn kell legyen a munkahelyén, miközben már rég lazulna? biggrin.gif
Ariadne
Átvételi elismervény mindig kell, mert átvettek tőled egy terméket, ami a tiéd - másképp nem tudnád igazolni, hogy leadtad, ezt mikor tetted, stb. Kézzel írt papír? Juj...

szerk: A 49/2003-as nem csak a javításra, hanem minden problémára vonatkozóan azt írja, a forgalmazó a fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyvet köteles felvenni, ebben szerepel ugye a fogyasztó igénye. Ilyet mindig kell adni, az elismervényt csak pluszként írja a javításnál, amiatt, amit fentebb írtam. Ez ugyanúgy vonatkozik a cserére is (végülis a "javításra átvételtől" van három napja a kereskedőnek, hogy eldöntse, javít vagy cserél).
Captain Crash
Igen, kézzel, mert állítólag a rendszer nem ment, vagy valami hasonló. Az átvételiért szombaton lehetett volna mennem, 11 körül, de mivel nem tudtam menni, ezért ma fogok menni érte. Én nem aggódok, mondták, hogy azt inkább holnap...nem probléma szerintem.
Joooe
Jegyzőkönyv nem igazolja az átvételt? unsure.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.