Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Garanciális Javítási Idő Alatt Megszűnt Az üzlet
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
béker

Sziasztok! Sokáig keresgéltem, levelet is írtam különböző helyekre, de eredménytelenül. A problémám a következő:

2007. 11. 30-án vásároltam az ózdi ElektroPont nevű üzletben egy Mp3
lejátszót. 2008. 10. 3-án vissza kellett vinnem az üzletbe, mert
nagyon hamar lemerült az akkumulátora, holott csak a rádió funkciót
hallgattam, a munkahelyemen. Erről jegyzőkönyv is készült. Az üzletben
a hölgy azt mondta, hogy kb. 1 hónap múlva érdeklődjek, de felírta a
telefonszámomat is. Én 3 hét után bementem, de még elutasító választ
kaptam. Azon a hét végén a médiából hallottuk, hogy bezárják a
magyarországi ElektroPont üzleteket. Bementem személyesen ismét, de
már csak a kipakolt üzletet találtam, zárt ajtókkal. bash.gif
Mi ilyen esetben a teendő?

Mozigépész
Attól, hogy több helyre beírod a problémádat, nem kapsz előbb választ!
béker
No igen, ezt tudom én is. Regisztrációkor figyelmetlen voltam, és a számítástechnikai eszközök fórumhoz írtam a problémám. Azért, mert ott is megszűnt üzlet volt feltüntetve. De csak ez az egyetlen tévedésem volt. A többi levelet nem erre a fórumra írtam, hanem a Fogyasztóvédelmi Hatóságnak.
Mozigépész
Választ igazából azért nem kapsz, mert te a bolttal illetve megszűnés esetén ha van jogutódja azzal állsz szerződésbe. (ilyen nagyon ritkán van)
Viszont a garanciajegyen található szervizbe viheted a terméket függetlenül, hogy a cég megszűnt, viszont csere esetén problémás a dolog.
A te esetedben viszont leadott termékről beszélünk, amit vissza kellene kapnod. Kérdés, hol a termék? Szervizben vagy a bezárt boltba. Ha a szervizbe ezt megkérdezheted (már ha tudod) a szervizben. Ellenkező esetben csak jogi úton tudod visszaszerezni a terméket, vagy annak az árat, ha van miből!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.