Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Mobil Akkumulátor
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
b-la
Tisztelt Fogyasztóvédelem!

4 hete vásároltam egy Nokia 6300 készüléket. Megfelelően töltöttem fel az első 3 alkalommal, ahogyan korábban is a többi mobilomat.
A telefon beszélgetés nélkül 1,5, beszélgetéssel 1 nap alatt lemerül.
A Nokia szakszervízben softverfrissitést javasoltak, ahol ez meg is történt a garanciajegyre. Azt mondták ha ez nem segít a Bp-i központba küldik a telefont, ami 1-2-3 hét is lehet. Akkumulátorcsere biztosan nem megoldható garanciára-mondták. Egy 1 hónapos telefonnál, ha a szakszervíz is elismeri a készülék hibáját miért nem lehet cserélni készüléket vagy akkumulátort? Mi a teendő ilyenkor?
Válaszukat köszönöm!
Captain Crash
Amennyiben új készüléket vásároltál bruttó 10 e Ft feletti vételárat meghaladó értékben, úgy a 151/2003-as Korm. rendelet értelmében kötelező jótállás hatálya alá tartozó termékről beszélünk. Illetve az ügyintézést a 49/2003-as GKM. rendelet szerint kell lebonyolítani. Az ügyintézés egyik lételeme a jegyzőkönyv, melyet a kötelezett köteles kiállítani a fogyasztói kifogásról.

Ezen jogszabályok mellett kérlek hozd a kötelezett tudomására azt is, hogy a jótállás nem a termék valamely részére, hanem annak egészére vonatkozik és a jótállási kötelezettség teljesítése alól a jogszabályi követelmények betartása mellett, a mentesülés szabályai szerint vonhatja ki magát. A törvényi vélelem ilyen fogyasztói szerződés esetében az, hogy a hiba már a szerződéskötés pillanatában jelen volt a termékben. Ezen törvényi vélelem megdöntése után mentesülhet a kötelezett a kötelezettségének teljesítése alól.
asdf
Szerintem kapcsold ki a 3g-t, hasznald csak gsm-ben a dual mode helyett es josag lesz (mar amennyire a 6300-nal josag tud lenni, eleve karcsu az akksija). Mekkora hulyeseget beszelek, a 6300 nem tudja a 3g-t, nincs mit kikapcsolni biggrin.gif

Es hulyeseget mondtak, ha rarakjak a kutyujukre a kozpontiban az akksit, es az azt mondja, hogy az akksi rossz, akkor kicserelik. Emiatt is, na meg mar csak amiatt is, mert valoban kotelezo igy tenniuk.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.