Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Segítség!
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
Loki22
Jó estét!

A kérdésem a következő:

Pénteken egy műszaki webáruházban beraktam a "kosárba" az árut és kitöltötte az adatokat. Ezt követően kaptam tőlük egy megerősítő e-mailt amiben leírták hogy mit rendeltem az adataimat és mennyiért.
Az egyik kérdésem az ,hogy ez a megerősítés akkor ajánlattételnek minősül vagy nem ?

A másik az hogy , ha ki van írva hogy az árak tájékoztató jellegűek akkor mennyiben térhetnek el tőle ha meg akarják változtatni(ha egyáltalán megváltoztathatják a válasz e-mail után).
Ugyanis rendeltem valamit amit e-mailben megerősítettek ,de nem akarják teljesíteni mondván hogy rossz ár volt kirakva az adott termékre.

Ezzel már csak azért sem értek egyet mert ki van írva a honlapjukra hogy naponta többször is frissítik az árlistát és ez a szerintük rossz ár 3 napon keresztül fent volt a honlapjukon és én ez alapján rendeltem meg az árut.

Valamint az van az üzleti szabályzatukban hogy a megrendelést bármikor visszavonhatják.De kérdem én hogyha megrendelek valamit és válasz e-mailt is küldenek valamint ki van írva hogya a termékek mindegyikéből van raktáron nekik és 1 nap alatt teljesíthetik akkor valóban visszavonhatják??

Előre is köszönöm.
Captain Crash
A megerősítő e-mailt követően a szerződést megkötöttnek kell tekinteni, tehát a szerződés létrejött, méghozzá olyan feltételekkel, melyeket a weboldalukon kínáltak, se drágábban, se olcsóbban nem adhatják el a szerződés tárgyát. Mindkét szerződő felet köti a szerződés, egyoldalú módosításra nincs lehetőség. Amit tehetsz az az, hogy újabb határidőt megjelölve, felszólítod őket a szerződésszerű teljesítésre, ha akkor sem teljesítenek, akkor érdekmúlásra hivatkozva elállhatsz a szerződéstől.
Loki22
Köszönöm a választ, de akkor semmilyen úton nem kényszeríthető ki ,hogy eladják nekem a terméket amire én számítottam és meg is rendeltem és így lemaradtam más akciókról tudván hogy a leírásoknak megfelelően megérkezik az adott termék?

Fontos hogy huzamosabb ideig fent folt a honlapjukon az ár úgy hogy ki van írva hogy naponta többször is frissítik tehát hanyagok voltak, amit nekik kéne megfizetniük?
Esetemben is számítógép vásárlásról van szó mint ahogy itt az oldalon olvasgattam(pár emberrel kapcsolatban) de esetemben nem 1 ftért tehát irreális áron árulták a dolgot hanem olyan árért(több tízezer forint ami lehetne a tényleges értéke a számítógépnek) ami számomra reálisnak tűnhet hiszen én nem vagyok köteles tisztában lenni a száítógép áraknak.

Esetemben az volt a cél ,hogy minél olcsóbban gépet vegyek ők az oldalukon garantálják hogy az adott termék árát rendszeresen frissítik valamint az adott termék mindig található a boltjukban és 1 napon belül át tudom venni., valamint az egész honlapjukon reklámozzák hogy milyen könnyű náluk webshopba vásárolni. Ezekről persze lementett screenshot is készült.

Ezek után ,hogy visszaigazoltak és ott is leírták az árakat netto-brutto nem kéne teljesíteniük ??
Valamint úgy olvastam egy jogi tanulmányban hogyha az árat elszámolják mondjuk a feléért adják mint amennyiért akarták volna mert valami számolási hiba történt akkor ezért ők a felelősek.
Loki22
+ Akkor ezekszerint meg kéne inkább állapodnom velük nem ?
Hisz karácsony előtt nem tenne nekik jót a negatív kritika.Csak az baj hogy ezzel nekem tényleg nagy (vagyoni+nem vagyoni) kárt okoztak.
Captain Crash
Jelenleg kötelezetti késedelemről beszélünk, aminek objektív jogkövetkezménye lehet a teljesítés követelése, illetve az elállás, szubjektív jogkövetkezménye pedig a késedelmi kamat és a kártérítés. Szubjektív jogkövetkezmény(ek) esetén vizsgálni kell az úgynevezett felróhatóságot, objektív jogkövetkezmények esetén ilyen nincs. A kötelezett mindaddig késedelemben van, ameddig nem teljesít szerződésszerűen, kivéve ha a jogosult a teljesítésre halasztást adott, azaz póthatáridőt jelölt ki. Kártérítést a kártérítés szabályai szerint követelheted a kötelezettől.

Meglátásom szerint érdemesebb lenne póthatáridőt kijelölni a teljesítésre és aztán elállnod a szerződéstől, ill. a 2008. évi XLVII. törvény 6.§-ára hivatkozva a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordulnod, mert jelen pillanatban a kötelezett valószínűsíthetően a fogyasztókkal szemben tisztességtelen piaci gyakorlatot is folytat. Ennek a megállapítására természetesen csak a körülmények figyelembe vételével a Hatóság képes.
Amennyiben a kártérítés mellett döntenél javaslom fordulj ügyvédhez mielőtt polgári perre viszed az ügyed!
Loki22
Akkor légyszíves írd már le nekem mikre tudok hivatkozni a problémámmal kapcsolatban.

Pl gazdasági v.h,fogyaszóvédelmif. és egyéb rendeletek,mert ha zeket leírnád lehet hogy békésen el tudnánk intézni a dolgot úgy hogy mindenkinek "megfeleljen"

köszönöm
Captain Crash
Egészen pontosan mit nem írtam le, amit hiányolsz?
biim
Szép napot mindenkinek!

Karácsonykor e-mail-ben tettem egy bejelentést a GVH-nál, hogy a METRÓ áruháznak a katalógus újság címlapján megjelent árut egyik Metró áruházban sem lehet kapni, de még nem is fog érkezni ezt kaptuk válasznak a telefonban.
Kérdésem az az lenne igazából, hogy ha teszek egy névvel címmel mindenféle adatommal ellátott panaszt, akkor miért kapok 3-4 hét múlva egy levelet, hogy ha igazán komolyan gondoltam az egészet, akkor tegyek egy hivatalos bejelentést, megfelelő nyomtatványon. Most ezekszerint Én most szórakoztam amikor elküldtem azt a bejelentést, vagy csak úgy vannak vele, hogy majd 1x csak befejezem, megunom ezt az egészet? Megteszem a hivatalos papíron a bejelentést, akkor még milyen papírt kell még kitöltenem, hogy egyszer megbüntessék az áruházat? Mert tellik, múlik az idő és senki nem fog emlékezni semmire.
De, ha már egyszer kaptam egy Ügyszámot és van egy Vizsgáló aki megkapta az ügyet, akkor miért nem lehet elinditani az ügyet egy levélből? A nevem és a címem nem változik meg, és még a panaszom sem fog megváltozni.
Szóval....?

Előre is köszönöm.

üdv biim
[font=Comic Sans Ms][size=2]
Captain Crash
GVH űrlapok

Kérlek válaszd ki a megfelelőt és töltsd ki! A többi kérdéseddel fordulj a GVH-hoz, hiszen annak megválaszolására ők hivatottak.
biim
(Captain Crash @ 2009.01.23, 09:47) *

GVH űrlapok

Kérlek válaszd ki a megfelelőt és töltsd ki! A többi kérdéseddel fordulj a GVH-hoz, hiszen annak megválaszolására ők hivatottak.

Oké!..ezért nem lesznek soha feljelentve a nagy multik. Ezt ők pontosan tudják, h ez ilyen macerás és 10 emberből 8 eláll a feljelentéstől már megérte nekik. clap2.gif Mire beér a második panasz már rég nem is tudják, h miről volt szó blink.gif .
Azért ki van ez találva mad.gif
Viszont az is érdekes, h az Én üzletemben nem tetszik valakinek valami és bejelntést tesz bár hol, már ugranak is a hivatalos szervek és már töltik is a csekket.
Gusztustalan egy ország ez az biztos, főleg a sorcerer.gif vezetők!
Tulajdon képpen még az Én anyám picsáját! clap2.gif
Mozigépész
(biim @ 2009.01.23, 12:56) *

GVH űrlapok

Oké!..ezért nem lesznek soha feljelentve a nagy multik. Ezt ők pontosan tudják, h ez ilyen macerás és 10 emberből 8 eláll a feljelentéstől már megérte nekik. clap2.gif Mire beér a második panasz már rég nem is tudják, h miről volt szó blink.gif .
Viszont az is érdekes, h az Én üzletemben nem tetszik valakinek valami és bejelntést tesz bár hol, már ugranak is a hivatalos szervek és már töltik is a csekket.
Igazából nem értem miért baj, ha ki kell töltened egy hivatalos űrlapot? Egy hivatalos ügynek mindig meg van a maga menete, egy bíróságra beadott kérvényt sem írhatsz csak "úgy" meg.
Ráadásul nem fogyasztóvédelmi téma az, hogy minek kitölteni egy űrlapot! (képzeld én megtettem, és kibírtam)
Captain Crash
biim: Ezért igazán kár volt idejönnöd, ez a viselkedés lehet nálatok elfogadott, nálunk nem. Ha majd kinőttél ebből, akkor várunk vissza szeretettel!
biim
(Mozigépész @ 2009.01.23, 18:52) *

(biim @ 2009.01.23, 12:56) *

GVH űrlapok

Igazából nem értem miért baj, ha ki kell töltened egy hivatalos űrlapot? Egy hivatalos ügynek mindig meg van a maga menete, egy bíróságra beadott kérvényt sem írhatsz csak "úgy" meg.
Ráadásul nem fogyasztóvédelmi téma az, hogy minek kitölteni egy űrlapot! (képzeld én megtettem, és kibírtam)

...elhiszed, h nem kevés adatot kért amikor bejelentettem? Minden adatot elkért és minden adatot PONZOSAN meg is datam.
Nem vagyok az a jelentgetős ember, de amikor irtam a GVH, akkor nagyon elszakadt a cérna, de mára már nem is érdekel. Tanulság: NEM KELL FIGYELEMBE VENNI EZEKET AZ ÁRUHÁZAKAT!
Elnézést, ha ilyen problémával ide írtam, de legalább ír ide valaki, van olyan topik amelyikbe legalább 1 éve nem írt senki, akkor viszont egy kis téma jól jön, nem? biggrin.gif
Nem is értem, h miért van ez a fórum kihalva. Biztos mindenki mindennel elégedett clap2.gif

Mozigépész
(biim @ 2009.01.26, 18:15) *

Nem is értem, h miért van ez a fórum kihalva. Biztos mindenki mindennel elégedett clap2.gif

Nem! A fórumon minden le van írva, csak olvasgatni kell!
biim
(Mozigépész @ 2009.01.26, 19:59) *

(biim @ 2009.01.26, 18:15) *

Nem! A fórumon minden le van írva, csak olvasgatni kell!

...olvasgatom, a 2006. 03. havi beírásokat. sad.gif
Tudod nem biztos, h nem írnának az emberek ide. Csak amikor puposkodás megy, h ezt ne írd meg azt nem szabad, meg mikor nőlsz már fel, meg ez nem az a topik stb.... akkor nem hiszem, h valakinek van még kedve ezek után beírni bár mit is. legalább is meggondolja, h írjon bár mit is.
Nem szemetelem tele ezt a tiszta topikot.
Köszi, h legalább Te meghallgattál, igyekszem nem írni többet ...valahogy csak kibirom blink.gif

üdv biim
Mozigépész
Általában minden problémára meg van a válasz, csak olvasgatni kell. Főoldalon csokorba gyűjtve a jogszabályok, stb... Ezért is írtam az olvasást!
Captain Crash
(biim @ 2009.01.26, 21:36) *

...olvasgatom, a 2006. 03. havi beírásokat. sad.gif
Tudod nem biztos, h nem írnának az emberek ide. Csak amikor puposkodás megy, h ezt ne írd meg azt nem szabad, meg mikor nőlsz már fel, meg ez nem az a topik stb.... akkor nem hiszem, h valakinek van még kedve ezek után beírni bár mit is. legalább is meggondolja, h írjon bár mit is.
Nem szemetelem tele ezt a tiszta topikot.
Köszi, h legalább Te meghallgattál, igyekszem nem írni többet ...valahogy csak kibirom blink.gif

üdv biim
Az olyan hozzászólok, akik hasonlóan vélekedtek mint te, valóban nem sokáig emelték a részvevők számát. Aki nem bírja, hogy a véleményével szemben mások is megfogalmazzák a sajátjukat, az nem is fog sokáig idejárni. Számomra nem fog hiányozni, ha te vagy bárki nem szól hozzá a fórum témáihoz, tehát felőlem azt csinálsz amit akarsz. A kérdésedre a választ megadtam, s ezentúl is meg fogom, de a kifakadásod viszont ne haragudj, de nem érdekel!
liza
Szia!
Egy élelmiszerboltban dolgozom. Az a tapasztalatom, hogy a fogyasztóvédelmisek (és még sok más ellenőrző szerv) túl gyakran jönnek hozzánk, és ha akarnak, találnak olyant, amiért lehet büntetni. Általában találnak (a Tescoban viszont sohasem!).
Ha viszont én fordulok hozzájuk, (pl. hogy az egy éves telefonom már kétszer volt szervízben, mert gyárilag hibás vagy a Vízmű Istent játszik)akkor leginkább szóba sem akarnak velem állni, vagy azt mondják, hogy az nem az ő hatáskörük.
Akkor igazából az a feladatuk, hogy a "nem túl bőkezű" boltosokat büntetgessék? Amit persze a dolgozók fizetnek ki a minimálbérükből...
Captain Crash
A hatóság jogkörén túl nem terjeszkedhet, szépen is néznénk ki. Alapvető, hogy polgári jogvitákba nem hozhat bármely fél részére kötelező érvényű döntést, hiszen erre egy jogállamban a bíróság hivatott. Általában a volt rendszerben ahhoz szokott emberek, akik szerint majd az állam mindent megold helyettük, ez úgy tűnik, hogy a hatóság semmit nem tesz, csak bírságol.

Mint említettem a hatóság jogkörét ugyebár leginkább a mindenkori kormány tudja megváltoztatni, de miután EU-ba léptünk, azért ez koránt sem megy úgy, ahogy azt egyes emberek elképzelik.

Amennyiben nem érzed jogosnak a bírságot, akkor lehetőséged van bíróságon megtámadni. De csak úgy mondom, hogy ha a kisebb boltokat ellenőrzik, akkor ők a nagyobbakra mutogatnak, ha a nagyokat, akkor ők a kicsikre, hogy bezzeg őket nem ellenőrzik. Az igazság az, hogy mindkettőt szokták, s igen, hiányosságok mindig vannak.
Stibi
Üdv!

Lehet, hogy láma kérdés, de azért felteszem.
Még 2007 júniusában vásároltam egy VGA kártyát 138000 ft-ért, 3 év garanciával.
Ezen a kártyán most januárban tönkrement a memória ami javithatatlan tehát a kártyát ugye cserélniük kell.
De ilyen kártya már nem kapható abban a boltban ahol vettem.Ilyenkor
ha másfajta kártyát ajánlanak fel, vagy pénzvisszafizetést, akkor azt a vásárláskor, tehát a garancialevélen
feltüntetett összegre vonatkozik,tehát 138000ft-ra vagy, a kártya mostani árára ami 98000 ft körül van.
Tehát a kérdésem, hogy az akkori 138000ft-os érteken jár-e a cserekártya, vagy a pénz, vagy a mostani 98000ft-os árat számolják ilyenkor.

Előre is köszönöm a választ.
Kenderice
(Stibi @ 2009.01.31, 13:08) *

Üdv!

Ezen a kártyán most januárban tönkrement a memória ami javithatatlan tehát a kártyát ugye cserélniük kell.
ha másfajta kártyát ajánlanak fel, vagy pénzvisszafizetést, akkor azt a vásárláskor, tehát a garancialevélen
feltüntetett összegre vonatkozik,tehát 138000ft-ra vagy, a kártya mostani árára ami 98000 ft körül van.
Tehát a kérdésem, hogy az akkori 138000ft-os érteken jár-e a cserekártya, vagy a pénz, vagy a mostani 98000ft-os árat számolják ilyenkor.

A vásárlás előtti állapotot kell helyreállítani, tehát kártya eladónak vissza, vételár neked vissza. Ezt a trükköt szinte mindíg megpróbálják eljátszani, velem is megtörtént egyszer. Más tipusú-tudású-márkájú kártyát nem vagy köteles elfogadni.
Stibi
(Kenderice @ 2009.01.31, 15:07) *

(Stibi @ 2009.01.31, 13:08) *

Üdv!

A vásárlás előtti állapotot kell helyreállítani, tehát kártya eladónak vissza, vételár neked vissza. Ezt a trükköt szinte mindíg megpróbálják eljátszani, velem is megtörtént egyszer. Más tipusú-tudású-márkájú kártyát nem vagy köteles elfogadni.

Tehát akkor a 138000Ft jár vissza. Köszönöm a választ!
Captain Crash
Ilyenkor a cél a szerződésszerű állapot visszaállítása, ez történhet kijavítással, vagy kicseréléssel is. Mindkét esetben az a cél, hogy azt kapd, amire szerződtél, egy hibátlan xy típusú terméket. Ha sem kicserélésre, sem kijavításra nincs jogod, vagy ha a kötelezett megfelelő határidőn belül nem tudta kijavítani, vagy ugyanolyan újra cserélni a terméket, akkor árleszállítást igényelhetsz, vagy elállhatsz a szerződéstől. Árleszállításnak egy használhatatlan terméknél nincs értelme, az elállás pedig olyan állapotot teremt, mintha a szerződést meg sem kötöttétek volna, és a már teljesített szolgáltatások visszajárnak. A kereskedő részéről teljesített szolgáltatás a termék, tehát neki az jár vissza, részedről a vételár a teljesített szolgáltatás, tehát részedre a vételár jár vissza.

Sokszor arra hivatkozik a kereskedő, hogy de a termék értéke csökkent közben, azonban nem vagy köteles a megfizetni a dolognak azt az értékcsökkenését, amelyet a rendeltetésszerű használattal okoztál. Vagyis a vételár az, ami visszajár, se több, se kevesebb.
Steve7007
Sziasztok!

Tanácsra lenne szükségem. Vásároltam egy Nokia mobiltelefont (memóriakártya nélkül)az interneten keresztül a GShome cégtől. Nem sokkal ezután keserűen tapasztaltam, hogy a telefon semmilyen memóriakártyát nem ismer fel. Visszavittem az eladó céghez, ahol az átvételi lapon kiemelt szövegszedéssel szerepelt, hogy a készülék nedvességgel való érintkezése esetén nem érvényes a garanciális javítás.
2-3 napon belül ígérték, hogy értesítenek a telefon javításáról, e helyett az én 3 héttel későbbi hívásomra úgy reagáltak, hogy még semmit sem tudnak mondani a készülékről, de másnap reggel visszahívnak. Ezt viszont csak 2 nap múltán tették meg, amikor is közölték, hogy a készülék alaplapját nedvesség érte, viszont csak azt a részét, amely a memóriakártyával kapcsolatos. Természetesen így nem érvényes a garancia.
Minden épeszű embernek az jön le, hogy a telefonhoz hozzá sem nyúltak, és egyből garanciavesztő eshetőségre hivatkoztak.
Ezt követően elvittem márkaszervizbe, ahol sajnálatomra nem tudtak segíteni, mivel csak Európában gyártott készülékeket vizsgálhatnak, ezt a telefont viszont Ázsiában gyártották.

A kérdésem, az lenne ,hogy mit tehetek? Biztosan érzem, hogy át akarnak vágni sad.gif

Előre is köszönöm!
Gina
Üdv!

Lenne egy kérdésem amire választ keresek és remélem itt kapok is. 2008 októberében vásároltam egy notebook-ot az egyik nagyobb cégnél. A gépet januárban (01. 05-én) visszavittem mert nem működött jól és el is küldték szervizbe majd 3 hétre rá visszakaptam, de pár nap használat után újra ki jött a hiba és így megint visszavittem (02. 05-én) a vevőszolgálathoz akik vettek fel jegyzőkönyvet ahol a notebook cseréjét kértem, mondták hogy visszaszólnak a jövőhét közepén mert majd a gyártócég ad választ a kérésünkre. A jegyzőkönyvben 3 munkanap állt a válaszadás határának hogy teljesítik e a kérést. Rákövetkezőhéten nem telefonáltak a hét közepéig (lejárt a 3 munkanap) így csütörtökön felhívtuk őket. Azt mondták hogy a gépet még ma küldték ki szervizbe (egy hétre rá hogy be vittem) akkor du még felhívtak a Bp-i központból és mondták h kiküldték gyorspostával és ne aggódjak mert ha nem cserélik ki majd levásárlóhatóm az árát és hogy majd értesít h mi lesz a jövőhét közepén. A héten szintén nem telefonáltak szerdán felhívtuk őket amikor is közölte a "kedves" hölgy hogy nem azért ül ott hogy egy ember termékével foglalkozón egész nap és majd a nap folyamán telefonál. Nem tette így másnap megint hívtuk őket és akkor 4-5 kapcsolás hívogatás után azt mondták hétfőn menjünk a gépért mert a szerviz nem talált problémát és így nem cserélik ki és nem is vásárolhatom le. Az lenne a kérdésem hogy ezek után van e jogom kérni hétfőn hogy levásárolhassam az árát a cégnél mert nem szórakozásból hordom vissza a gépet hanem tényleg hibásan működik és én így nem szeretném elhozni. Az meg szerintem nem tisztességes hogy nem értesítenek arról hogy cserélik vagy sem, ez lenne a vevőszolgálat hatása.
Előre is köszönöm a választ és a segítséget.
Mozigépész
(Steve7007 @ 2009.02.19, 19:57) *

Sziasztok!

Tanácsra lenne szükségem. Vásároltam egy Nokia mobiltelefont (memóriakártya nélkül)az interneten keresztül a GShome cégtől. Nem sokkal ezután keserűen tapasztaltam, hogy a telefon semmilyen memóriakártyát nem ismer fel. Visszavittem az eladó céghez, ahol az átvételi lapon kiemelt szövegszedéssel szerepelt, hogy a készülék nedvességgel való érintkezése esetén nem érvényes a garanciális javítás.
2-3 napon belül ígérték, hogy értesítenek a telefon javításáról, e helyett az én 3 héttel későbbi hívásomra úgy reagáltak, hogy még semmit sem tudnak mondani a készülékről, de másnap reggel visszahívnak. Ezt viszont csak 2 nap múltán tették meg, amikor is közölték, hogy a készülék alaplapját nedvesség érte, viszont csak azt a részét, amely a memóriakártyával kapcsolatos. Természetesen így nem érvényes a garancia.
Minden épeszű embernek az jön le, hogy a telefonhoz hozzá sem nyúltak, és egyből garanciavesztő eshetőségre hivatkoztak.
Ezt követően elvittem márkaszervizbe, ahol sajnálatomra nem tudtak segíteni, mivel csak Európában gyártott készülékeket vizsgálhatnak, ezt a telefont viszont Ázsiában gyártották.

A kérdésem, az lenne ,hogy mit tehetek? Biztosan érzem, hogy át akarnak vágni sad.gif

Előre is köszönöm!
Ez a szokásos dolog, tudják azt, hogy nem fogsz ezért pereskedni. Viszont garanciális idő alatt nekik kell bizonyítani a beázást, akkreditált laborral, ezt nekik kell fizetni, nem neked! Sajnos nehéz ügy lesz, sok ilyen van de ritka aki harcol az igazáért.
Mozigépész
(Gina @ 2009.02.21, 17:35) *

Üdv!

Lenne egy kérdésem amire választ keresek és remélem itt kapok is. 2008 októberében vásároltam egy notebook-ot az egyik nagyobb cégnél. A gépet januárban (01. 05-én) visszavittem mert nem működött jól és el is küldték szervizbe majd 3 hétre rá visszakaptam, de pár nap használat után újra ki jött a hiba és így megint visszavittem (02. 05-én) a vevőszolgálathoz akik vettek fel jegyzőkönyvet ahol a notebook cseréjét kértem, mondták hogy visszaszólnak a jövőhét közepén mert majd a gyártócég ad választ a kérésünkre. A jegyzőkönyvben 3 munkanap állt a válaszadás határának hogy teljesítik e a kérést. Rákövetkezőhéten nem telefonáltak a hét közepéig (lejárt a 3 munkanap) így csütörtökön felhívtuk őket. Azt mondták hogy a gépet még ma küldték ki szervizbe (egy hétre rá hogy be vittem) akkor du még felhívtak a Bp-i központból és mondták h kiküldték gyorspostával és ne aggódjak mert ha nem cserélik ki majd levásárlóhatóm az árát és hogy majd értesít h mi lesz a jövőhét közepén. A héten szintén nem telefonáltak szerdán felhívtuk őket amikor is közölte a "kedves" hölgy hogy nem azért ül ott hogy egy ember termékével foglalkozón egész nap és majd a nap folyamán telefonál. Nem tette így másnap megint hívtuk őket és akkor 4-5 kapcsolás hívogatás után azt mondták hétfőn menjünk a gépért mert a szerviz nem talált problémát és így nem cserélik ki és nem is vásárolhatom le. Az lenne a kérdésem hogy ezek után van e jogom kérni hétfőn hogy levásárolhassam az árát a cégnél mert nem szórakozásból hordom vissza a gépet hanem tényleg hibásan működik és én így nem szeretném elhozni. Az meg szerintem nem tisztességes hogy nem értesítenek arról hogy cserélik vagy sem, ez lenne a vevőszolgálat hatása.
Előre is köszönöm a választ és a segítséget.
Ez sem egyedi, erre is le lett írva mit kell tenni. Levásárlás nem létezik, vagy ugyan arra kell cserélni, vagy a vétel ár jár vissza.
Javítani annyiszor lehet ahányszor a hibát így el lehet hárítani. Viszont ha a javítás többször ugyanazon hibával történik, vagy nem tudják 30 nap után sem megjavítani a gépet, jelentős kellemetlenségre hivatkozhatsz, el állhatsz a szerződéstől, és a vétel ár jár vissza!
Maylow
Sziasztok! Szeretném segítségeteket kérni.
Először is bocsánat ha rossz helyen írom a levelem, de nem vagyok egy nagy fórum betyár.

Szóval bele is kezdenék.
Vásároltam egy objektívet egy fotó videó készülékeket, és elektromos berendezéseket forgalmazó boltban.
Használtam a rendeltetés módja szerint az objektívet amit 50ezer ft ért vettem. két hónap után furcsa hangosan kattogó hangokat hallatott a készülék, egyből vissza is vittem, oda ahol vásároltam felvették a jegyző könyvet és el küldték szervizbe. Javítás/csere volt a kérésem.
December 27.én vettem az objektívet, Február 18.án romlott el és vittem be a boltba. Megkérdeztem hogy kb mennyi idő mire kész lesz, mondták 2-3 hét. Mondtam rendben.
Meg kerestem őket két és fél hét múlva , mármint a szervizt hívtam fel, és mondták hogy még nincs kész, gondoltam okkés. Felhívtam őket rá két hétre , még mindig nem volt kész! Panaszkodtam nekik hogy ez így nekem tetszik hogy nem készül el időbe, és hogy van e lehetőség hogy kicseréljék újra, vagy hogy vissza kapjam az árát, azt mondták nincs rá lehetőség. Kérdeztem hogy kihez forduljak a panaszommal, mondták hogy az ügyfél szolgálathoz. Őket is felhívtam, elpanaszoltam gondom bajom, ők azt javasolták írjak levelet a vezetőségnek.Mondtam neki hogy rendben írni is fogok.
Írtam egy levelet a vezetőségnek. Alább olvasható!

Tisztelt xy.

Egy hónappal ezelőtt vagyis február 18. án leadtam egy meghibásodott Sigma Minolta 70-300 -as objektívet. Ott ahol vásároltam bevették és elküldték szervizebe, megkérdeztem hogy körülbelül a javítás mennyi időt vesz igénybe, mondták hogy 2-3 hetet, és hogy telefonon értesítenek.
Eltelt a 2-3 hét nem kaptam értesítést és felhívtam a szervizt, ekkor közölték hogy még nem készült el az objektív, de amint kész lesz sms-ben értesítenek. Ma megkerestem ismét a szervízt hogy érdeklődjek az objektívvel kapcsolatba, mivel lejárt a 30nap. Közölték hogy még nincs kész, várjak.
Megkérdeztem a szerviztestől hogy ha cserét szeretnék , vagyis hogy cseréljék ki a terméket egy újra, illetve hogy ha ez nem megoldható akkor a termék árát hogyan tudnám vissza kapni. Erre azt a választ kaptam hogy ilyenre nincs lehetőség, mert a termék meg lesz csinálva.

A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet 4.§ (2)

A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. PTK. 306. § (2)

Ezek után felhívtam a köszponti telefonszámukat, ahol érdeklődtem hogy jelen esetben mit tehetek, illetve , hogy megoldható e az hogy vissza szolgáltatom önöknek a terméket és az árát vissza kapom. Nem tudott tájokoztatást addni ezzel kapcsolatban mondta hogy forduljak önökhöz.

Tudomásom szerint : Ha sem kijavítani, sem kicserélni nem tudják megfelelő határidőn belül, jelentős kényelmetlenség nélkül, akkor el lehet állni a szerződéstől, vagy árleszállítást kérni. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak helye nincs. Elállás esetén a termék visszaszolgáltatásával visszajár a teljes kifizetett vételár, nem lehet levonni a rendeltetésszerű használat során bekövetkezett értékcsökkenésre semmit. A vételárat kell visszafizetni, nem lehet kötelezni a vevőt, hogy levásárolja.

Ezek információk tudatában szeretnék elállni a szerződéstől ( nem jelentéktelen a hiba mivel a fennálló hiba megakadályozza hogy használni tudjam a készüléket) és a visszaszolgáltatott termék árát vissza kérni.

Megértésüket köszönöm, és mielőbbi válaszukat és intézkedésüket várom.

Köszönettel : a nevem Budapest, 2009,03,19

Ez volt március 19.én egy hónapra a beadástól

Pár nap múlva kaptam egy levelet a vezetőségtől. Alább olvasható!

Tisztelt a nevem úr!

Köszönjük, hogy megosztotta velünk tapasztalatait, így lehetőségünk nyílik a korrekt tájékoztatás nyújtására.
Szíves elnézését kérjük, amiért a garanciális ügyintézés elhúzódásából adódóan kellemetlenséget okozunk Önnek.
Cégünk, az xy a termékeknek csak viszonteladója, a garanciális javításra és az esetleges csere jóváhagyására a gyártó hivatalos forgalmazója és márkaszervize a jogosult és kötelezett. Amennyiben a szakszerviz úgy ítéli meg, hogy a készülék javítható, megjavítják azt, ellenkező esetben kiállítanak a vásárló részére egy csereigazolást, melynek ellenében cégünk készséggel cseréli a terméket vagy visszatéríti a teljes vétalárat. A csereigazolás kiállításához azonban elengedhetetlen az eszköz bevizsgálása, mely minden esetben a beszállító privilégiuma.
Az azonnali cserét kizárólag akkor tudjuk biztosítani, ha a termék eredendően rossz, és ezt a vásárló három napon belül jelzi is a vásárlás helyszínén, jelen esetben azonban már nem erről van szó.
A fentiekkel kapcsolatosan számítunk szíves megértésére.
Amennyiben cégünkkel kapcsolatosan további észrevételt szeretne tenni, kérjük keressen elérhetőségeinken, készséggel állunk rendelkezésére.

Üdvözlettel

xy
értékesítési vezető

Gondoltam bele törődök a válaszba, és várok tovább. De Már nagyon unom a várakozást, mert jön a jó idő mennék fotózni és hát nem azért fizettem ki ennyi pénzt hogy náluk legyen és lusták legyenek időben megcsinálni. Ma április 1-van.

Kérdésem a következő lenne. Mit tudnék csinálni az ügyben hogy minél hamarabb vissza kerüljön hozzám az objektív, vagy hogy vissza kapjam az árát! Várjak még hogy hátha megcsinálják még ezen a héten, vagy keressem fel a fogyasztóvédelmiseket.
Kérem aki tud valami jó tanáccsal szolgálni ez ügyben írjon valami frappáns megoldást.

Köszönettel: Maylow
Kenderice
A válaszlevél, amit kaptál mellébeszélés. Mivel elálltál a szerződéstől már teljesen mindegy, hogy megcsinálják, avagy nem. Követeld a vételárat tőlük. Ha érdemben nem tesznek semmit, akkor vásárlók könyve illetve békéltető testület.
Mellesleg a szervíz és a kereskedő közötti kapcsolat téged hadd ne érdekeljen már, ez az ő dolguk.
Amíg nem fizetnek, addíg kamat is jár.
Mozigépész
Kenderice hozzászólását kijavítanám, nem figyelt oda! Természetesen elállhatsz a szerződéstől, de azt a főoldalon lévő (ITT) sablon alapján, hisz te a leveledbe mint lehetséges dolgot írtad meg. (ezt a bíróság sem fogadná el) A másik meg az, hogy neked semmi közöd a szervizzel, minden problémádat a bolttal kell intézned, tehát az elállásodat is nekik kell címezni, tértivevényesen elküldeni.
Maylow
Köszönöm szépen a segítséget! Ezt a hetet megvárom még hogy vége legyen, és hétfőn bemegyek a boltba, elpanaszolom gondom bajom , hogy még mindig nincs kész, és meg kérdezem hogy milyen lehetőségeim vannak, és hogy megtudnánk e oldani egy csere objektívet, vagy hogy vissza kapjam az árát, vagy hogy megoldható e hogy egy héten belül elkészüljön.
Aztán ha egyik lehetőség sem megoldható akkor panasz könyv, és viszem tovább az ügyet.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.