Velem még soha nem történt hasonló, de úgy látszik egyszer mindenkit utolér a multik profitéhsége, vagy nem is tudom minek nevezzem ezt az esetet.
A mai napon Pécsen, az Electro World Áruházban vásároltam egy Philips HD2415 típusú szendvicssütőt, 7.990 magyar forintért. A polcról leemelve látszott, hogy bontatlan a csomagolás, így hát nem gondoltam semmi rosszra. Kifizettem, a garanciát is érvényesítettem, minden gond nélkül. Kaposvár mellett lakom, hazaérve tapasztaltam, hogy semmiféle magyar használati utasítás, egyetlen magyar szó sincs a szendvicssütő dobozában. Ez már kezdett gyanús lenni, de mondom mindegy. Jobban megnézve jött csak az igazi meglepetés - biztos a multi így akart kedveskedni karácsony közeledtével - nem magyar szabványú volt a sütő vezetékének dugója, tehát nem a rendes kétágú, hanem háromágú, ami alighanem valamilyen más távoli ország szabványa, így az egész cucc gyakorlatilag abszolút használhatatlan.
Egyszerűen égbekiáltóan felháborító dolognak tartom, hogy erre nem lehet odafigyelni. Ha pedig direkt csinálta ezt az áruház, akkor még rosszabb a helyzet. A polcon ezen kívül még sok volt belőle, ezért gondolom nem egyedül jártam így. De annak talán még rosszabb, aki a szilveszteri vendégek érkezése előtt fél órával akar nekiállni majd szendvicset sütni...
Szóval nem gondoltam, hogy a mi "fejlett" kereskedelmi viszonyaink között ilyen megtörténhet. Persze rögtön felhívtam az áruházat, ahol mondták, hogy vigyem vissza, én mondtam, hogy Kaposvárról nem fogok azért lemenni Pécsre, szállítsanak ők ki egy szabvány, használható terméket a lakásomra. Közölték, hogy majd visszahívnak. Eddig még nem hívtak.
Néhány képet is csatolok, melyeket az új szerzeményről készítettem...
Szóval csak jó tanácsként mondanám, hogy minden ki kell bontani, legkésőbb a pénztárnál, vagy a garancia érvényesítésekor. Ezután én is így cselekszem.
Egyébként mit lehet tenni, ha az áruház nem lesz partner?