Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Osztrákia
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
BubbleBoy
Üdv Mindenkinek!

Az én esetem annyiben talán rendkívüli, hogy a vásárlás nem itthon történt. Talán azért valami segítséget kaphatok itt is, ha mást nem, legaláb annyit, hova lehet ilyen esetekben fordulni.
Történt, hogy ajándékba kaptam egy Nikon digitális fényképezőgépet, amit Ausztriában vásároltak a Hartlauer áruházban. A gépre 3 év garancia van, de pár hónap használat után bemondta az unalmast.
A gép bizonyos idő után automatikusan kikapcsol, és az egyik ilyen alkalom után mikor újra bekapcsoltam, kiírta hogy System Error, és ennyi. Nem tudtam fényképezni. Próbáltam többször ki-és bekapcsolni, de ugyanaz volt az eredmény. Ez nyaraláskor volt. Mikor hazaértem, rá 5 napra, kicsomagoltam a gépet, és újra működött. nem tudtam mi a hiba, ezért nem foglalkoztam vele, és használtam tovább a gépet. Majd egy esküvőn is fényképeztem, minden gond nélkül. Aztán egyik pillanatban újra előjött ugyanaz a hiba. Azóta nem tudtam bekapcsolni. Ekkor figyeltem fel rá, hogy első alkalomal is akkor történt meg az eset, miután használtam a zoom-ot.
A gépet visszavittük a boltba, garancapapírokkal, mindennel együtt. átvették, majd két hét múlva közölték, megvizsgáltatták a gépet, és ez nem gyári hiba, biztos ledobtam, hozzávágtam valamihez a fémházass gépet, úgyhogy a javítás 90 euro. Ha nem akarom megjavíttatni, akkor a bevizsgálásért fizessek 20 eurot.

Kérdésem tehát az lenne, jogos-e a javítási költség. Én rendeltetésszerűen használtam, nem adtam senkinek se kölcsön, nem esett le, és nem is ütöttem semmihez. Valamint jogos-e az az eljárás, hogy a garanciális gépet ha nem javíttatom meg, akkor a bevizsgálásért nekem kell fizetni. ( ezt természetesen ezt nem közölték előre)
Hova lehet fordulni, mit lehet tenni? (azon kívül, hogy mégegyszer ilyen hibát nem követek el, hogy műszaki cikket vásárol a család külföldön)

Segítséget megköszönve: BB
FVF
Ezek a kérdések egyelőre még eléggé problémásak. A határokon (EU határain) átívelő fogyasztói reklamációkat koordináló szervek csak 2005 elején állnak majd fel sajnos.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.