Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Pannon Gsm Csekkes Befizetés Pluszköltség
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
vizoo
Sziasztok!

Előre is elnézést, ha erről van/volt máshol szó. A kérdésem a következő.

Édesapám megkapta az aktuális telefonszámláját, amin egy ilyen kedves tétel szerepelt: "postai úton történő számlabefizetés díja 120 Ft"

Emlékeimre hagyatkozva kicsit rákerestem a dologra. Jól emlékeztem. 2008-ban volt ilyen cirkusz a UPC-vel, majd az INVITEL-lel és a PANNON-nal is. A kérdésem az lenne, hogy mi lett a vége ezeknek az ügyeknek? Erről sajnos nem találtam infót, csak egy-két 2008. augusztusi cikket, miszerint az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület szerint jogtalanul kéri ezt az összeget a Pannon, a PANNON szerint meg teljesen jogosan.

Előre is köszönöm a válaszokat.
L_Matyi
Nem emlékszem, hogy elmarasztalt volna emiatt bárkit is a fogyasztóvédelem, hacsak amiatt nem, hogy nem volt megfelelő a tájékoztatás. Hol találtad az OFE cikkét/véleményét? (Lusta vagyok keresgélni. bangin.gif )
Felhívták rá a figyelmeteket? Ott volt esetleg valamelyik korábbi számla hátoldalán? Habár sajnos ezt a "kifüggesztjük a faliújságra" hülyeséget is elfogadja a bíróság, pedig teljesen abszurd, hogy havonta bemenjek az összes olyan szolgáltatóhoz faliújságot böngészni, akivel kapcsolatban vagyok.
L_Matyi
A Porfolio.hu cikke szerint lehet fizettetni érte, ha megfelelően vezeti be:
(Portfolio.hu @ 2009.01.08, 21:05) *
A társaság a reklámban azt közölte, hogy csekkes fizetés esetén a fogyasztónak a szórólapon feltüntetett árhoz képest további 200 Ft-ot kell havonta fizetnie. Ennek a jogszerű érvényesítéséhez azonban a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően (így a Nemzeti Hírközlési Hatóságnak történő bejelentést teljesítve) kellett volna módosítania az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF), amely nem történt meg.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.