Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!
2008. március 10.-én az interneten keresztül vásároltam egy Nokia 6151 mobiltelefont, melyhez nem kaptam jótállási jegyet, azaz amikor átvettem a telót a futártól egy adásvételi szerződést nyomot a kezembe.
Ezen az adásvételin eladó, vevő, a teló típusa, ára, imei száma ill. jótállási feltételek voltak leírva mindez pár sorban egy A/4-es oldalon. A jótállási címszó alatt szószerint ez állt: A mobiltelefon készülékre csak származási garancia vonatkozik, meghibásodásra 6 hónap szervizgaranciát (jótállást) vállalunk.
Nem igazán értem, hogy ez most jótállási jegy, számla és egyben adás-vételi is lenne???
Tudom buta voltam, hogy ezen akkor nem gondolkoztam el... bangin.gif
Amikor átvettem a telót, akkor ki lett rajta minden próbálva, kivétel az MMS küldése ill. fogadása. A hétvégén sajni kiderült, hogy nem működik ez a funkciója. Visszavittem hát az üzletbe, ahonnan rendeltem!
Előtte még telefonáltam Nekik, hogy igaz, lejárt a 6 hónap, de úgy gondolom, hogy a jogos 1 évbe még simán beleférek... "Szerencsémre" bevállalták... Elvittem, 1 napig állítólag szoftvert frissítettek rajta. Másnap mikor érte mentem, sajni még mindig nem működött az MMS funkció... SŐT! Még a gyárilag rajta lévő hangok, háttérképek, ábrák stb. is törlődtek. Ezek után az eladónő csak hümögött, hogy Ő nem érti és nem tudja mit csináljak vele, talán vigyem el egy Nokia szervizbe. Még aznap el is vittem egy általam már bevált Nokia szervizbe, ahol az eladó srác azzal kezdte, hogy megpróbál segíteni, de előre szól, hogy nem vállal erre garanciát, mivel ez németből behozott teló és lehet, hogy azért nem tudja az MMS-t, mert hardver hibás, ill. már Ő előtte más is belenyúlt a telefonba. Hát sajni igaza lett... Szoftver frissítést próbált rajta csinálni, de sajni sikertelenül! ermm.gif
Azt mondta, hogy szerinte az a cég, ahol vettem ill. ahol szervizelés cím szó alatt állítólag szoftver frissítést csináltak rajta, ott csak megformázták a telót, mert nekik sem sikerült a szoftver frissítés, mivel hardver hibás a telefon. Szerinte vigyem vissza a telót, mert most ott tartunk, hogy már be sem lehet kapcsolni. crybaby.gif

Nem tudom, hogy mi tévő legyek, ebben kérném a segítségeteket!

És hát egyáltalán mit jelent az, hogy származási garancia??? ohmy.gif

Remélem tudtok segíteni! Előre is nagyon-nagyon köszönöm! shifty.gif