Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Lakópark Műszaki átadás
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Építőipar
Rapesz
Sziasztok!
Új építésű lakóparkban vásároltunk lakást, amely lassan az átadáshoz érkezik.
Az előző épületben most folynak a műszaki átadások, amelyek során érdekes eset történt meg: a vevő által a műszaki átadásra meghívott műszaki ellenőrt a beruházó képviselője nem engedte be az átadásra. A vevőt kvázi megfélemlítették, azzal sokkolták, hogy ha nem veszi át a lakást, akkor ő lesz a legutolsó aki beköltözik stb. A lakás persze messze nem volt rendeltetésnek megfelelően használható, hiszen nem volt gáz, tehát fűtés és melegvíz sem.
A szerződésben a sikeres műszaki átadás a kötbérmentesség egyik kitétele, tehát valószínűleg ezért folyt a színjáték.
A kérdés tehát az, kizárhatja-e a beruházó az általam az én képviseletemre megbízott műszaki ellenőrömet azzal, hogy a terület még az övé, így azt enged be akit akar?
Köszi a választ!
Rapesz
Úgy látom mindenkin kifogott a válasz... sad.gif
Blade
Ő bárkit kizárhat, de te megteheted, hogy addíg nem veszed át, amíg a szakértőd nem látta.
Ezzel ők veszítenek többet, ugyanis kénytelenek lesznek kötbért fizetni.
Nekem is hasonló volt a helyzet, egy napon múlott, hogy nem kellett kötbért fizetnie az építtetőnek; viszont azt vihettem magammal az átvételre, akit akartam.
Azt javaslom, ha szívóznának, küldj nekik hivatalos levelet arról, hogy csak akkor vagy hajlanó átvenni, hogy ha az átvételnél a szakértőd is jelen lehet, és segédkezhet a hibalista összeállításában. És természetesen amíg ezt lehetővé nem teszik, nem tekinted teljesítettnek a szerződés átvételre vonatkozó részét, és így a szerződés szerinti kötbérre igényt tartasz.

Az építőipar az összes cég legalja, ezt bátran kijelenthetem. Hazudni fognak és félrevezetni, valamint megfélemlíteni ha hagyod. Viszont ha kiállsz a jogaidért - akár szájkarate bevetésével is - akkor nem fognak tudni átverni. zorro.gif
Rapesz
Köszönöm!
andras2_becenev
Kicsit offtopic kérdésem lenne:
ilyen szakértőt, aki veled együtt ellenőrzi a műszaki állapotot, honnan lehet hívni?

köszi

András
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.