Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Blokk Garancia
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
zolika73
Szép napot mindenkinek!
Tanácsot szeretnék kérni!
Dec. elején vásároltam a hatvani Tesco áruházban egy DVD lejátszót, amit karácsonyi ajándéknak szántam. A vevőszolgálaton közölték, hogy blokk garanciás a készülék (2év) és ez időn belül ha bármi baja van a készüléknek, hozzájuk kell visszajuttatni, amit kicserélnek, vagy le lehet vásárolni a vételár összegét. Hozzá kell tenni, hogy a garancia levél, amit lepecsételtek, nem magyar nyelvű volt! Kb. 1 hét múlva otthon kibontottam, hogy ellenőrizzem a működését, és észrevettem, hogy csörög a készülékben valami. Én egy elektronikai cégénél dolgozom, minőségbiztosítási részen, és ezért tudom, hogy egy "kóbor" csavar akár életveszélyes is lehet! Azonnal vissza is vittem az áruházba a készüléket, ahol viszont közölték, hogy nem cserélik ki, illetve le sem vásárolhatom a vételárat. Ki is próbálták, de a készülék működött. Igaz a csörgést ők is hallották. Egy papírra írtak egy Bp-i szervíz címet, hogy oda vigyem a készüléket! Én ebbe nem egyeztem bele, ezért elvállalták, hogy ők intézik a szervizelést. Erről jegyzőkönyv is készült kb. dec. 10-12 környékén, és azóta semmi hír a készülékről. Kénytelen voltam Karácsonyra egy másikat vásárolni.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetekben mi az eljárás? Mit tudok tenni?
A válaszokat előre is köszönöm!
Mozigépész
Számos helyen le van írva, ezért kár volt nyitni új topikot.
Beleírni a vásárlók könyvébe a problémád, miszerint 15 napra nem törekedtek a javítás során, így te elállsz a vásárlástól, és a teljes vételárat kéred vissza. Ha helyben erre nem válaszolnak megfelelően, úgy a beírásra 30 napjuk van válaszolni.
zolika73
Köszi szépen!
Igen, utólag megtaláltam az önvédelmi kézikönyvet.
Nagyon siettem az írással és csak utólag böngésztem rendesen az oldalt.
Még egyszer köszi!
Captain Crash
Blokk garancia nem létezik, nincs. Két lehetőség van:

A termék a kötelező jótállásról szóló 151/2003-as Korm. rendelet mellékletében taxatíven felsorolt termék közé sorolható, s ez esetben a rendelet alapján kötelező jótállás hatálya alá tartozik.Ilyen esetben jótállási jegyet kérés nélkül rendesen kitöltve kell a kötelezettnek a jogosult részére átnyújtania.

A termék nem tartozik az említett rendelet hatálya alá, ilyenkor jótállási nyilatkozatról beszélünk, melyet a fogyasztó kérésére - Ptk. 248. § (3) értelmében - írásban vagy más maradandó eszközzel rögzíteni kell, és a fogyasztó rendelkezésére kell bocsátani.

Egyéb esetekben szóban elhangzott nyilatkozat nehezen bizonyítható, könnyen letagadható. Amennyiben nem hajlandóak eleget tenni a jogszabályban foglalt kötelezettségeiknek, vásárlók könyvébe kell leírni a vállalásukat és azt, hogy ezt nem voltak hajlandóak a.) átnyújtani (kötelező jótállás hatálya alá tartozó termék esetében), ill. b.) irásba foglalni és rendelkezésre bocsájtani (egyéb termék esetében szóban vállalt jótálláskor).
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.