Az alábbi levelet a a Fogyasztóvédelmi Hatóság részére is elküldtem,van véleményetek,esetleg ujabb károsultak?
Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
Tisztelt Hatóság !
2010.09.10-én hajnali 1 órakor a VIII.ker József utca 43,45,47 ben mintegy 150 lakásra rászabadult a 400 volt elektromos feszültség.
Az állapot több órán át tartott pusztítva a konnektorba dugott műszaki berendezések százait. liftek,garázskapuk rendszereit leégetve tombolt az áram.
Csak a gondnok hozzáértésének volt köszönhető hogy nem égett le a ház.
Az ELMŰ szakemberei az éjszaka folyamán megállapították hogy 0 fázisú vezeték szakadás történt ,és elismerték a hibájukat szóban.
Ennek tudatában vártuk a kárfelmérőket,kiknek érkezéséről az ELMŰ HÁLÓZAT KFT egy levélben értesítést küldött.
Két dolgozó meg is jelent a ház pár lakásában jegyzőkönyv is készült melyet a lakóknak nem adtak át erre egy későbbi időpontra hivatkoztak.
A hidegzuhany akkor jött mikor múlt hétfőn mindenki értesítést kapott hogy az ELMŰ nem felelős a károkért, mivel azt kábel rongálás következtében történt.
A levélben az áll hogy a 45. szám alatti trafóházban kábel lopás miatt történt a túlfeszültség.
És erről rendőrségi feljelentést tettek,beszéltem a rendőrség gazdasági csoport vezetőjével aki azt tanácsolta hogy a 150 lakó helyett az ELMŰ feljelentéséhez csatlakozzunk. Megkerestem az ELMŰ-T az első zuhany itt jön hogy a jogi csoporthoz irányítottak ott kérelmezhetem a feljelentéshez való csatlakozást.
A gyanú tovább nőt mikor a rendőrkapitányságon kiderült hogy nincs is feljelentés,ezek után a ház gondnokával körbejártuk a trafóházat ,újabb meglepi hogy szándékos behatolásnak nyoma sincs.
Vissza a rendőrségre ahol azt a tanácsot kaptuk hogy itt az ELMŰ a hazug mert itt szándékos károkozásnak nyoma sincs igy tegyünk feljelentést csalás gyanújával az ELMŰ ellen. Konklúzió:ha egy multi a hatalma birtokában ilyen mérvű hazugságra vetemedik hogy kártérítési felelőssége alól hazugsággal kíván kibújni,milyen világban élünk?
A kár több mint 1000 db műszaki berendezés ami az utcák környékén minden nap szaporodik Mi történhetett volna ha csak egy lakásban tovább terjed a tűz,az épületek a nagyfeszültség alatt szétrobbantak volna?
Mennyi halott lett volna?
Miért nem oldanak a biztosítékok.
Milyen anyagból épült négy éve az épület hogy órákon keresztül pusztít a nagyfeszültség.
Milyen hatommal bír egy szolgáltató multi hogy 100 milliós anyagi felelőssége alól bártan próbál kibújni?
No, reggel minek után közöltem az előadóval hogy szakértő megállapítása szerint semmi külső behatolási nyom nem látható a trafó házon,a válasz szemrebbenés nélkül jött,- igen mert a réz tolvajoknak kulcsuk volt a trafóházhoz !!!!!! Mindezt így fejből egyből rávágva.
Azután közöltem az elő adóval hogy a rendőrségen semmi nyoma sincs hogy bármi feljelentést tettek volna ,kissé zavarba jött hogy a rendőrségen jártam,de a hazugság folyamatos volt.
Aztán közöltem vele hogy a mai napon esetleg tiszteletét teszi Dr Szanyi Tibor képviselő úr, és azután fog érdeklődni hogy milyen intézkedéseket tettek a több száz veszélyes hulladéknak számító leégett berendezések megsemmisítésére ?
Na ez volt az a pont ami kiverte a biztosítékot,és beindult a telefonálás.
Néhány perc múlva kitört az őszinteség, kiderült hogy a kábellopás és a rendőrségi feljelentés még májusban volt,és a szeptemberi vezeték szakadást erre datálták.
Tisztelt Hatóság!
A fentiek ismeretében kérem állásfoglalásukat,és intézkedésüket a kártérítési felelősség megállapítását,és intézkedésüket ,tekintettel arra hogy a trafóházak az ELMŰ által is ismerve gyakorlatilag egy piszkavassal is kinyithatók,és ott pár kiló réz ellopásával emberéleteket is veszélyeztető tűzek is keletkezhetnek.
A téma a neten is megjelent.
http://www.stop.hu/articles/article.php?id=764022Az elsö reakció a ház felháborodására a Kuruc infón jelent meg .