Segítségetek szeretném kérni, történt ugyanis, hogy hosszabb időre Új Zélandra jöttünk, előtte bementem a BBankba kérni egy bankkártyát, hogy ne hozzam a pénzt a zsebembe, elmúlt már az az idő( de kár).Elmondtam nekik hogy HOVA JÖVÖK, azt mondták, hogy egy visa kártyát ha kérek azzal a világon bárhol tudok fizetni,kértem , kaptam , fizettem érte,bevittem a bankba a pénzt, utaztam, már Hong Kongban nem tudtam vele fizetni, de volt a férjem kártyáján pénz azt is Mo. on adták az simán müködött , de még nem gondoltunk semmi rosszra, talan a duty free az oka.Itt kint sehol nem tudtam vele fizetni, bementem egy bankba, ahol azt mondták , hogy ez a kártya csak arra jó, hogy automatából pénzt vegyek fel vele.Az automata kíírta, hogy mennyi pénz van rajta,a következő pénzfelvételnél vettem észre, hogy a felvett összeg pontosan 30% a hiányzik, vagyis ennyi a kezelési költség.Ez mindig igy történik ahányszor pénzt veszek fel. Felhívtam a bankot a 3-dik ügyintéző közölte, hogy zárolva van a kártya egy gyanus tranzakcio miatt, feloldották ,elmondtam hogy itteni bank szerint igy sem fogom tudni használni, de szerintük müködik.Másnap kipróbáltam, nem müködött.Megint telefonáltam, 30 perc gyözködés után az ügyintéző közölte, hogy az egyetlen dolog amit tehet , hogy felveszi a panaszom, 15 nap mulva kapok rá választ, szerinte az a gond ,hogy nem jól használom, mert ez debit kártya és én credit modban probálom használni ezért nem megy.Jan 26-án kaptam választ a panaszomra, szerintuk nem jól használom.Megpróbáltam debit modban használni, de az Új-z-i kereskedők szerint a külföldön kiadott kártyát csak credit módban használhatják.Írtam panaszlevelet a banknak, vmint kértem, hogy találjanak megoldást, hogy ne ússzon el a pénzem 30%-a, nevezzék meg azokat az iratokat amivel szerintük bizonyitani tudom, hogy ez nem az én hibám.Jött a válasz, hogy nem kaphatok kártérítést, mivel nem az ő hibájuk, hogy a kereskedőnél csak creditben ütemel a terminál,igy az ő termináljuk utasítja vissza.
Hová fordulhatok?Annyi történt, hogy kb minden 3dik helyen elfogadják,credit modban,nem értem , olyan kártyát kértem amit Új-z-on tudok használni, miért nem téritik meg a koltsegeket?Mondhatták volna, hogy nem tudnak ilyen kártyát adni.mit tegyek?