Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Futópad
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
sasasa
Üdv,

Egy kérdésre szeretnék választ kapni, előtte röviden a történet.
2008 februárban vásároltam a Decathlonban egy futópadot 170.000 Ft-ért, amelyet 2008 december 17.-én vittem vissza (most már tudom, hogy nem is nekem kellett volna a szállításáról gondoskodni, megjegyzem 90 kg a cucc biggrin.gif ).
Visszavittem, meg is állapították azonnal, hogy a futófelület el van törve és elmondták, hogy sajnos karácsonyig nem lesz kész. Ma, február 5.-én, 50 nap elteltével:
- visszakérhetem a termék árát?
vagy
- levásárlást kérhetek? (nadrág, cipő, kabát, stb.)

Természetesen a lóvét szeretném nagyon, de már a levásárlást is elfogadnám. Egy biztos, ezt a futópadot, amelyiknek a fő alkatrészét 50 nap kevés beszerezni, nem szeretném visszakapni!

Köszönettel
Kenderice
A fórum fele ilyen kérdésekkel van tele. Először olvasni, aztán kérdezni.
Tessék:
RÉSZLET A FOGY.VÉDELMI TÖRVÉNYBŐL
sasasa
(Kenderice @ 2009.02.05, 11:47) *

A fórum fele ilyen kérdésekkel van tele. Először olvasni, aztán kérdezni.
Tessék:
RÉSZLET A FOGY.VÉDELMI TÖRVÉNYBŐL

sasasa
Elolvastam, ezért is derült ki számomra, hogy nem kellett volna nekem visszacipelnem a futópadot, azonban számomra nem egyértelmű, hogy ha kérem, akkor vissza kell adniuk a vételárat, vagy sem!

Kérlek..
Kenderice
(sasasa @ 2009.02.05, 15:33) *

Elolvastam, ezért is derült ki számomra, hogy nem kellett volna nekem visszacipelnem a futópadot, azonban számomra nem egyértelmű, hogy ha kérem, akkor vissza kell adniuk a vételárat, vagy sem!

Kérlek..

Jelentős kényelmetlenségre hivatkozva (hosszú, kilátástalan javítás) cserét lehet kérni, vagy el lehet állni a szerződéstől. Vagy írsz egy tértivevényes levelet a cégnek, vagy az üzletben beírod a vásárlók könyvébe. 30 napon belül válaszolniuk kell. Cserálni csak ugyanolyan termékre lehet.
A kereskedőnek joga eldönteni, hogy cserél vagy a pénzedet fizeti vissza. Csere esetén a garancia újraindul.
Ha elsőre elfogadják az elállást, a vételárat kötelesek visszafizetni. Ha kekeckednek, akkor magasabb szintre kell vinni az ügyet, békéltető testület, végső esetben bíróság.
Fontos! Ha elálltál a szerződéstől és időközben kijavítva visszaadnák a terméket, ne fogadd el. Hivatkozz az elállás dátumára. Levásárlás a te döntésed, arra nem kényszeríthetnek.
sasasa
Köszönöm, tegnap este el is rendeződött az ügy. Pár percig megpróbált meggyőzni, hogy vigyem haza az "ÉN" futópadomat, aztán a "rendben, akkor szeretném kérni a vásárlók könyvét" mondat, megoldott mindent, 100%-ban visszakaptam a vételárat.
Még egy kicsit meg is sajnáltam....
Kedves Kenderice, köszönöm Neked!
Üdv,
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.