Rohanok a munkából cseng a vezetékes telefon , felveszem és már mondja 100 000 Ft értékű utazási utalvány vagy műszaki cikk, telefonos sorsoláson én nyertem meg. Na hát ilyen még nem volt és nem is lesz többet ,érdeklődöm ,de csak mondja, hogy a férj és személyi igazolvány az ajándék átvételéhez ,egy rövid tájékoztató és végül búcsúzáskor 3 napos wellness hétvégére szóló utalvány. Nem sok ez egy kicsit ?De hívjam a következő telefonszámot hivatkozzak rá és elmondja a teendőket. Egy eléggé alul iskolázott is megértette volna olyan aprólékosan elmondta újra a teendőt és kérdezni nem lehet ő beszél.Na miért ne adjak esélyt a szerencsének. Készülünk ,rendes ruha a nyeremény átvételére és mindennek megadtuk a módját, beállítunk a megadott helyre , fogadnak sokan, személyi eszükbe sem jut, elkéstünk, de nem eléggé mert 5 ember az összes szerencsés nyertes. A hosztesz hölgy leül velünk, és érdeklődik.Tudjuk ,hogy az előadás 1-1 1/2 óra , hogy miről szól megtudjuk ha kivárjuk. Na a férjem jópofa de rém ideges, keresi a kamerát és kérdi a hölgyet hol van ,ez a kész átverés show ? A hölgy felpattan ,keresi a szervezőt 5 emberből hamar megtalálja és elmondja, mi is,

amit akarunk. Na mi nem nyertünk ,ők sem felállunk és ki.
De honnan a telefonszám ,mikor sehol nincs feltüntetve ? Aztán ennyit a kezdődő hét végének.
A kiszolgáltatott világ, de ezek után ha vadidegen ajánl az én telefonomba akkor a jólneveltséget el kell felejtenie.
heszperia