Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
elektroworld
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
Dr.Kovács Zoltán
Tisztelt FVF.Szeptember 29.-én vásároltam a feleségemnek egy sony icd-b16 diktafont a budakalaszi elektro world áruházban.Ez digitális készülék ,a dobozán egyértelműen rajta van,hogy file-okban kezeli az adatokat és az eladó is megerősitette,hogy letölthetők az adatok számitógépre.A készülékhez NEM adtak magyar nyelvü tájékoztatót,a használatára pedig kb 5 nap mulva került sor.Időközben külföldön voltunk,majd megprobáltam letölteni az adatokat de nem volt mivel és hogyan.OKTOBER 16.ÁN visszamentem az áruházba azzal, hogy veszek egy drágább készüléket amibe szerettem volna beszámittatni ezt.Természetesen elutasitottak,hogy csak 3 napon belül van lehetőség árucserére. Ismeretem szerint magyarországon nem hozható forgalomba olyan külföldön gyártott termék melyhez a forgalmazó nem ad magyar nyelvü tájékozttatót.Igy az árúház jogsértöen járt el az eladásnál.Kérem segitsen mi a további teendőm?
FVF
Tényleg tilos így forgalomba hozni. Javaslom az ügyintézés végett megkeresni a Pest megyei fogyasztóvédelmi felügyelőséget, ők tudnak intézkedni az ügyben.

Elsősorban arról lehet szó, hogy nyomást gyakoroljanak a magyar nyelvű tájékoztató átadására, hiszen az áru átvétele már megtörtént, ezért a folyamatot visszafordítani nem lehet. A csere szintén nem jogos ilyen esetben, csak a kereskedő jóindulatára lehet számítani, az meg mint látjuk - nincsen.

A tanulság az maximálisan az, hogy vásárlás előtt maximális figyelemmel kell lenni minden körülményre, csak ezek után ejtsünk meg ekkora beruházást!!!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.