Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Internetes vásárlás
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
kopaszeb
Azt hiszem sikerült "bedőlnöm" a pixmania.com igéreteinek .... ohmy.gif Más fórumokon olvasott infók alapján választottam egy szkennert (CanoScan 3200F )amit meg is rendeltem az emlitett link linken. Az árut természetesen előre kellett fizetnem a szállítást szintén természetesen külső szállítóval( tőlük függetlennel)próbálja elvégeztetni. mad.gif Az említett terméket persze a megrendelést,fizetést követő több mint egy hét elteltével sem kaptam meg.... A megrendelés állásáról csak és csakis interneten lehet tájékozódni. Nincs lehetőség telefonálni és egyéb lehetőségekkel élni. Az érdeklődés ideje erősen le van korlátozva 13-17 között.
Kiváncsi vagyok, van-e még más akinek van pozitiv vagy negativ tapasztalata az említett link linkkel.
FVF
Elsőrendű tanács, hogy olyan helyen, ahol a vásárlás helyén (itt honlap) nincsenek megadva pontos elérhetőségek (mobiltelefonszám kevés), nem szabad vásárolni. A következő lépés az lehet, hogy interneten fel kell őket szólítani a hiány pótlására, mert ellenkező esetben feljelented őket a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség agilis Reklámfelügyeleti és E-kereskedelmi osztályán. Az eljárás nem sok jót ígér számukra, hiszen a címek elmaradása már komoly bírság, emellett feltételezi azt is, hogy a honlapnak nincsen engedélye - amely megköveteli a pontos adatok megadását. Meg kell tehát kérdezni a regisztrációs számukat, melyet a GKM EKH-tól kellett volna kapniuk.

Szerintem evvel felgyorsítható a folyamat, ha nem történik semmi, akkor tényleg a bejelentést javasolom.
Warhawk
(kopaszeb @ 2004 Oct 18, 07:05 PM)
Az említett terméket persze a megrendelést,fizetést követő több mint egy hét elteltével sem kaptam meg....

Nos, én is vásároltam a Pixmania-nál és türelmem fogytával (igért 4 munkanap helyett 8 elteltével sem kaptam meg a megrendelt terméknek) érdeklődtem, hogy Ők mit tudnak tenni a csomagommal kapcsolatban. Ezen a ponton erős elnézések és "megértések" közepetet közölték, hogy ők semmilyen felelősséget nem tudnak vállalni a csomagküldő szolgálat által bekövetkezett károkért (iletve késésért)... amit én kicsit furcsának tartok lévén én velük kötöttem szerződést azaz tőlük vásároltam, különösebben nem érdekel, hogy a termék amit kifizettem kinek a hibájából nem érkezett meg hozzám. Nem tudom ilyen esetben mit lehet csinálni, de az már biztos, hogy kétszer is meggondolom, hogy a jövőben bármikor vásároljak-e tőlük vagy ajánljam-e ezt a céget bárkinek is... mad.gif
Amúgy a csomagküldő szolgálat telefonszáma titkos... ami megint kicsit furcsa, bár sikerült megszereznem. Kiderült a megrendelt termék kb 7 napja németországban van és fogalmuk sincs mi van vele, mert nincs "hibakód" a nyilvántartási rendszerükben. Megigérték visszahívnak és kiderítik mi van a csomagommal. Most itt tartok és már igencsak bánom, hogy vásároltam... sad.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.