Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Vendéglátóipari helységek
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Élelmiszerek
FVF
Jó lenne és hasznos, ha itt egyedi esetekről (akár kisebb fórumokon belül) lehetne jó és rossz élményeinket megosztani vendéglátós helyekről. Elolvasva mindenki tudná, hova mehet, hova nem túl ajánlott. Akár többet érhet, mint a panaszkönyv!!!
oze
Nana! Csak aztán nehogy a Péterfalvi Attilánál kössön ki a dolog. rolleyes.gif
Egyébként én is hasznosnak tartanék ilyen listát, nem csak éttermekre. Mint a bankok a feketelistájukkal. biggrin.gif
udv: oze
FVF
Evvel nincs gond. A véleményét mindenki megírhatja. A mi vizsgálataink például az ombudsman véleménye és a fogyasztóvédelmi törvény alapján is közérdekűek. Ismerek egy oldalt, mely a Mátra idegenforgalmával foglalkozik, ott van egy fórum. Ide bárki megírhatja mindenféle véleményét campingek, szállások, éttermek szolgáltatási minőségével kapcsolatban.
Ez itt sem lenne gond.
xyz
Egyedi eset?
Hat velem eppen tegnap esett meg (2004.aprilis.15), hogy egy debreceni szorakozohelyen (Chicago) lejart szavatossagu sort arultak "akciosan".
Nem is tunt volna fel, ha nem lett volna pocsek ize. Ezert ugy dontottunk, hogy visszavisszuk. Erre kozoltek nagy flegman, hogy ebbol a markabol csak ilyen soruk van. Vegul valaszthattunk, hogy visszakapjuk a penzunket vagy kapunk masmilyet. Szomjasak voltunk, igyhat kertunk masfelet. Erre kozlik, hogy jo 300zal dragabb es tartotta a kezet. Kelletlenul bar de kifizettuk. Megkapjuk a vizeletmeleg sorrel teli uveget, amin 2 honapos por ult, persze poharat nem kaptunk. Mikor epp pedzegettuk volna ezt is es marmar a vendegkonvbe iras gondolata is kezdett megfogalmazodni bennunk odajott a kidoboember es "kedvesen" megkerdezte mi a problema. Mivel ketten sem tettuk ki a felet, igy azt mondtuk semmi...

Lenne egy kerdesem.
Hol lehet elektronikusan uzenni a fogyasztovedelemnek, amit el is olvasnak?
FVF
Élelmiszernek nincsen szavatossága, csak minöségmegörzési, vagy fogyaszthatósági ideje. A vásárlók könyvébe lehet rögzíteni. Amennyiben ez nem történik meg, akkor sajnos hiába írsz a fogyasztóvédelmi hatóságoknak, nem tudnak semmit tenni, legfeljebb egy ellenQrzés során majd az adott helyet fogják elenQrizni. Ezt javasolom a debreceni, megyei felügyelQségen megtenni. Elektronikusan is lehet, több e-mail cím is van, ahová lehet panaszt küldeni. Az fvf.hu honlap panaszbejelentQ fórumára írott panaszokat sajnos szerverhibák miatt nem kapjuk meg.
Milka
Nyáron Sopron mellett nyaraltam, egy nap bementem az 5 hónapos gyerekkel a városba, meg kellett etetnem, ezért beültem az egyik kávézóba. Különböző okok miatt - nem részletezem - szóváltásba keveredtünk, és kértem a panaszkönyvet. Be is írtam. Otthon kidobtam a másolatot, mondván, biztos fogok egy udvarias levelet kapni. Nem ez történt, azóta sem válaszoltak. Ősszel arra jártunkkor betértem a kávézóba, kérve, hogy hadd beszéljek a tulajdonossal. Azt a választ kaptam, hogy a tulajdonos Bécsben van, mert ott is van egy kávézója. Erre azt kértem, mutassák meg a panaszkönyvet - ugyanis élek a gyanúperrel, hogy nyitottak egy újat, ami makulátlan... -, ledorongoltak, hogy mit képzelek, bemegyek valahova és kérem a panaszkönyvet? Elmagyaráztam, miért, azt mondták, ha majd a Fogyasztóvédelem megnézi a panaszkönyvet, majd válaszolnak. Azóta semmi reakció... Attól függetlenül, hogy kinek van vagy nincs igaza, ezt nem akarom annyiban hagyni! bangin.gif
Gondoltam, először írok az üzletvezetőnek, ha nem válaszol, akkor a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnek és a Polg. Mest. Hivatalnak, ezt így tartom korrektnek. banned.gif
FVF
Kérésre mindenkinek meg kell mutatni. A másodpéldányt azért kell megtartani, mert avval igazolhatjuk, hogy írtunk bele. Nekik 30 napon belül kell válaszolniuk. Ha ezt nem teszik meg, akkor szabálysértést követnek el, aminek kapcsán a megyei Fogyasztóvédelmi FelügyelQség jár el, bírságot szabhat ki.
Shia-ko
Pozitív:
1., Az operettszínház mellett lév? operett Kávézó/Étteremben mind kiszolgálásban, mind árban, mind az ételben teljes korrektséggel találkoztam.
2., harkányban, a strand f?bejáratától balra lév? oldalon van egy kicsi étterem, mind bent, mind a teraszon kb. 5-5 asztal van, nagyon korrekt áron, és min?ség? ételt kaptunk, kifogástalan kiszolgálás mellett.

Negatív:
A Stex Házban min?síthetetlen volt a kiszolgálás, órákat kellett várni a felszolgálóra, mikor eggyel összefutottam, az annyit közölt velem, hogy mindjárt jön a kollégája. eztuán, megunva a várakozást, odamentem a pulthoz, hogy kérjek egy étlapot, mire ledorongoltak, hogy mi tképzelek, majd a felszolgáló hoz. Ezután eljöttünk, mivel kb. 1 óra alatt nem találkoztunk kompetens felszolgálóval, és mivel évek óta az idegenforgalomban dolgozom, erre lkicsit érzékeny vagyok.
FVF
Teljesen jogos, ez a "vendég ejtése" nekem is antipatikus, az utolsó csepp.
A Stex esetében már én is tapasztaltam hasonlót.

A pozitív példák szerintem talán még fontosabbak a többinél, ha pedig idegenforgalomban dolgozol - 7 évig én is testközelböl figyeltem az egészet - akkor még kompetensebb a hozzászólás.
Shia-ko
Még Orf?n tudnék korrekt helyet, de bár évek óta oda járok nyáron, nem tudom, hogy, hogy hívják, és elég sok van egymás mellett, és a szigeten lév?ben találkoztam érdekes dologgal, de az is lehet, hogy csak engem zavart, de van több jó, majd nyáron, ha megjöttem, részletezem. blushing.gif
Captain Crash
Zöld Pardon:

A számlát képként mellékeltem, de csak akkor elérhető, ha a gépem be van kapcsolva. Jó lenne, ha fel lehetne másolni képeket tárhelyre és nem kéne itt külön szenvedni! smile.gif

A számlából nem derül ki, csak, hogy italt rendeltünk különböző árakért. Ez szabályos számla?

Mellesleg 3 deci almalé, 2x (3 deci kóla + 2 deci vörösbor) volt a rendelés, se almalének nem mondható, se kólának, se vörösbornak az italok minősége.
Árlista krétával van felírva, nem volt alkalmam lefényképezni, de nem az volt felsorolva, hogy ITAL 330 Ft v 300 Ft.
Vásárlók könyve sehol, és rengeteg tagbaszakadt vigyázott a "rendre", nem volt kedvem bajba kerülni.

Tényleg így kell kinéznie egy adás-vételi szerződésnek? huh.gif
Shia-ko
ZP tipikusan az a hely, ahova játszósruhában mész,és nem eszel, nem iszol. wink.gif
Captain Crash
Én csak rávilágítani akartam erre, nem nyíltan kimondani. Remélem nem engem akartál oktatni smile.gif

biggrin.gif A kérdés továbbra is az, hogy a szerződésnek így kell-e kinéznie!?
Shia-ko
(Captain Crash @ 2004 May 15, 02:38 PM)
Remélem nem engem akartál oktatni

Csak helyeseltem. cool.gif
FVF
ZP - itt nekem is feltünt egy s más, amikor tavaly ősszel arra jártam. Árfeltüntetéssel komoly hiányosságok vannak (italok, űrmértéke, plussz amiket Te is említettél), de egyéb problémák is vannak. Már ellenőrizték ősszel egyszer, de lesz még ilyen, az biztos.
Én nem járok oda, pont ezek miatt. Azért nem árt kérni a vásárlók könyvét. Mert akkor vagy csak igazán tudatos fogyasztó. Azért ilyenért még nem hallottam, hogy kitettek volna valakit. Jól megjárnák, ebben biztos is vagyok.
Captain Crash
smile.gif Jobban meg kell bírságolni, mert úgy látszik nem sokat számít az ellenőrzés nekik...
FVF
Azért kezd már sok lenni a teher....
Ott van a baj, ahol az üzlet vélhetően nem azért működik, mert pénzt akarnak nyerni belőle, hanem a "felesleges" pénz nyugvóhelyéül használják. Ott nem segít a bezárás sem:(

A többiek idővel átalakulnak.
Captain Crash
Mindegy, ha megyek is oda, akkor se veszek semmit, de ha gondolod a vásárlók könyvébe beleírom szívesen a panaszom, mert megtartottam a számlát. Ha ez segít nektek, vagy valamit az ügyön, szívesen, csak akkor én is többedmagammal megyek. Na persze nem balhézni, nem olyan emberekkel. smile.gif
gykovacs
Üdv mindenkinek,
tud valaki bármilyen kötelezően betartandó előirást arra vonatkozóan, hogy egy étteremben egy ADAG pontosan mennyi legyen? Pl 1 adag leves 2 dl, 3dl, 4 dl?
A munkahelyi menzán nem elég, hogy drága egyre csökkenek az adagok... tudom, nem kötelező ott enni, de ha meleg ételt akarok enni vagy hozok valamit otthonról vagy menza.
FVF
Ez a helytől függ. Van egy úgynevezett gyártmánylap, ahol többek között fel kell tüntetni pontosan minden ételnél, hogy mennyi hús, tészta, zöldség, stb van benne. Ennek közzététele azonban nem kötelező, ezt a hatóságok ellenőrzik.
Tacitus
Pozitív tapasztalatokat is lehet írni?

Don Pepe:
Több éttermük is van mi többnyire a Nyugati téri étterembe járunk. Van dohányzó, nemdohányzó és terasz része. Elég jól el van választva a dohányzó és nemdohányzó rész, semmit nem érzünk a füstből. A látogatóira jellemző, hogy a dohányzó rész sem vészes füst szempontjából. Ételeik elsősorban a pizza, de "hagyományos" éttermi ételek is nagy választékban kaphatók: saláták, előételek, levesek, szárnyasok, halak, vadak, stb. Szerintem bárki talál magának megfelelő ételt. A pizza olasz jellegű, lapos tésztás, gazdag feltéttel. Sokféle pizzájuk van, nehéz belőle választani. Mivel a pizzák nagyok, mi úgy szoktuk kérni, hogy választunk ketten egy pizzát, és azt két terítéken tálalják fel. A főételek kicsit drágák, ehhez képest nem túl nagy adagok, de azért jól lehet vele lakni. Viszont nagyon jó a szakácsuk, ezt az ételek íze, állaga, tálalása egyaránt alátámasztja. A kiszolgálás gyors és pontos. Házhoz is szállítanak, de arról nincs túl sok tapasztalatom. Internetes oldaluk is jól sikerült, lehet rendelni, pontosan leírják az ételeiket, stb. A berendezés nem kimondottam feng-shui jellegű, inkább a szűk térből akartak minél több férőhelyet kihozni. Ezt viszonylag jól oldották meg, nem tűnik túlzsúfoltnak. Visszaéléseket, hibás számlát, egyéb problémákat nem tapasztaltunk. Rendszeres látogatói vagyunk. Talán túlságosan is...

Tacitus
FVF
Köszi, s természetes: jó példák is kellenek, nekem nem tetszik, hogy túlságosan is negatív az oldal, jó lenne több ilyen is, hiszen nem elég, sőt kevés tudni, hogy hova NE menjünk, inkább a hova menjünk a kérdés!!!
dani
Sziasztok

Nekem olyan problémám van, hogy nemrég amikor elmentünk sörözni egy kocsmába, nem volt hely sehol, ezért leültünk egy asztalhoz, ahol volt egy-két ismerős, de a jórészét nem ismertük. Az este végére 3-an maradtun, és amikor mentünk akkor szóltak, hogy "az asztalnak van még tartozása" és azt fizessük ki. -1- Felsoroltak olyan tételeket, amiket mi nem fogyasztottunk, és közölték, hogy mivel a koleganő megkérdezte, hogy egybe számolja-e a társaság fogyasztását ezért nekünk kell kifizetni. (tőlünk egy betűvel nem kérdezte, hogy az egybeszámoláshoz mit szólunk.) Nem tudtunk mit csinálni, ezért kifizettük, de gondoltam megjegyzem a vásárlók könyvében ezt az egészet. -2- Nem volt mellette toll. -3- Amikor bele akartam írni (saját tintát elhasználva), akkor a pultos elémugrott, és el kezdett kötözködni, szóval azt a típikus "gyere inkább verekedni" hangulatot hozta. ("Most te velem vitatkozol?", "Kötözködni akarsz?" stb). Végülis nem írtunk bele semmit (gyáva vagyok, vagy békés?), és kifizettük az egészet.

Na ilyenkor mit lehet csinálni?

Becsapnak, nem engedik, hogy beírjak a könyvbe, és hihetetlenül érződik mindenen, hogy vizeznek... (ezt egy ott dolgozó pincér is elismerte...)

Előre is köszönöm

Dani
FVF
Nem kérhető számon rajtad más fogyasztása, ezt jobb, ha tudod. Amit Te fogyasztottál, az a Te felelősséged, a másé nem. Amennyiben ezekkel a tételekkel nem tud elszámolni, akkor az a pincér felelőssége. Ezt nyilván ő is tudta, s az ő bőrére ment a játék, ezért lett agresszív. Nem szabad ilyenkor kifizetni!
-=nfs=-
Én a Király utcai Bécsiszelet étteremben csalódtam kellemesen, már kb 2 éve, azóta vagyok látogatója, még ha nem is rendszeresen, de havonta egyszer biztos benézek. Előtte nem voltam ennek az "étterem láncnak" mivel van több is, a híve, mivel a az Üllői uti üzletükben egyszer becsaptak, mert a nagy és a kis bécsi közt alig volt méretben különbség. Egyszer barátnőmmel pont vásárolni voltunk a Király utcában és elég éhesek voltunk, gondoltunk beugrunk megnézzük ezt is. Udvarias volt a kiszolgálás, külön van dohányzó és nem dohányzó rész. A méretekben itt már lényeges különbség volt és szenzációs a saláta köret is hozzá. Ha nem is egészen olyan a hús mint a grinzing éttermeiben, ahol azért jóval kiadósabb, de nagyon finom itt is. és amit nagyon fontosnak tartok, sose éreztem, hogy az olaj amiben sűlt a hús, régi, vagy elégett lett volna, ami sajnos sok étteremre jellemző. Például mi is nagyon sokat jártunk régen a Nyugati Don Pepébe, onnan pont az olaj miatt szoktunk le, mert többször is előfordult, hogy égett olaj ize volt a húsnak. Igaz évekkel ezelőtt voltam ott utoljára, lehet azóta változott a helyzet.

Stexről ua az a véleményem, mint az előttem szólóknak.

És bár a Junk Foodot kimondottan utálom, ezért nem járok Mc és társaiba, azt nagyon sajnálom, hogy a Wendy's étterem nálunk megszünt létezni, mert ott legalább ízletes hamburgereket lehetett kapni sad.gif
FVF
Érdekes, hogy ugyanarról az étteremről két különböző véleményt is olvasni, bár lehet, hogy ez az időkülönbségnek (bérlők gyakran változnak sajnos), vagy az ízlés és az igények közötti különbségnek tudható be.
dani
Köszönöm.

De már kifizettük a számlát. Most hol tudomfeljelenteni őket és hogyan?

dani
FVF
Feljelenteni sehol, mert nincsen rá jogalap. Egyszer kifizetted, akkor már nem nagyon lehet visszaszerezni. MIlyen alapon? Hogyan bizonyítod? A pénzt leginkább azoktól kellene visszaszerezni, akik leléptek fogyasztás után, számla kiegyenlítése előtt. Én nem azt mondtam, hogy a pincér jogellenesen hajtotta be a fogyasztás ellenértékét, hanem azt, hogy nem kötelezhet Téged arra, hogy mások helyett fizess. Van árnyalatnyi különbség. Nem a pincér itt a főbűnös, hanem a fizetés nélkül távozók.
Tacitus
Még egy pozitív tapasztalat:
McDonalds: Az első olyan étterem, ahol talákoztam "gyártmánylappal". Fogják a tálcát, rátesznek egy reklámpapírt, aminek a másik oldalán minden állandó termékükről gyakorlatilag minden információ megtalálható. Kalória, koleszterin, allergiás vendégek számára tojás, liszt, mogyoró, stb. tartalom. Az már más kérdés, hogy ezt csak akkor kapod meg, ha már vásároltál, tehát a fogyasztandó termék kiválasztásában ez nem tud befolyásolni. De legalább az első lépést megtették, nekem legalábbis kellemes meglepetés volt.
FVF
Az nem gyártmánylap, mert az ennél jóval bővebb. Szerintem is kedves lépés volt ez a fogyasztók felé.
Tacitus
Ismét egy pozitív tapasztalat:
kb. egy év szünet után ismét betévedtem egy McDonald's étterembe. A tálcára helyezett papírlapot érdemes volt megfordítani, mert a túloldalon "gyártmánylap"-szerű lista volt, felsorolták az összes terméküket, kalória, fehérje, zsír, szénhidrát, koleszterin, nátrium , valamint az allergén összetevők, tejfehérje, tejcukor, glutén, szója, tojás, színezékek, tartósítószer, mogyoró (ez utóbbiakról csak tartalmaz/nem tartalmaz jellegű info).
A dolog szépséghibája, hogy ez nem tud befolyásolni a vásárlásban, mivel vásárlás után kapod csak meg, de ettől függetlenül ez számomra igen kellemes meglepetés volt, szerintem a többi étteremnek is kellen rendelkeznie hasonló gyártmánylappal.
FVF
Igen, erre már más is felfigyelt, szerintem sem rossz, de messze nem gyártmánylap, mert azt nem látod, hogy egy hamburgerben hány dekás húspogácsa van...
dworak
Nekem is jó tapasztalatom van.
A hely a 4-es főút mellet, Üllő és Monor között van a péteri leágazásnál. Mi csak Rojcsik néven emlegetjük az útszéli kis éttermet, mert már régen így ismerjük, azt nem tudom ma is így hívják-e.
Teljesen hétköznapi a hely semmi extra, még morzsát is találtam az asztalon, de a kiszolgálás remek és hatalmas adak, ízletes, profi módonelkészített ételeket adnak szinte bagó összegekért. Választék van bőven, sertés, szárnyas, marha. A főételek az étlapban majd négy oldalt tesznek ki, és nem kétcenti magas betűvel írták. Az itallap is választékos s a deszertek is kielégítőek.

A gyorséttermek közül nekem a Bruger King a kedvencem, mert ott legalább az aranyáron mért étel felnőtt emberhez méltó adag. A Mc' Donads sajnos nem éri el ezt a szintet és az évek alatt határozottan íztelenné vált a majd összes szendvicsük.
Vendízel (remélem jól írom) sajnos csak rossz tapasztalataim voltak.

Üdv
dworak
dworak
Nekem is jó tapasztalatom van.
A hely a 4-es főút mellet, Üllő és Monor között van a péteri leágazásnál. Mi csak Rojcsik néven emlegetjük az útszéli kis éttermet, mert már régen így ismerjük, azt nem tudom ma is így hívják-e.
Teljesen hétköznapi a hely semmi extra, még morzsát is találtam az asztalon, de a kiszolgálás remek és hatalmas adak, ízletes, profi módonelkészített ételeket adnak szinte bagó összegekért. Választék van bőven, sertés, szárnyas, marha. A főételek az étlapban majd négy oldalt tesznek ki, és nem kétcenti magas betűvel írták. Az itallap is választékos s a deszertek is kielégítőek.

A gyorséttermek közül nekem a Bruger King a kedvencem, mert ott legalább az aranyáron mért étel felnőtt emberhez méltó adag. A Mc' Donads sajnos nem éri el ezt a szintet és az évek alatt határozottan íztelenné vált a majd összes szendvicsük.
Vendízel (remélem jól írom) sajnos csak rossz tapasztalataim voltak.

Üdv
dworak
ityam
Most voltunk balcsi mellett (Zánkafürdő)nyaralni es az egyik pizzeriaban erte par ismerosomet egy kis kellemetlenseg. rendeltek 4 en 2 pizzat(fel fel mindenkinek) es hat a pizza hagyott maga utan kivannivalot. pl a fel pizzan volt 2 ananaszdarabka pizzaszosz 3 helyen belenyomva egy kiskanalnyi, es raadasul elegge nyers is volt. ismerosok nagy kinok kozott megettek mondvan hogy ehesek(szerencsere en rantott sajtot ettem es azt szerencsere nem konnyu elbenazni). aztan mentunk fizetni.es egyik ismerosom el akarta kerni a panaszkonyvet es hat persze nem adtak neki oda leven hogy miert is kene mi a problema? ekkor elsorolta hogy milyen bajai voltak a pizzaval. erre kozoltek vele hogy mivel megette ezert mar nem el a panasz:) azt akkor kellett volna mondani amikor kihoztak a pizzat.
kerdesem hogy ha minden szerepel a pizzan ami a listan szerepel de keves mennyaisegben akkor az teljesen korrekt? az hogy kicsit nyers az lehet szubjektiv is mondjuk de azt mar eves utan megallapitani tenyleg nem nagyon lehet hogy tenyleg az volt.
azt persze tudom hogy attol a panaszkonyvet oda kellett volna adniuk....

ui:dworak koszi a tippet lehet hogy megnezem ezt a helyet leven hogy Ülőn lakok biggrin.gif
Mylord
Kedves FVF!
Az étrend-kiegészítők térhódításával komoly pénzekért egyre többen vásárolnak különböző vitamin és ásványi-anyag készítményeket is. Ezek általában amerikai eredetű behozott, esetleg újracsomagolt készítmények. Budapesten és vidéken is vannak ilyen üzletek – az interneten könnyen megtalálhatóak. Kérdésem – ezek valódiságát, a termékek összetételét ellenőrzi-e valaki, vagy marad az elhiszem, mert szépen mondják, és persze ettől még becsaphatnak. Egyáltalán milyen módon lehet meggyőződni, hogy valóban az adott összetételű-e az adott készítmény, amiért a pénzemet kiadom?
Üdvözlettel
Mylord
Andre
(ityam @ 2005 Jul 25, 07:21 PM)
Most voltunk balcsi mellett (Zánkafürdő)nyaralni es az egyik pizzeriaban erte par ismerosomet egy kis kellemetlenseg. rendeltek 4 en 2 pizzat(fel fel mindenkinek) es hat a pizza hagyott maga utan kivannivalot. pl a fel pizzan volt 2 ananaszdarabka pizzaszosz 3 helyen belenyomva egy kiskanalnyi, es raadasul elegge nyers is volt. ismerosok nagy kinok kozott megettek mondvan hogy ehesek(szerencsere en rantott sajtot ettem es azt szerencsere nem konnyu elbenazni). aztan mentunk fizetni.es egyik ismerosom el akarta kerni a panaszkonyvet es hat persze nem adtak neki oda leven hogy miert is kene mi a problema? ekkor elsorolta hogy milyen bajai voltak a pizzaval. erre kozoltek vele hogy mivel megette ezert mar nem el a panasz:) azt akkor kellett volna mondani amikor kihoztak a pizzat.
kerdesem hogy ha minden szerepel a pizzan ami a listan szerepel de keves mennyaisegben akkor az teljesen korrekt? az hogy kicsit nyers az lehet szubjektiv is mondjuk de azt mar eves utan megallapitani tenyleg nem nagyon lehet hogy tenyleg az volt.
azt persze tudom hogy attol a panaszkonyvet oda kellett volna adniuk....

ui:dworak koszi a tippet lehet hogy megnezem ezt a helyet leven hogy Ülőn lakok biggrin.gif

Helló Ityam!

Én is Üllőn lakom még egy darabig, és én is jártam abban az étteremben amiről dworak írt, én mondtam neki a tippet.
Tényleg nagyon jó a koszt, de azért nekem kicsit puritán, ha már étterem, még ha akármennyire is útszéli.
De a kaja tényleg jó.
Captain Crash
FVF honlap tájékoztatása:

A bejelentés első példányát az üzlet vezetője a vállalat, illetőleg a szövetkezet vezetőjének a magánkereskedő az önkormányzat illetékes szakvizsgálási szervének továbbítja.
A bejelentő a bejelentés elintézéséről legkésőbb 30 napon belül írásban tájékoztatást kap. Ha az elintézés módjával nem ért egyet, vagy azt nem tartja kielégítőnek panaszával az intézkedő felettes szervéhez fordulhat.
A vásárlók könyvét az üzletben könnyen hozzáférhető helyen kell elhelyezni, illetve felhívásra át kell adni. A vásárló a Vásárlók könyvét az üzlet dolgozóinak megkérdezése nélkül bármikor elveheti és abba az üzlet, illetőleg a vállalat munkájával kapcsolatos közérdekű bejelentését, javaslatát, panaszát és egyéb észrevételét bejegyezheti.
Az üzlet vezetője köteles gondoskodni arról, hogy a Vásárlók könyve mellett használható írószer legyen.
Ez a zsineggel lezárt lepecsételt vásárlók könyve 25x3 lapot tartalmaz.

Amennyiben a vásárlónak bármilyen panasza van az üzletben vásárolt áruval, a vendéglátóhelyen kapott szolgáltatással vagy a kölcsönzött termékkel kapcsolatban, a panaszát szóban vagy a vásárlók könyvébe történő bejegyzéssel, írásban teheti meg. A vásárlót e jogának gyakorlásában megakadályozni vagy befolyásolni tilos.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.