Hali.
Én egy 15 éves 8.os tanuló vagyok és van egy 14 éves húgom. Ő már 13 éves kora óta cigarettázik. Engem nagyon is zavar, mivel ezért sok a veszekedés otthon, de az anyám szüntelenül védi őt. A másik dolog ami zavar az az, amikor elmegyünk anyám, hugom, meg én valahova hárman, és hugomnak rá kell persze gyujtania, és engem ez eléggé zavar, mivel Krónikus hörgőtágulatom van!!! Akárhogyis kérem, a hugom nem akarja elnyomni a csikket, így én kénytelen vagyok előremenni hogy ne fulladjak meg a füsttől.
Nekem elegem volt abból hogy mindig a hugomat kell fedezzem az északai partiai miatt az állandó cigarettázása miatt ami kb heti 3-4 dobozban merül ki (ráadásul apám nem is tud róla). Anyámmal összebújva ketten mindig ellenem tesznek. Éppen ezért szeretném anyám elött kivilágítani a tényt, hogy amit tesz - hogy cigarettát vásárol a lányának - az Bűncselekmény. Kíváncsi lennék ennek a jogi vonzatára is. Például hogy mivel büntetik. Csak hogy példát mondjak, Legutóbb anya elment egyik régi barátnőjével megünnepelni a barátnője szülinapját. Mielőtt elindult volna, a hugom, kész idegbajba (mert már egy napja nem jutott cigihez) megkérte anyámat hogy vegyen neki egy zöld multit... Amikor anyám hazajött elmesélte, hogy nem tudott venni mert az ABC-be elfogyott. Furcsa is lett volna ha azzal jött volna ki, ugyanis anyám világ életében nem cigizett, és ezt a barátnője is tudta... ha meglátta volna anyám kezében a cigit, lecsavarta volna a feját az biztos... Amikor meg megkérdem hogy mért jó ez... hogy nem elég hogy nem ellenzi hogy cigizik, még támogatja is, és ilyen balhékba belemegy... Erre csak azzal tud érvelni hogyha tiltaná akkor is hozzájutna... Ezek miatt kérem a ti segítségeteket... mit tegyek, hiszen anyámnak nem akarok rosszat, de azt se akarom, hogy az addig kis aranyos hugom igy mennyen tönkre... mert félek hogy ez a korai cigizése a későbbi életére is kiveti a hatását.