Először is ami egy későbbi dolog következménye, a történet előtti évben visszakaptuk a PH-tól az előtte 10 évvel elvett területet 1,5 m szélességben 40 m hosszban. De azt már saját költségünkön kellett bekeríteni.
Aztán a járdára és annak hatalmas gazára bitumenes réteget terítettek. Olyan is.
Visszatérve a víz keresésre megkerestem a "főnököt" . Hát ha ő a főnök
Mivel még egy almafa van, 2 m távolságra egymástól most a másik fánál tavaly nyáron úgyszintén ugyanezen módszerrel nekiálltak és akkor már két hatalmas sírhantnyi földet hatalmas kövekkel a tetején találtuk mikor hazaértünk , a fa kerítés léc , a lábazat lenyúzva. Értesítés sehol .Nekiálltam ,bejelentés, feljelentés és semmi ,akkor a biztosító embere megjelent és megdobott 20 000 ft-al. Mellesleg közölte ez mindennapos ügy, tehát a számlába be van építve a biztosításom is. Kérdezem tőle van fogalma milyen költség már csak a 2 m3 kő elszállítása , munkadíj fű ,fa stb igen ő építőipari vállalkozó egyébként. Egyébként füvesítés a vízmű dolga. Ja akkor hívom a főnököt. Mégis kincset vagy mit keresnek lassan az egész kertet végig ássák ,hát az utca közepén csőtörés volt és keresték a fővezetéket. Na és a térkép ,az nekik nincs . Akkor a fővízmű, ami kb 150 km-re tőlünk , főközpontnál egy ismerős dolgozik kérem a térképet, mégis milyen kincs rejtőzhet az ingatlanomon. Kiderül,hogy a visszakapott telkemen megy átlósan a fővezeték,elfelejtették kiváltani ,pedig akkor készült a csatorna hálózat is ,térkép csak náluk és szolgalmi jog sehol. Levél a főfőnöknek , ez mégis birtokháborítás és minden amit lehet , válaszol egy valaki, na nem a főnök és biztosít mindez az én és ingatlanom érdekében történt. Ja tőlünk 200 m-re volt a csőtörés. Aztán nincs tovább,